GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναζητούν τον Παλαιοκώστα και έναν συνεργό του Μαζιώτη

Η σύλληψη των Σπύρου Χριστοδούλου και Γρηγόρη Τσιρώνη την Παρασκευή στο Βόλο ενδεχομένως να ανοίγει νέους δρόμους έρευνας για την αντιτρομοκ...

Αναζητούν τον Παλαιοκώστα και έναν συνεργό του Μαζιώτη

Η σύλληψη των Σπύρου Χριστοδούλου και Γρηγόρη Τσιρώνη την Παρασκευή στο Βόλο ενδεχομένως να ανοίγει νέους δρόμους έρευνας για την αντιτρομοκρατική.

Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι τα στοιχεία που ίσως εντοπίσουν στη βίλα στη Νέα Αγχίαλο, καθώς και στο δεύτερο καταφύγιο που εντοπίστηκε σε χωριό της περιοχής μπορεί να οδηγήσουν στα ίχνη του διαβόητου Βασίλη Παλαιοκώστα που φέρεται να συνδέεται με τους συλληφθέντες.

Στην Αντιτρομοκρατική εικάζουν ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας είχε επισκεφθεί το κρησφύγετο των ληστών του Διστόμου στη Νέα Αγχίαλο και δεν αποκλείεται να είχε περάσει και από το δεύτερο κρησφύγετο στα Άνω Λεχώνια.

Όπως λένε οι αστυνομικοί ο Σπύρος Δραβίλλας που αυτοκτόνησε ήταν συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα και είναι πολύ πιθανό να τον είχε φέρει σε επαφή με άλλα μέλη της συμμορίας.

Η Αντιτρομοκρατική έχει εξαπολύσει έρευνες για τη σύλληψη και του Γιώργου Πετρακάκου που ήταν συνεργός του Νίκου Μαζιώτη σε ληστείες και δεν αποκλείεται να είχε επαφές με τη συμμορία του Διστόμου καθώς και με ένα αντιεξουσιαστή που είχε κρύψει ολόκληρο οπλοστάσιο σε αυτοκίνητο στα Εξάρχεια.

Χιλιάδες ευρώ και ένα λάπτοπ στο δεύτερο κρησφύγετο

Οι υποψίες των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής για ύπαρξη και δεύτερου κρυσφύγετου, εκτός από τη βίλα και η έρευνα απέδωσε καρπούς τη Δευτέρα, καθώς εντοπίστηκε μια οικία στην περιοχή Άνω Λεχώνια, έξω από το Βόλο που εκτιμάται ότι χρησιμοποιούνταν ως ορμητήριο για ληστείες. Στο χώρο η έρευνα έχει αποδώσει μέχρι ώρας τον εντοπισμό χρημάτων και ενός φορητού υπολογιστή που έχει μπει στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών.

Στο κρησφύγετο βρέθηκαν δεσμίδες με χαρτονομίσματα και πληροφορίες ανεβάζουν το ποσό σε 400.000 ευρώ. Επίσης στο σπίτι βρέθηκε και ένα λάπτοπ.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία ζει στην Κύπρο, οι ενοικιαστές ήταν ένα ζευγάρι, που είχαν μαζί τους και ένα μικρό κοριτσάκι, όχι μεγαλύτερο των 3 ετών. Ο άνδρας εμφανίσθηκε ως Δημήτρης, ενώ η γυναίκα φαινόταν για αλλοδαπή. Η ενοικίαση είχε γίνει πριν από 2 περίπου χρόνια.

Επίσης, τους είχε ρωτήσει αν ενδιαφέρονταν να αγοράσουν το σπίτι, αλλά ο «Δημήτρης» απάντησε πως είχε οικονομικά προβλήματα, αλλά θα το εξέταζε αν πωλούσε ένα ταξί και ένα σπίτι στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους, το ζευγάρι κυκλοφορούσε με ένα πολυτελές τζιπ ενώ δεχόταν επισκέψεις από ένα άλλο ζευγάρι.

Το ζευγάρι δεν είχε κοινωνικές σχέσεις πέραν των τυπικών χαιρετισμών, ενώ μερικές φορές έτυχε να παραγγείλουν φαγητό στο σπίτι, από γνωστό ταχυφαγείο των Λεχωνιών, αφού βρέθηκαν και χαρτοπετσέτες στο σπίτι από το εν λόγω κατάστημα.

Η αντιτρομοκρατική που έχει επιληφθεί των ερευνών και σε αυτήν την περίπτωση, ελέγχει κυριολεκτικά τα πάντα μέσα στο κρησφύγετο των Άνω Λεχωνιών.

Χθες αστυνομικοί έδειχναν φωτογραφίες σε κατοίκους της περιοχής και ρωτούσαν κατά πόσον αναγνωρίζουν κάποια πρόσωπα. Οι έρευνες συνεχίζονται και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει και τρίτο κρησφύγετο στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Σήμερα μετάγονται οι Χριστοδούλου και Τσιρώνης

Μετά την προθεσμία που πήραν οι δυο συλληφθέντες, σήμερα ο Σπύρος Χριστοδούλου θα μεταφερθεί στις φυλακές Αλικαρνασσού και ο Γρηγόρης Τσιρώνης στις φυλακές Τρικάλων.

Η μεταγωγή των δυο συλληφθέντων στα δικαστήρια της Ευελπίδων ήταν επεισοδιακή, καθώς επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά εργαλεία.

Οι δύο άνδρες βρίσκονται αντιμέτωποι με τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν σε διακεκριμένη οπλοκατοχή, ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, καθώς και αρπαγή.

Ενώπιον του ανακριτή, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες και όπως είπαν θα απολογηθούν όταν λάβουν το σύνολο της δικογραφίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση