GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρευνα ελπίδα για όσους πάσχουν από γλαύκωμα

Η μετφορμίνη, ένα φάρμακο που μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, βρέθηκε ότι μπορεί να μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης της σο...

Έρευνα ελπίδα για όσους πάσχουν από γλαύκωμα
Η μετφορμίνη, ένα φάρμακο που μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, βρέθηκε ότι μπορεί να μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης της σοβαρής ασθένειας των ματιών, που προκαλεί τύφλωση: το γλαύκωμα.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας express.co.uk, το φάρμακο αυτό χορηγείται στους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2.
Τώρα, μια ομάδα ερευνητών βρήκε, ότι οι διαβητικοί που λαμβάνουν υψηλότερες δόσεις μετφορμίνης έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αυτήν την ασθένεια των ματιών, σε σχέση με εκείνους που λαμβάνουν μικρότερες δόσεις ή που δεν παίρνουν καθόλου αυτή τη φαρμακευτική αγωγή.
Το γλαύκωμα είναι μια μη αναστρέψιμη κατάσταση, από την οποία υποφέρουν περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι στη Μ. Βρετανία, αναφέρει η εφημερίδα.
Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει, ότι η μετφορμίνη βοηθά ακόμη στην πρόληψη των θανάτων από καρκίνο, καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση της νόσου του Αλτσχάιμερ.
«Ελπίδα μας είναι, ότι οι πρόσθετες μελέτες θα μπορέσουν να γίνουν σε άτομα που δεν πάσχουν από διαβήτη» σχολίασε η επικεφαλής ερευνήτρια Julia Richards.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν -οι οποίοι μελέτησαν τα δεδομένα 150.000 ανθρώπων με διαβήτη (6.000 από αυτούς ανέπτυξαν γλαύκωμα)- απαιτείται να γίνουν περαιτέρω έρευνες, επειδή η μετφορμίνη μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες αν ληφθεί σε υψηλότερες δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση