GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βέτο από τους ΑΝΕΛ για τον ΦΠΑ στα νησιά

Την θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά επανέλαβε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στο Mega, θέτοντάς το...

Την θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά επανέλαβε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στο Mega, θέτοντάς το ως προϋπόθεση για την παραμονή του κόμματός του στην κυβέρνηση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν ψηφίζω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επισήμανε ότι το θέμα τελικά δεν θα μπει στο τραπέζι της σημερινής διαπραγμάτευσης κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.
Ως αντισταθμιστικά κατά τον κ. Καμμένο θα μπορούσαν να είναι «η αύξηση 1% στη φορολογία των ειδών πολυτελείας και η άμεση φορολόγηση των ιδιοκτησιών σε οφ σορ εταιρίες με ακίνητα».

Όσον αφορά την πρόταση που φέρεται να έκανε στο κυβερνητικό συμβούλιο για την καθιέρωση ΦΠΑ δύο ταχυτήτων ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν ισχύει και εξέφρασε τη λύπη του για τη διαρροή που έγινε από υπουργό της κυβέρνησης.
Ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε επίσης την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στα στράτευμα λέγοντας ότι «δεν θα φεύγει κανείς στρατιωτικος πριν τα 58 έτη».

Η "έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά, αποτελεί casus belli για τους Ανεξάρτητους Έλληνες", αναφέρει και η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, διευκρινίζει ότι οι ΑΝ.ΕΛ είναι ανυποχώρητοι στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Αναλυτικά όπως ανακοινώνεται:
"Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης για μια έντιμη και επωφελή συμφωνία με τους δανειστές.
Με αφορμή, ωστόσο, ανυπόστατες διαρροές περί δήθεν πρότασης για κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, τονίζουμε κατηγορηματικά ότι η αλλαγή του σημερινού φορολογικού καθεστώτος, δηλαδή της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, αποτελεί casus belli για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Σε αυτό το ζήτημα είμαστε ανυποχώρητοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση