GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δυναμική εμφάνιση της Πόλας Ρούπα

Η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, η οποία καταζητείται εδώ και χρόνια, «επιστρέφει» με νέο κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιε...

Δυναμική εμφάνιση της Πόλας Ρούπα
Η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, η οποία καταζητείται εδώ και χρόνια, «επιστρέφει» με νέο κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αφορμή το εφετείο της πρώτης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα.

Η Πόλα Ρούπα εξαπολύει πυρά σε όσους δικάζουν τον Επαναστατικό Αγώνα που «πάλεψε και κατάφερε να αφήσει μια σημαντική πολιτική παρακαταθήκη και κληρονομιά», όπως χαρακτηριστικά τονίζει, κάνοντας παράλληλα λόγο για «κοινωνική γενοκτονία» που «θα συνεχίσουν να προκαλούν οι πολιτικές εξουσίες του τόπου κάθε πολιτικής απόχρωσης, αφού συνιστά τον πυρήνα της ταξικής πολιτικής που επιβάλει η οικονομική και πολιτική ελίτ».

Η Πόλα Ρούπα χωρίζει τη δράση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας σε δυο πολιτικές περιόδους. Η πρώτη αφορά την περίοδο 2003-2007, πριν ξεσπάσει η συστημική κρίση, «όπου η οργάνωση με συμβολικά ως επί το πλείστον χτυπήματα, σε στόχους όμως που είχαν κεντρικό ρόλο στην χάραξη και εφαρμογή της οικονομικής και πολιτικής στρατηγικής του καθεστώτος, είχε θέσει ως πολιτική αιχμή της δράσης του τη νεοφιλελεύθερη επίθεση του κεφαλαίου και του κράτους και τον πόλεμο κατά της “τρομοκρατίας”».

Τονίζει ότι η δεύτερη περίοδος συνεχίζεται ως σήμερα και αφορά την διεξαγωγή ισχυρών χτυπημάτων εναντίον στόχων που σχετίζονται με την κρίση, τις αιτίες και τους υπευθύνους αυτής, αλλά και των αντικοινωνικών μέτρων που επιβάλλονται προκειμένου το σύστημα να βγει από την κρίση. «Σε αυτήν την περίοδο εντάσσονται η απόπειρα ανατίναξης των κεντρικών γραφείων της Citibank και η βομβιστική επίθεση εναντίον καταστήματος της ίδιας τράπεζας, η ανατίναξη της Eurobank στην Αργυρούπολη, η ανατίναξη του χρηματιστηρίου. Στο ίδιο ιστορικό πλαίσιο βρίσκεται και αυτό το εφετείο», τονίζεται στο κείμενο.

Η ίδια λέει ότι η κρίση βαθαίνει όλο και περισσότερο με εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν βυθιστεί στην εξαθλίωση χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική ξεπεράσματός της «μέσω των εγκληματικών πολιτικών που εφαρμόζει το σύνολο των καθεστωτικών κομμάτων». Παράλληλα τονίζει ότι ήταν προβλέψιμη η στάση του Σύριζα με την άνοδό του στην εξουσία.

Η Πόλα Ρούπα θεωρεί ότι με τη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα ως «τρομοκρατική οργάνωση», καλύπτονται τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι πάσης φύσεως εξουσιαστές το τελευταίο διάστημα, οι χιλιάδες αυτοκτονίες «που είναι ωμές καθεστωτικές δολοφονίες», ο υποσιτισμός παιδιών και ενηλίκων, οι θάνατοι από αρρώστιες λόγω του διαλυμένου συστήματος υγείας και η κοινωνική φτώχεια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση