GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποχρεωτικό για τα σουπερμάρκετ να μην πετάνε ασφαλή τρόφιμα

Στη μάχη για τη σπατάλη τροφίμων (γνωστή παγκοσμίως ως food waste) μπαίνει δυναμικά η Γαλλία και με νόμο απαγορεύει στο εξής στα μεγάλα...

Υποχρεωτικό για τα σουπερμάρκετ να μην πετάνε ασφαλή τρόφιμα

Στη μάχη για τη σπατάλη τροφίμων (γνωστή παγκοσμίως ως food waste) μπαίνει δυναμικά η Γαλλία και με νόμο απαγορεύει στο εξής στα μεγάλα σουπερμάρκετ να καταστρέφουν ασφαλή τρόφιμα. Στο εξής τα σουπερμάρκετ είναι υποχρεωμένα να το περίσσευμα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ή να το στέλνουν σε παραγωγούς ζωοτροφών ή να το κάνουν οργανική κομποστοποίηση.

Από τον Φεβρουάριο η Γαλλία κατήργησε τις ημερομηνίες "ανάλωση κατά προτίμηση ως" στα φρέσκα τρόφιμα αφού οι καταναλωτές μπέρδευαν την σήμανση με την ημερομηνία λήξης.

Ενώ το Μάιο, Γάλλοι βουλευτές εισηγήθηκαν 39 μέτρα κατά του food waste, μεταξύ των οποίων και οι δωρεάν σακούλες σε εστιατόρια για τα περισσεύματα των τροφών για να δίδονται σε σκύλους.

Με το νέο νόμο που ψήφισε η γαλλική Βουλή, τα σουπερμάρκετ άνω των 400 τετραγωνικών μέτρων, πρέπει να υπογράψουν συμβόλαια με τα οποία δεσμεύονται να μην καταστρέφουν ασφαλή τρόφιμα αλλά να τα δωρίζουν.

Σε περίπτωση μη τήρησης της νομοθεσίας, θα επιβάλλεται πρόστιμο έως 75.000 ευρώ αλλά και φυλάκιση μέχρι 2 ετών.

Διαβάστε το αφιέρωμα του news.gr για το food waste.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση