GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεξικό: Πρώτο το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα στις εκλογές

Το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) του προέδρου Πένια Νιέτο απέσπασε απλή πλειοψηφία κατά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες...

Μεξικό: Πρώτο το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα στις εκλογές

Το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) του προέδρου Πένια Νιέτο απέσπασε απλή πλειοψηφία κατά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στο Μεξικό, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Το PRI φέρεται να λαμβάνει μεταξύ 29,87% και 30,85% των ψήφων, ενώ ακολουθεί το συντηρητικό κόμμα PAN που λαμβάνει ποσοστό από 21,47% έως 22,7%, σύμφωνα με τον πρόεδρο του εθνικού Εκλογικού Ινστιτούτου, Λορέντζο Κόρντοβα.

Αυτές οι ενδιάμεσες εκλογές ήταν ένα τεστ για τον πρόεδρο Νιέτο και το κόμμα του, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με σειρά περιστατικών βίας και πολιτικών σκανδάλων. Το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα αναμένεται να καταλάβει μεταξύ 196 και 203 εδρών από τις 500 του κοινοβουλίου.

Το μεγαλύτερο κόμμα της μεξικανικής αριστεράς, το Κόμμα της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD), είναι ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών, καθώς λαμβάνει μόλις 11-12% των ψήφων, έναντι ποσοστού 18,4% το 2012.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας των εκλογών, επεισόδια σημειώθηκαν στις πολιτείες Οαχάκα και Γκερέρο, όπου εκπαιδευτικοί οι οποίοι πραγματοποιούν κινητοποιήσεις ενάντια σε μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και οι γονείς 43 σπουδαστών, εξαφανισμένων από πέρυσι, επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την εκλογική διαδικασία.

Μεγάλη δύναμη του στρατού και της αστυνομίας είχε αναπτυχθεί στις δύο πολιτείες και η αστυνομία προχώρησε σε 88 συλλήψεις στην Οαχάκα. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για καταστροφή εκλογικού υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση