GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα στηρίξει τη συμφωνία με τους δανειστές

Ο κόσμος θέλει γρήγορα μία έντιμη συμφωνία, και δεν τον νοιάζει αν για να γίνει αυτό θα πρέπει να εγκαταλειφθούν κάποια προεκλογικά ψέμ...

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα στηρίξει τη συμφωνία με τους δανειστές

Ο κόσμος θέλει γρήγορα μία έντιμη συμφωνία, και δεν τον νοιάζει αν για να γίνει αυτό θα πρέπει να εγκαταλειφθούν κάποια προεκλογικά ψέματα, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στην τοποθέτησή του στη Βουλή μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειμμα οράματος εντός της Ευρωζώνης, σχολιάζοντας ότι η χώρα έχασε τέσσερις ολόκληρους μήνες χωρίς να κάνει τίποτα απολύτως.

Αναφέρθηκε ακόμα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν εύκολα για ρήξη με τους δανειστές, απευθύνοντας προς τον Αλέξη Τσίπρα το ερώτημα γιατί δέχεται τέτοιες συμπεριφορές από στελέχη του.

Κλείνοντας, ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, ενώ διεμήνυσε πως το Ποτάμι θα δηλώσει “παρών” στην τελευταία προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης με τους εταίρους, αφήνοντας πίσω τα παιχνίδια ρήξης και τα παιχνίδια χρεοκοπίας, και θα στηρίξει τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι "το Ποτάμι δεν είναι παραπόταμος κανενός, και κάποιοι πρέπει να είναι προσεκτικοί: εμείς δεν ψηφίσαμε μνημόνια, όπως κάποιοι υπουργοί. Και θα μας παρακαλάτε να υπογράψουμε νέο μνημόνιο, το οποίο δεν θα το πείτε, βέβαια, έτσι".

Εξάλλου, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει ποια είναι η πρόταση της κυβέρνησης. Όπως είπε, "ποια είναι η πρότασή σας; Το άρθρο σας στη Le Monde; Η ομιλία σας μετά τη Σύνοδο στη Ρίγα; Αυτά που λέτε στην κυρία Μέρκελ; "Η συμφωνία δεν είναι λαγός να βγει από το καπέλο.

Τέλος, διευκρίνισε ότι "εμείς αυτή τη συμφωνία θα την ψηφίσουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει λευκή επιταγή".

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του κ. Θεοδωράκη, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε παρατήρηση στον βουλευτή του Ποταμιού, Γρηγόρη Ψαριανό, λέγοντας του να μην χειρονομεί. Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι η πρόεδρος της Βουλής δεν βλέπει καλά όλη την αίθουσα.

"Αναμένω το κόμμα σας να συμμετάσχει στην Επιτροπή της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, που είναι ένα από τα εγκλήματα των Ναζί στην Ελλάδα", επεσήμανε στον κ. Θεοδωράκη η πρόεδρος της Βουλής.

"Έθεσα το θέμα του κατοχικού δανείου μέσα στο Βερολίνο. Αυτό είναι το Ποτάμι", αντέτεινε ο κύριος Θεοδωράκης.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε ότι είναι ανεξήγητο γιατί από όλες τις Επιτροπές της Βουλής το Ποτάμι δεν συμμετέχει μόνο σε αυτήν την Επιτροπή.

1 σχόλιο

  1. "Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα στηρίξει τη συμφωνία με τους δανειστές"

    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

    1) DAVID DE ROTHSCHILD
    http://www.rothschild.com/David_de_Rothschild/
    http://en.wikipedia.org/wiki/David_Ren%C3%A9_de_Rothschild
    Château de Reux
    Coordinates: 49°16'31"N 0°9'22"E

    2) ERIC DE ROTHSCHILD
    http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/eric-de-rothschild-and-wife-maria-beatrice-caracciolo-di-news-photo/84616462
    http://www.gettyimages.nl/detail/nieuwsfoto's/queen-elizabeth-ii-meets-sir-evelyn-de-rothschild-lady-nieuwsfotos/72668835

    3) EDOUARD DE ROTHSCHILD
    http://en.wikipedia.org/wiki/Edouard_Etienne_de_Rothschild
    http://www.zimbio.com/photos/Edouard+de+Rothschild/Gucci+Paris+Masters+2012+Opening+Day/T3NwWmxHTNA

    4) NATHANIEL DE ROTHSCHILD
    http://wikibin.org/articles/nathaniel-robert-de-rothschild.html http://www.newyorksocialdiary.com/node/2354/print

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση