GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίκη χρυσές μίζες: Ο Ζήγρας, ο τραπεζίτης και ο πρώην υπουργός της Ελβετίας

Για οκτώ ώρες έδινε εξηγήσεις σε κλιμάκιο Ελβετών στην Αθήνα ο Νίκος Ζήγρας κατηγορούμενος στην υπόθεση με τις "χρυσές μίζες&quo...

Δίκη χρυσές μίζες: Ο Ζήγρας, ο τραπεζίτης και ο πρώην υπουργός της Ελβετίας
Για οκτώ ώρες έδινε εξηγήσεις σε κλιμάκιο Ελβετών στην Αθήνα ο Νίκος Ζήγρας κατηγορούμενος στην υπόθεση με τις "χρυσές μίζες" των εξοπλιστικών με πρωταγωνιστή τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλο.
Στο στόχαστρο των Ελβετών δικαστών βρίσκεται , τα τελευταία δυο χρόνια, το  τραπεζικό τους σύστημα και ο τρόπος με τον οποίο διευκόλυνε, σε πολλές περιπτώσεις, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στο πλαίσιο της έρευνας τους , μάλιστα, οι Ελβετοί κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού τους στην Ελλάδα είχαν ανακρίνει και τον Άκη Τσοχατζόπουλο ενώ σε αυτή την επίσκεψη τους έχουν προγραμματίσει την εξέταση και άλλων προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται  στην υπόθεση.

Ο Νίκος Ζήγρας ο οποίος αντιμετωπίζεται ποινικά από τους Ελβετούς ως ύποπτος, φέρεται να " έδειξε"  τον Ελληνοελβετό τραπεζίτη Παύλο Μπάιλα , κρατούμενο στις ελβετικές φυλακές, ως τον άνθρωπο που τον χρησιμοποίησε για την απόκτηση έργων τέχνης προκειμένου έτσι να ξεπλυθεί μαύρο χρήμα. Παράλληλα, φέρεται να είπε πως  μέρος από τις μίζες  είχε ως  παραλήπτη πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΖΗΓΡΑΣ

Ο Νίκος Ζήγρας, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ανέφερε πως ο Π. Μπάιλας- γνωστός στους κύκλους των Ελβετών τραπεζών -τον Αύγουστο του 2010,  αποφάσισε να του πωλήσει πίνακες ζωγραφικής. Ο τραπεζίτης , σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς Ζήγρα κατάφερε χρησιμοποιώντας την φωτοτυπία ενός διαβατηρίου  ν’ ανοιχτεί ένας τραπεζικός λογαριασμός στη Morgan Stanley της Ζυρίχης που <δούλευε, υπέρ μιας υπεράκτιας εταιρείας, της NULUFIELD DEVELOPPMENT INC, στην οποία μετέφερε χρήματα μιας άλλης υπεράκτιας εταιρείας που φαίνεται να ανήκε στο θείο ενός στενού του φίλου (σ. σ του Π.Μπάιλα>.
Σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα «με εντολή πληρωμής που δόθηκε μέσω email (!) μεταβιβάστηκαν χρήματα σε εταιρεία που ανήκει στον ίδιο φίλο του Π. Μπάιλα στο Λονδίνο και από εκεί (από το Λονδίνο), τα χρήματα εμβάστηκαν σε λογαριασμό μιας εταιρείας που ανήκει στον ποροφυλακισμένο Ελβετό τραπεζίτη».

Μάλιστα, ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου ανάφερε ότι ο τραπεζίτης  προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του τον εμφάνιζε ως κροίσο και ουδέποτε του παρέδωσε  έργα τέχνης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ν. Ζήγρας  στη απολογία του: «Το ότι οι πίνακες ποτέ δεν παραδόθηκαν σε εμένα, τον υποτιθέμενο αγοραστή, όπως και το ότι ο κύριος Μπάιλας είχε εγγυηθεί για εμένα προσωπικά στη Morgan Stanley προ δεκαετίας πως είμαι ένας κροίσος, ενώ φέρεται να έχει λάβει από εμένα εκατοντάδες τηλεφωνικές εντολές μεταφοράς χρημάτων είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Όπως ομολογεί ο κύριος Μπάιλας, αυτός εμπνεύστηκε τη διαδικασία, αντί να πωλήσει σε εμένα, τον από δεκαετίας γνώριμό του, τους πίνακες και να πληρωθεί απευθείας από τη δήθεν εταιρεία μου. Όπως λεπτομέρειες είναι και τα εμβάσματα από τη NULUFIELD σε λογαριασμό της μητέρας του ίδιου καρδιακού φίλου του κυρίου Μπάιλα».

Μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας απολογίας του  ενώπιον των Ελβετών , ο Ν. Ζήγρας δήλωσε: «Μεταξύ άλλων «απολογήθηκα» στους Ελβετούς για την κατηγορία του κυρίου Μπάιλα, ο οποίος με εγκαλεί μέσω της πολυτελούς ομάδας Ελβετών και Άγγλων δικηγόρων του και για τα 2,2 εκατομμύρια που αγωνίστηκα και πέτυχα να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μια και φαινόταν, πάντα με τις υπογραφές του κυρίου Μπάιλα, πως ήμουν ο οικονομικός δικαιούχος της NULUFIELD.
Με τη σειρά μου εγκάλεσα την Ελβετική Δικαιοσύνη, διότι προκειμένου να προστατεύσει το Ελβετικό Τραπεζικό σύστημα, δεν έχει κυνηγήσει όλους αυτούς που πλαστογραφούσαν την υπογραφή μου, έκαναν εικονικές τραπεζικές συναλλαγές και υπεξαιρούσαν χρήματα από μίζες, ενώ υπενθύμισα πως ένα μέρος από τις μίζες αυτές είχε παραλήπτη πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας προκειμένου να συγκαλύψει τις διαδρομές των αμαρτωλών χρημάτων.
Όσο για τους λατρεμένους συγκατηγορουμένους μου, οι οποίοι διά ορισμένων εκ των συνηγόρων τους με κατηγόρησαν στον πρώτο βαθμό, πως είμαι ο αληθινός δικαιούχος της NULUFIELD, τους καλώ να επαναλάβουν άμεσα στο Εφετείο Αθηνών τα όσα είχαν ισχυριστεί για να κλονίσουν την αξιοπιστία μου.
Όπως υποστήριξε η ειδική συνεργάτης των συνηγόρων μου κυρία Κασσαβέτη Ελένη, έχοντας αναλύσει τις χρηματορροές των εξωχώριων εταιρειών, «με βάση τη χαρτογράφηση των εμβασμάτων, των προσώπων που κρύβονται πίσω από τις εξωχώριες εταιρείες, τις συγγενικές ή φιλικές σχέσεις που τα συνδέουν, τις ημερομηνίες και τους τόπους των εμβασμάτων, και ιδίως τις αιτίες των συναλλαγών, τα συμπεράσματα που εξάγονται επιδέχονται μόνο μία ερμηνεία και καμία αμφισβήτηση».
Τέλος ο Ν. Ζήγρας υπογράμμισε : «Υπέβαλα τέλος, στην Ελβετική Δικαιοσύνη το αίτημα για συνδρομή των συνηγόρων μου Ηλέκτρα Κωνσταντινίδου και Στέλιο Γκαρίπη στην προσπάθειά μου να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στις Ελβετικές Τράπεζες τη δεκαετία που μας πέρασε και να επιστραφούν τα κλεμμένα χρήματα του Ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση