GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν και Γκιουλ πλάι-πλάι στην κηδεία του Ντεμιρέλ (βίντεο)

Με τιμές αρχηγού κράτους κηδεύτηκε στην Άγκυρα ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, ενώ η ταφή του θα γίνει  αύριο στην...

Ερντογάν και Γκιουλ πλάι-πλάι στην κηδεία του Ντεμιρέλ (βίντεο)
Με τιμές αρχηγού κράτους κηδεύτηκε στην Άγκυρα ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, ενώ η ταφή του θα γίνει  αύριο στην γενέτειρά του, την Ισπάρτα. 
Όπως απαιτεί το πρωτόκολλο όταν τελούνται κηδείες με τιμές αρχηγού κράτους, η σορός του Ντεμιρέλ εναποτέθηκε ενώπιον της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κατά τη διάρκεια μιας πρώτης επίσημης τελετής, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας συμπεριλαμβανομένων του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου. Δίπλα στον Ερντογάν στεκόταν ο προκάτοχός του, Αμπντουλάχ Γκιουλ. 
«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, τους συγγενείς του και το λαό μας. Ο Ντεμιρέλ έζησε σε κάθε βήμα της πολιτικής για πενήντα χρόνια. Υπηρέτησε την πατρίδα του, βίωσε κακές και καλές ημέρες της Τουρκίας. Ήταν μια ζωντανή ιστορία», υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του.  
Το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντος προέδρου συνόδευε ένα απόσπασμα της προεδρικής φρουράς, ενώ κατόπιν μεταφέρθηκε πάνω σε έναν κιλλίβαντα πυροβόλου στους δρόμους της Άγκυρας έως το τέμενος του Κοτζατεπέ προκειμένου να τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία. 
Ο θεράπων γιατρός του Ντεμιρέλ άφησε το διάσημο καπέλο - σήμα κατατεθέν- του εκλιπόντος πρώην προέδρου, πάνω στο φέρετρό, που ήταν καλυμμένο με την τουρκική σημαία.
Ο Ντεμιρέλ πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 90 ετών, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο λόγω καρδιακής ανεπάρκειας και λοίμωξης του αναπνευστικού. Υπήρξε επτά φορές πρωθυπουργός και μια φορά πρόεδρος της Τουρκίας. Συγκεκκριμένα, από το 1965 κυβέρνησε την Τουρκία για ένα διάστημα 11 ετών ως επικεφαλής επτά διαφορετικών κυβερνήσεων. Κατόπιν διετέλεσε επικεφαλής του τουρκικού Κράτους από το 1993 έως το 2000, την χρονιά που αποσύρθηκε από την πολιτική ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση