GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύμα χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία στην Τουρκία

Χιλιάδες άνθρωποι τράπηκαν σε φυγή και πέρασαν από το έδαφος της Συρίας σε αυτό της Τουρκίας την Τετάρτη, καθώς μετριοπαθείς αντάρτες...

Κύμα χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία στην Τουρκία
Χιλιάδες άνθρωποι τράπηκαν σε φυγή και πέρασαν από το έδαφος της Συρίας σε αυτό της Τουρκίας την Τετάρτη, καθώς μετριοπαθείς αντάρτες και κουρδικές δυνάμεις πολεμούν ενάντια στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην συριακή μεθοριακή πόλη Ταλ Αμπιάντ.

Ένας φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στην περιοχή ανέφερε πως οι πρόσφυγες εισήλθαν στην Τουρκία ενός νέου, προχειροφτιαγμένου συνοριακού φυλακίου, το οποίο φρουρούν μέλη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες είναι γυναίκες και παιδιά.

Ένας Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε πως 2.000 πρόσφυγες καταγράφηκαν την Τετάρτη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα επιτράπηκε η είσοδος σε περισσότερους από 6.800 πρόσφυγες στην περιοχή. Πρόσθεσε πως οι περισσότεροι πρόσφυγες ήταν Σύροι και Ιρακινοί Άραβες μάλλον, παρά Κούρδοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση