GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκινούν... τουρνέ σε νησιά και τουριστικές περιοχές οι ράμπο του ΣΔΟΕ

Επιχειρησιακό σχέδιο ενίσχυσης της διενέργειας μερικών επιτόπιων (προληπτικών) ελέγχων εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων έχει εκπονήσε...

Ξεκινούν... τουρνέ σε νησιά και τουριστικές περιοχές οι ράμπο του ΣΔΟΕ

Επιχειρησιακό σχέδιο ενίσχυσης της διενέργειας μερικών επιτόπιων (προληπτικών) ελέγχων εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων έχει εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την ενίσχυση της συμμόρφωσης, την δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, και τέλος την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί σε κλάδους ή επιχειρήσεις που παρουσιάζουν υψηλή παραβατικότητα, η εντατικοποίηση των οποίων καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική κατά την θερινή περίοδο, ιδίως στις τουριστικές περιοχές.

Οι μερικοί προληπτικοί επιτόπιοι έλεγχοι από τα κλιμάκια, που θα αποτελούνται από δύο τουλάχιστον υπαλλήλους, θα πραγματοποιούνται τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας (σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων του Σαββάτου και της Κυριακής).

Οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. θα είναι αρμόδιοι για τη συγκρότηση και λειτουργία των συνεργείων ελέγχου, στους οποίους θα συμμετέχει και η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.).

Τα αποτελέσματα των ανωτέρω ελέγχων θα αναρτώνται τακτικά στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας (www.publicrevenue.gr), ενώ θα δημοσιεύονται και μέσω δελτίων τύπου. Όλοι οι έλεγχοι και τα αποτελέσματά τους θα καταχωρούνται σε σχετική εφαρμογή - βάση δεδομένων για την αξιοποίησή τους με σκοπό τον καλύτερο σχεδιασμό και προγραμματισμό τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση