GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση Σαρκοζί στον Τσίπρα αλλά "να στηριχθεί η Ελλάδα"...

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί μιλώντας σε ένα ακροατήριο Γερμανών επιχειρηματιών στο Βερολίνο ζήτησε να στηριχθεί η Αθήνα α...

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί μιλώντας σε ένα ακροατήριο Γερμανών επιχειρηματιών στο Βερολίνο ζήτησε να στηριχθεί η Αθήνα από την Ευρώπη παρόλο που όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται "στο ύψος των περιστάσεων".
"Επιστρέψαμε λοιπόν στο μηδέν" πρόσθεσε, επαινώντας "τον προηγούμενο πρωθυπουργό (σ.σ. τον Αντώνη Σαμαρά) ο οποίος έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη στην Ελλάδα και ξεκίνησε τις μεταρρυθμίσεις".
"Όμως στο βάθος, είμαι πεπεισμένος ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα" να καταρρεύσει, κατέληξε ο Σαρκοζί.
(Πηγή: ΑΠΕ)

2 σχόλια

  1. ΣΑΡΚΟΖΙ ΆΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΉΣΟΥ.....ΑΥΤΌ ΑΠΌ ΈΜΕΝΑ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΛΕΥΤΕΡΗ

    ----------------------------------------------------------------------------------
    Κι ενώ η κυβέρνηση εισέπραξε νέο τελεσίγραφο 24 ωρών χθες από τις Βρυξέλλες, η ξεφτίλα της ξεπερνά κάθε προηγούμενο όριο, καθώς παρακαλά να υπάρξει συμφωνία έως το Eurogroup της 18ης Ιουνίου. Απ’ ότι φαίνεται στο λεξιλόγιο της κυβέρνησης η διαπραγμάτευση ισοδυναμεί με τελεσίγραφα και η ισοτιμία των εταίρων με χαμερπή παρακάλια.

    Την ίδια ώρα η Bild χθες αποκάλυψε ότι η Γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει στην Ελλάδα capital controls. Γιατί; Για να αρπάξουν τις καταθέσεις από τις τράπεζες κι ότι άλλο βρουν σε χρηματοπιστωτικά διαθέσιμα της χώρας. Σαν αυτό και χειρότερο που έκαναν στην Κύπρο.

    Και η κυβέρνηση; Τι κάνει η κυβέρνηση; Γιατί δεν ζητά αμέσως εξηγήσεις από το Βερολίνο; Γιατί δεν διαμαρτύρεται; Γιατί έστω δεν δηλώνει επίσημα ότι δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει την λεηλασία των καταθέσεων με έξωθεν επιβαλλόμενα capital controls; Ρωτήσαμε αριστερό στέλεχος της κυβέρνησης και μας απάντησε ότι κάτι τέτοιο αν γίνει, θα θεωρηθεί ως “εχθρική ενέργεια” από μέρους της Ελληνικής πλευράς.

    Με άλλα λόγια η υπεράσπιση της χώρας από την κυβέρνησή της έναντι εκβιασμών και τακτικών πρόκλησης πανικού, θα θεωρηθεί “εχθρική ενέργεια”. Τα τελεσίγραφα, αντίθετα, οι εκβιασμοί, οι ανοιχτές προκλήσεις με απειλές για επιβολή έξωθεν capital control σε βάρος της Ελλάδας, δεν θεωρούνται “εχθρική ενέργεια” εναντίον της χώρας και του λαού της.

    Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο και η κυβέρνηση ανησυχεί μήπως και η υπεράσπιση της χώρας και του λαού της, χαρακτηριστεί ως “εχθρική ενέργεια” εναντίον όλων αυτών που απειλούν να κάνουν παρανάλωμα τη χώρα. Πώς να χαρακτηρίσει κανείς μια τέτοια κυβέρνηση; Κυβέρνηση ανδρεκέλων και λακέδων; Δεν είναι αρκετό. Κυβέρνηση προδοτών; Γιατί πότε υπήρξαν πατριώτες αυτοί οι ευρωλιγούριδες, γνωστοί παλαιόθεν τρόφιμοι των ευρωπαϊκών κονδυλίων;

    Αρκεί νομίζω να την χαρακτηρίσουμε ως μια άκρως επικίνδυνη κυβέρνηση δοσίλογων, της ιδίας φάρας με τους προηγούμενους. Κι ο καθένας από εμάς οφείλει να πάρει τα μέτρα του, οφείλει να πολεμήσει αυτή τη φάρα με όποιον τρόπο μπορεί. Μέχρις εσχάτων. Τώρα ξεχωρίζει στ’ αλήθεια ο πατριώτης από τον ραγιά, ο αγωνιστής από τον πουλημένο, ο τίμιος από το λαμόγιο – ψυχή τε και σώματι.

    Ο Δημήτρης Καζάκης είναι ιδρυτικό μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΑΜΏ ΕΣΈΝΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΆ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΣΟΥ ΦΑΣΊΣΤΑ .......ΆΝΤΕ ΚΑΙ ΠΗΔΉΞΟΥ ΕΣΎ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΊΑ ΣΟΥ......Ο ΚΑΝΤΑΐΦΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΆΡΑ ΣΟΥ ΈΔΙΝΕ ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΎΛΗΣΕΣ ΧΑΜΟΥΡΑ.....ΑΣ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ ΓΙΑ ΕΛΙΤ ........ Ο, ISIS ΤΙ ΚΆΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΓΆΜΑ ΚΑΡΙΟΛΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση