GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λένε και τι δεν λένε για το δημοψήφισμα...

Γιάννης Παπουτσάνης Από το πρωί, διάφοροι εντεταλμένοι του Μαξίμου (Μαντάς, Κατρούγκαλος, Βαρεμένος, Κουλογλου κ. α.) περιοδεύουν στα τη...

Γιάννης Παπουτσάνης

Από το πρωί, διάφοροι εντεταλμένοι του Μαξίμου (Μαντάς, Κατρούγκαλος, Βαρεμένος, Κουλογλου κ. α.) περιοδεύουν στα τηλεπαράθυρα παίζοντάς το "υπεράνω": 1. Καλούν τους Ελληνες να επιδείξουν ψυχραιμία, και 2. Ομολογούν ότι ("μην κάνετε έτσι ρε παιδιά") η έμπνευση περί δημοψηφίσματος δεν είναι παρά "συνέχεια της διαπραγμάτευσης". (Αυτό το οποίο είπε, με άλλα λόγια, και ο, Βαρουφάκης από προχθές που δεν απέκλεισε η κυβέρνηση να καλέσει για "ναι" στο δμοψήφισμα!)
Τι μας λένε, δηλαδή, όλοι αυτοί; 1." Δεν πειράζει που σας ήρθε η ψυχή στο στόμα, που στήνεστε στα ΑΤΜ, που βλέπετε στον ύπνο σας τον Λαπαβίτσα και το δελτίο στα τρόφιμα. Δεν πειράζει που φέραμε εσάς και τη χώρα στο νυν και αεί. Μη δίνετε σημασία που πατώσατε από υπομονή και αντοχή. Μη νοιάζεστε που στείλαμε το τραπεζικό σύστημα, την αγορά, τον τουρισμό και την αξιοπιστία της χώρας στα τάρταρα. Εμείς που τα κάναμε όλα αυτά σε βάρος σας σας καλούμε να μείνετε ψύχραιμοι".
Τι άλλο μας λένε;
2. Ξέρετε. Το δημοψήφισμα μια μπλόφα είναι. Ενα κόλπο. Να πιέσουμε τους δανειστές πετώντας εσάς στη σέντρα.
Τι δεν μας λένε;
Οτι αυτό το colpo grosso έγινε, στην καλύτερη περίπτωση, για να κάνει ο Τσίπρας γαργάρα την "υπερήφανη διαπραγμάτευση" και να επιτύχει ένα μνημόνιο με αριστερή σφραγίδα. Στη χειρότερη για να μαζέψει τους Λαφαζάνηδες και να ελέγξει το ανεξέλεγκτο κόμμα του που θα του δώσει τη δυνατότητα να ηγεμονεύσει όχι μόνο σε αυτό αλλά στο νέο πολιτικό σύστημα που στήνεται για τα επόμενα χρόνια.
Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια. Με ...αριστερό πρόσημο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση