GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς: Καλεί σε εθνική ενότητα με ή χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ

Προσκλητήριο για εθνική ενότητα απευθύνει με άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς πρ...

Σαμαράς: Καλεί σε εθνική ενότητα με ή χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ

Προσκλητήριο για εθνική ενότητα απευθύνει με άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς πρωθυπουργός χαρακτηρίζει αυτό το άνοιγμα για εθνική συνεργασία ως «μια τελευταία ευκαιρία» στην Κουμουνδούρου να απαλλαγεί από τα βαρίδια και τις ιδεοληψίες της.

Πάντως ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι η εθνική ενότητα πρέπει να επιτευχθεί με ή χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα ψέματα τελείωσαν, τα παίγνια τελείωσαν, ο τζόγος με το μέλλον της χώρας τελείωσε, η ώρα της ευθύνης έφτασε. Με την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας δεν μπορεί να παίζει κανείς», τονίζει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Εξαπολύει παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως «η πρώτη φορά Αριστερά μας έφερε μέσα σε πέντε μήνες πολύ κοντά στην χρεοκοπία και πολύ κοντά στην έξοδο από το ευρώ». «Οδηγούν σε πολύ χειρότερη συμφωνία μέσα σε τρίτο Μνημόνιο ή χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Υποσχέθηκαν ότι θα βαράνε τους ζουρνάδες και θα χορεύουν οι αγορές. Τα θυμάστε όλα αυτά;», γράφει ο κ. Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός διερωτάται: «Είναι απλά ανίκανοι; Είναι επιπόλαιοι και ανεύθυνοι; Ή μήπως εξαρχής είχαν στόχο να σύρουν την Ελλάδα εκτός ευρώ;».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται και στην διαπραγμάτευση της προηγούμενης κυβέρνησης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Χρειάστηκε να πάρουμε μέτρα που ήταν αναπόφευκτα για να βγούμε από τα ελλείμματα και την ύφεση. Όμως αποφύγαμε άλλα μέτρα που μας ζητούσαν, πολύ βαρύτερα. […] Η νέα κυβέρνηση παρέλαβε τη χώρα σε πλεονάσματα και ανάκαμψη, έχασε πολύτιμο χρόνο, βούλιαξε την οικονομία πάλι σε ελλείμματα και ύφεση και δεν μπορεί πια να αντισταθεί σε τέτοιες απαιτήσεις».

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους ανεύθυνους, τους μαθητευόμενους μάγους ή τους ακραίους να σύρουν μίαν ολόκληρη χώρα στην καταστροφή. Τώρα είναι η ώρα ευθύνης για όλους. Δημοκρατία δεν σημαίνει δημαγωγία, δεν σημαίνει λαϊκισμός, δεν σημαίνει διχαστικά συνθήματα. Δημοκρατία σημαίνει ευθύνη! Κι όποιος την αντέχει, να την αναλάβει…», καταλήγει ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση