GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζόγος εκβιασμών στην Ελλάδα με την πρίζα ρευστότητας της ΕΚΤ

Διφορούμενες πληροφορίες κυκλοφορούν για την «ένεση» του ELA της ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες. Δημοσιογράφος του BBC γράφει με tweet πως η ΕΚ...

Τζόγος εκβιασμών στην Ελλάδα με την πρίζα ρευστότητας της ΕΚΤ

Διφορούμενες πληροφορίες κυκλοφορούν για την «ένεση» του ELA της ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες.

Δημοσιογράφος του BBC γράφει με tweet πως η ΕΚΤ θα εκβιάσει τραβώντας την πρίζα της ρευστότητας.

 

Άλλο tweet λέει για πληροφορίες από την Αθήνα ότι θα υπάρξει συνέχεια της «ένεσης» του ELA, ενώ άλλοι μιλούν για πολιτική απόφαση ένα υπάρξει διακοπή του ELA και αναρρωτιούνται για τις... διαρροές πριν το τέλος της συνεδρίασης του ΔΣ που ξεκίνησε 12 μμ.

 

Το Bloomberg αναφέρει πως ενώ η ΕΚΤ απαιτεί τα 2/3 -9 μέλη του ΔΣ- για να πάρει απόφαση μπορεί δεν θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί και εξαρτάται από τις πιέσεις πολτικά που θα θέλουν να ασκήσουν Βρυξέλλες και Βερολίνο με δεδομένες τις απειλές του κεντρικού τραπεζίτη της Γερμανίας Γ. Βάιντμαν, με τον Μ. Ντράγκι να κρίνει το αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος της Bundesbank δήλωσε την Πέμπτη ότι ο ELA για την Ελλάδα εγείρει «σοβαρές» ανησυχίες σχετικά με τη χρηματοδότηση καθώες μπορεί να θεωρηθεί κρατική ενίσχυση και είναι παράνομο βάσει των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εκβιασμοί δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνουν μέσω της ΕΚΤ. Αρκετοί σχολιαστές θυμίζουν την διακοπή στην παροχή ρευστότητας που δοκιμάστηκε με επιτυχία από την ΕΚΤ στην Ιρλανδία και την Κύπρο, με στόχο την επιβολή των μνημονίων. Το ίδιο ισχύει μετωπικά και στην Ελλάδα με την απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Πριν από έναν χρόνο οι Financial Times αποκάλυψαν με κάθε λεπτομέρεια τον μηχανισμό που οδήγησε στην ανατροπή της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι το 2011 και στην αντικατάστασή του από τον άνθρωπο των τραπεζών, Μάριο Μόντι. Η ίδια εφημερίδα έχει εξηγήσει τους εκβιασμούς που έγιναν στην Ιρλανδία με τη συμμετοχή τραπεζιτών που έσωζαν τις τράπεζες με τα λεφτά των άλλων, του δημοσίου, εκτοξεύοντας τα δημόσια χρέη στα ύψη.

 

Δείτε επίσης

"Τρομακτική ευθύνη να κρίνουν το Grexit μη εκλεγμένοι στην ΕΚΤ"

Στα χέρια της ΕΚΤ η αιμοδοσία των τραπεζών

Μινχάου (FT): Το "όχι" και το κόστος Grexit τρομάζει την ευρωζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση