GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νουαγέ: Η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της μερικές μέρες για συμφωνία

Αν η Ελλάδα εγκατέλειπε την ευρωζώνη, αυτό δεν θα προκαλούσε πρόβλημα τόσο στη νομισματική ένωση, όσο στην ίδια τη χώρα, επανέλαβε σήμε...

Νουαγέ: Η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της μερικές μέρες για συμφωνία

Αν η Ελλάδα εγκατέλειπε την ευρωζώνη, αυτό δεν θα προκαλούσε πρόβλημα τόσο στη νομισματική ένωση, όσο στην ίδια τη χώρα, επανέλαβε σήμερα ο Κριστιάν Νουαγέ, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, μιλώντας σε εκδήλωση οικονομικού ενδιαφέροντος στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Η Ελλάδα έχει ρεαλιστικά στη διάθεσή της "μερικές ημέρες" για να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, υπογράμμισε ο Νουαγέ μιλώντας σε δημοσιογράφους, καθώς η όποια συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί από πολλά κοινοβούλια κρατών-μελών της ΕΕ. Είναι εξαιρετικά επείγον επομένως η Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία, συνέχισε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας.

"Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρόβλημα για την ίδια την Ελλάδα", είπε ο Νουαγέ, συμπληρώνοντας ότι το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι τόσο το χρέος, όσο η επανεκκίνηση της οικονομίας, και αυτό απαιτεί μεταρρυθμίσεις και να μην αρθούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν προωθηθεί ήδη.

Αναφερόμενος εξάλλου στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που έχει θέσει σε εφαρμογή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο Νουαγέ έκρινε ότι "μοιάζει να δουλεύει", καθώς "οι προοπτικές φέτος για την ευρωζώνη είναι πολύ καλύτερες. Αναμένουμε έναν ρυθμό ανάπτυξης 1 - 1,5%". Ωστόσο, πρόσθεσε πως οι κυβερνήσεις πρέπει να προχωρήσουν σε ταχύτερη εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που μέχρι τώρα, όπως υποστήριξε, προωθούνται με βραδύτητα και είναι άτολμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση