GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλή η φετινή αναπαραγωγική περίοδος για τους πελαργούς στο Δέλτα του Έβρου

 Καλή χαρακτηρίζεται η φετινή αναπαραγωγική περίοδος για τους πελαργούς, σύμφωνα με το φορέα διαχείρισης Δέλτα Έβρου, καθώς στις φωλι...

Καλή η φετινή αναπαραγωγική περίοδος για τους πελαργούς στο Δέλτα του Έβρου
 Καλή χαρακτηρίζεται η φετινή αναπαραγωγική περίοδος για τους πελαργούς, σύμφωνα με το φορέα διαχείρισης Δέλτα Έβρου, καθώς στις φωλιές τους υπάρχουν 4-5 νεαρά.
Ο φορέας συνεχίζει την καταγραφή και τη δακτυλίωση των πελαργών (τοποθέτηση πλαστικού δακτυλιδιού το οποίο παραμένει δια βίου) στους οικισμούς περιφερειακά των Φερών – Πόρο και Μοναστηράκι- προκειμένου να τους παρακολουθούν και να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τη βιολογία και την οικολογία του συγκεκριμένου είδους.
Στον Πόρο κατεγράφησαν 10 ενεργές φωλιές και δακτυλιώθηκαν 27 νεοσσοί σε επτά από αυτές, πέντε νεοσσοί δακτυλιώθηκαν στις δύο φωλιές στο Μοναστηράκι και 23 νεοσσοί σε επτά φωλιές των Φερών όπου φέτος καταγράφηκαν συνολικά 27 ενεργές φωλιές.
Η δακτυλίωση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, της αντιδημαρχίας Φερών, του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), υλοποιείται υπό την εποπτεία του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών και χρηματοδοτείται από το ΥΠΑΠΕΝ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση