GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Μία ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε να γίνει... λουτρό αίματος"

Μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα "λουτρό αίματος", για το οποίο η αγορά μάλλον δεν είναι...

Μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα "λουτρό αίματος", για το οποίο η αγορά μάλλον δεν είναι προετοιμασμένη, προειδοποίησε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

"Ανησυχώ κάπως ότι οι επενδυτές το βλέπουν αυτό και σκέφτονται ότι οι Γερμανοί, το ΔΝΤ, οι Έλληνες, όλοι είναι λογικοί παίκτες εν τέλει, και μπορούμε όλοι να ελπίζουμε ότι όντως θα είναι", σημείωσε ο Νταλάρα, προσθέτοντας: "Όμως αυτή τη στιγμή μου φαίνεται ότι οι αγορές δεν είναι προετοιμασμένες για μία χρεοκοπία, και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα λουτρό αίματος, αν συμβεί".

Ένα τέτοιο γεγονός, κατά τον Νταλάρα, δεν θα αφορούσε μόνο την Ελλάδα, αλλά και την αξιοπιστία συνολικά της Ευρωζώνης, ενώ θα έθετε υπό πίεση αρκετές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Χρησιμοποίησε μάλιστα τη λέξη "nonsense" (ανοησίες) για να περιγράψει την άποψη ότι μετά από μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, το κοινό νόμισμα θα εκτοξευόταν, καθώς, όπως επεσήμανε, η άποψη αυτή βασίζεται στην προϋπόθεση ότι οι επενδυτές θα συμφωνήσουν πως η Ευρωζώνη είναι καλύτερη χωρίς την Ελλάδα.

"Ειλικρινά, κοιτάζω την Ευρώπη σήμερα και βλέπω ότι υπάρχουν πολλές ελκυστικές επιχειρήσεις τώρα, αλλά υπάρχει τόσο μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από την ακεραιότητα του ευρώ, που δεν μπορείς απλώς να νομίζεις ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ και όλα τα υπόλοιπα θα παραμείνουν άθικτα", υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση