GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντεμιρτάς: Ιδού ποιος είναι πίσω από τις επιθέσεις εναντίον των Κούρδων

Οι βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος κατά την προεκλογική του καμπάνια πριν τις εκλογές της περασμένης Κυριακής...

Ντεμιρτάς: Ιδού ποιος είναι πίσω από τις επιθέσεις εναντίον των Κούρδων Οι βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος κατά την προεκλογική του καμπάνια πριν τις εκλογές της περασμένης Κυριακής συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, είπε χθες ο ηγέτης του.

Τρία άτομα σκοτώθηκαν σε δύο εκρήξεις την Παρασκευή στην κυρίως κουρδική πόλη Ντιγιαρμπακίρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, λίγα λεπτά προτού ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς ξεκινήσει την ομιλία του σε μια ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση. Τουλάχιστον 200 άτομα τραυματίστηκαν.

Την Κυριακή το HDP έγινε το πρώτο πολιτικό κόμμα με κουρδικές ρίζες στην Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, περνώντας με ευκολία το όριο του 10% που χρειάζεται ένα κόμμα, κερδίζοντας 80 θέσεις στη νέα βουλή και βοηθώντας να στερήσει την αυτοδυναμία στο ΑΚΡ, το κόμμα στην εξουσία.

Σε συνέντευξη στο αμερικανικό κανάλι CNN o Ντεμιρτάς είπε ότι η επίθεση, όπως και άλλοι δύο βομβαρδισμοί γραφείων του HDP το Μάϊο, στις οποίες δεν υπήρξαν θύματα, έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος. "Πιστεύουμε ότι για να μπορέσουν να εκτελέσουν αυτές τις επιθέσεις, είτε η κρατική συλλογή πληροφοριών ήταν ελλειπής είτε ένιωθαν το κουράγιο να μπορούν να το κάνουν. Στην τελική, είναι ευθύνη της κυβέρνησης να προλαμβάνει τέτοιες επιθέσεις", πρόσθεσε.

Η επόμενη κυβέρνηση, είπε στο CNN, θα αναθεωρήσει εντελώς την πολιτική της Άγκυρας στη Συρία. "Κυβερνήσεις συνασπισμού δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να στηρίζουν ομάδες σαν αυτές του Ισλαμικού Κράτους και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Συρία", σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση