GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ανταλλάσσει ραβασάκια με τους εταίρους

Η κυβέρνηση και οι εταίροι της ανταλλάσσουν νέα ραβασάκια δυσβάστακτων μέτρων, φορτώνοντας στο λαό παλιά και νέα μνημόνια, υποστήριξε ο...

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ανταλλάσσει ραβασάκια με τους εταίρους

Η κυβέρνηση και οι εταίροι της ανταλλάσσουν νέα ραβασάκια δυσβάστακτων μέτρων, φορτώνοντας στο λαό παλιά και νέα μνημόνια, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε στο Κέντρο Τεχνών, στο Πάρκο Ελευθερίας, στα εγκαίνια της έκθεσης για την παρουσίαση των συμμετοχών στον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η ΚΕ του Κόμματος για τη δημιουργία του λογότυπου για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Πρόσθεσε ότι θέλουν το λαϊκό κίνημα, άλλοτε χειροκροτητή και άλλοτε να υποκύπτει στους εκβιασμούς για να αποδεχθεί τις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες που ετοιμάζουν, και τόνισε ότι ο λαός πρέπει να θέσει τις δικές του κόκκινες γραμμές που “ούτε ταυτίζονται, ούτε συγκλίνουν, ούτε τέμνονται με την κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης και των δανειστών, αλλά και των άλλων κομμάτων, που είναι η στρατηγική της ΕΕ, η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, με το λαό δεμένο χειροπόδαρα”.

Είπε ότι η δύναμη του λαού “που δεν την έχει χρησιμοποιήσει ως τώρα” βρίσκεται στην οργάνωση της ταξικής πάλης για ανάκτηση των απωλειών, για προετοιμασία και οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης και άμεση διεκδίκηση της κατάργησης των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.

“Η δύναμη των αγώνων πολλαπλασιάζεται και φέρνει κάποια αποτελέσματα μόνο όταν αναπτύσσεται και εξελίσσεται, μέσα από την ίδια την πείρα των εργαζομένων, σε αγώνα αμφισβήτησης της εξουσίας των μονοπωλίων, της ΕΕ, και του ΝΑΤΟ. Σ' αυτήν την κατεύθυνση παλεύει το ΚΚΕ”, είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ανέφερε ότι απαιτείται πραγματική ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερής διαγραφή του χρέους προκειμένου να δοθεί οριστική λύση υπέρ του λαού, “που σημαίνει οριστική και μόνιμη κάλυψη όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου”.

“Ρήξη σημαίνει η εργατική τάξη με τα λαϊκά στρώματα να έρθουν στην εξουσία, τα μέσα παραγωγής να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, η παραγωγή και οι κοινωνικές υπηρεσίες να σχεδιάζονται κεντρικά, επιστημονικά, να πραγματοποιούνται με εργατικό έλεγχο και με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία”, είπε ο κ. Κουτσούμπας, καλώντας σε “συνάντηση με το ΚΚΕ στον αγώνα και το κίνημα με ότι επιφυλάξεις έχει ο καθένας και η καθεμιά για επιμέρους θέσεις του”.

“Να ξανασυναντηθούμε στους λαϊκούς αγώνες, στα μεγάλα συλλαλητήρια, ενάντια στο νέο μνημόνιο - συμφωνία. Αυτός είναι ο δρόμος μιας πραγματικά περήφανης κι αξιοπρεπούς για το λαό στάσης”, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση