GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση επεκτείνει τη λίστα των αντιλαϊκών μέτρων

"Σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού" αναμένει, ανεξάρτητα από την έκβαση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους, ο...

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση επεκτείνει τη λίστα των αντιλαϊκών μέτρων
"Σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού" αναμένει, ανεξάρτητα από την έκβαση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού που απηύθυνε χθες το απόγευμα στην Λαμία, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Λαού για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τον θάνατο του Άρη Βελουχιώτη, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής τη Δευτέρα, για να προειδοποιήσει πως "είτε με την επίτευξη συμφωνίας σαν αυτή των 47 σελίδων που προτείνει η κυβέρνηση, είτε με το επίσης πιθανό σταμάτημα των διαπραγματεύσεων σε λογική ρήξης με τους δανειστές και διπλού νομίσματος για την χώρα, πάλι ο λαός και η νεολαία θα πληρώσουν τα σπασμένα".

"Τα μέτρα που θα πάρει και στη μία και στην άλλη περίπτωση η κυβέρνηση, θα είναι σκληρά για τον λαό και χαράς ευαγγέλια για το μεγάλο κεφάλαιο, για τους λίγους που εκμεταλλεύονται τον λαό", τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, καθώς "και οι δύο εκδοχές έχουν φορολογικά βάρη για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών της χώρας, μέτρα για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά δικαιώματα, συνολικά παραπέρα μείωση του λαϊκού εισοδήματος".

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "επεκτείνει την λίστα των αντιλαϊκών μέτρων, συζητάει με τους "θεσμούς", δηλαδή την τρόικα, για να γεφυρώσει την απόσταση ανάμεσα στο σχέδιο που παρουσίασε η ίδια και σ' αυτό που προτείνουν οι δανειστές" την ώρα που φωνάζει πως αντιστέκεται. Μπροστά στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε τη συμβολή του στον αγώνα κατά των κατακτητών, παράλληλα με την προσήλωση και την πίστη του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, στα ιδεώδη και τις θέσεις του ΚΚΕ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του κ. Κουτσούμπα, στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη.

Στην συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναχώρησε για τα Τρίκαλα όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την τοποθέτηση πλάκας στους φανοστάτες όπου κρεμάστηκαν τα κεφάλια του Άρη και των συντρόφων του, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή, θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις προς τιμήν του Βελουχιώτη, που διοργανώνουν το ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην Μεσούντα και τις Μελάτες της Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση