GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bloomberg:Κείμενο-συμφωνία με μέτρα 3,5 δισ. για να κλείσει συμφωνία

Για κείμενο συμφωνίας, με στόχο να δοθεί τέλος στις διαφωνίες με τους εταίρους στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, κάνει λόγο το πρακτορεί...

Bloomberg:Κείμενο-συμφωνία με μέτρα 3,5 δισ. για να κλείσει συμφωνία

Για κείμενο συμφωνίας, με στόχο να δοθεί τέλος στις διαφωνίες με τους εταίρους στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο το κείμενο αναμένεται να παρουσιάσουν στην ελληνική κυβέρνηση οι πιστωτές, ενώ γίνεται αναφορά στο «τελεσίγραφο» που έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα το Euro Working Group στην Ελλάδα ότι δεν θα υπάρχει χρόνος για να εγκριθεί η οποιαδήποτε εκταμίευση από τα κοινοβούλια της ζώνης του ευρώ, εκτός εάν επιτευχτεί τεχνική συμφωνία έως τις αρχές Ιουνίου.

Το Bloomberg μάλιστα επικαλείται κυβερνητικές πηγές με βάση τις οποίες το κείμενο της συμφωνίας περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων της τάξεως των 3,5 δισ. ευρώ.

Αξιωματούχος ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Bloomberg πως οι πιστωτές συζητούν μια συμφωνία που θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα ως έναν τρόπος τερματισμού του αδιεξόδου.

Το ίδιο δημοσίευμα, επικαλείται πρόσωπο με γνώση του θέματος, το οποίο αποκάλυψε πως αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τους πιστωτές πέρασαν το Σαββατοκύριακο για να συγκλίνουν σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ελληνική αξιολόγηση.

«Η κοινή θέση (των θεσμών) μπορεί να κοινοποιηθεί στον Τσίπρα από τους ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες» ανέφερε η ίδια πηγή.

Κατά τις πληροφορίες αυτές, το εν λόγω κείμενο έχει συνταχθεί από την Κομισιόν και έχει ήδη σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση. Βασίζεται στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και προβλέπει για το 2015 μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, κυρίως φοροεισπρακτικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θεωρείται αρκετά πιθανή η σύγκληση Eurogroup για την Ελλάδα εντός της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση