GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λίγο από Ελλάδα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό και είναι πιθανόν να καλέσει την Ελλάδα να αποδεχθεί ...

Λίγο από Ελλάδα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό και είναι πιθανόν να καλέσει την Ελλάδα να αποδεχθεί τη νέα πρόταση των πιστωτών της για να έχει πρόσβαση σε νέα οικονομική βοήθεια, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει σήμερα στη Φρανκφούρτη και αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης και να υποστηρίξει έναν σταθερό ρυθμό ποσοτικής χαλάρωσης. Οι κεντρικοί τραπεζίτες θα συζητήσουν λίγο μόνο για την Ελλάδα, αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων να γίνει στις Βρυξέλλες.

Ο αποπληθωρισμός έχει τερματισθεί, εν μέρει λόγω της ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου, και μάλιστα η αύξηση των τιμών στην Ευρωζώνη τον Μάιο ήταν υψηλότερη από την πρόβλεψη (σ.σ.: 0,3% έναντι πρόβλεψης 0,2%), υποδηλώνοντας ότι ο πολύ χαμηλός πληθωρισμός, που αποτελεί βάρος για την οικονομία και πηγή ανησυχίας για την ΕΚΤ, πλησιάζει στο τέλος.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αναμένεται να υποστηρίξει ότι η αύξηση του πληθωρισμού προς τον στόχο της ΕΚΤ, που είναι λίγο κάτω από το 2%, εξαρτάται από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος αγορών ομολόγων, έως τον Σεπτέμβριο του 2016 τουλάχιστον, και θα απορρίψει για τον λόγο αυτό κάθε σκέψη για μία μείωση ή πρόωρο τερματισμό του προγράμματος αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση