GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήθηκε ο Μολδαβός πρωθυπουργός για πλαστό σχολικό απολυτήριο!

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Μολδαβίας, Κίριλ Γκαμπούριτσι, στη σκιά καταγγελιών ότι πλαστογράφησε το σχολικό του απολυ...

Παραιτήθηκε ο Μολδαβός πρωθυπουργός για πλαστό σχολικό απολυτήριο!

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Μολδαβίας, Κίριλ Γκαμπούριτσι, στη σκιά καταγγελιών ότι πλαστογράφησε το σχολικό του απολυτήριο για να μπει στο Πανεπιστήμιο και την έρευνα που διέταξε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας. 

Ο Γκαμπούριτσι τόνισε ότι η παραίτησή του έχει σκοπό να μην υπάρξει αποπροσανατολισμός της δημόσιας συζήτησης από τα πραγματικά προβλήματα διαφθοράς στη χώρα. 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, που ενέπλεκε τόσο τον γενικό εισαγγελέα όσο και διευθυντικά στελέχη τραπεζών, σε σκάνδαλο διαφθοράς, ζητώντας την παραίτησή τους. 

Τους τελευταίους μήνες, η Μολδαβία έχει βυθιστεί στην πολιτική κρίση, μετά από αποκαλύψεις για εξαφάνιση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τρεις τράπεζες της χώρας.Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο ένα όγδοο του ΑΕΠ, μιας από τις φτωχότερες χώρες στην Ευρώπη.

Η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της Μολδαβίας υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλώντας την οργή της Ρωσίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση