GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Deutsche Bank αλλάζει διοίκηση

Η Deutsche Bank, ο μεγαλύτερος δανειστής της Γερμανίας, καθαίρεσε την ηγεσία της τη Κυριακή, τοποθετώντας τον βρετανό Τζόν Κράιαν επικε...

Η Deutsche Bank αλλάζει διοίκηση Η Deutsche Bank, ο μεγαλύτερος δανειστής της Γερμανίας, καθαίρεσε την ηγεσία της τη Κυριακή, τοποθετώντας τον βρετανό Τζόν Κράιαν επικεφαλής της σε αντικατάσταση του 'Ανσου Τζάιν μόλις δύο εβδομάδες αφού του είχε δώσει περισσότερο έλεγχο για να αναδιοργανώσει τη τράπεζα.

Η Deutsche Bank έχει δώσει αγώνα για να επανορθώσει την εικόνα της που αμαυρώθηκε από μια σειρά κανονιστικών και νομικών προβλημάτων που συμπεριλαμβάνουν έρευνες για κατηγορίες χειραγώγισης επιτοκίων αναφοράς, λανθασμένη πώληση παραγώγων, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρημάτων.

Μια ριζοσπαστική αλλαγή στη διοίκηση της τράπεζας στις 21 Μαίου ήταν μια λύση τελευταίας στιγμής για να επαναφέρει την εμπιστοσύνη των πελατών στη διοίκηση, αλλά μερικοί μέτοχοι απαίτησαν περισσότερες αλλαγές.

Ο Κράιαν, 54, ήταν μέλος της επιτροπής ελέγχου της τράπεζας από το 2013 και πρώην οικονομικός διευθυντής της UBS. Θα αντικαταστήσει τον Τζάιν, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί στις 30 Ιουνίου, και θα απομείνει ως μοναδικός διευθύνων σύμβουλος όταν ο συναρμόδιος διευθύνων σύμβουλος, Γιέργκεν Φίτσεν, φύγει του χρόνου, είπε η τράπεζα.

Ο Κράιαν, που ξεκινά την 1η Ιουλίου, είχε σημαίνοντα ρόλο στα σχέδια για την αναδιοργάνωση της στρατηγικής της τράπεζας, και δεν θεωρείται ότι θα κάνει μεγάλες αλλαγές σ' αυτήν, είπε ανώτατη πηγή της τράπεζας στο Ρόιτερς.

"Το μέλλον μας θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας σε στρατηγική, πόσο εντυπωσιάζουμε τους πελάτες μας και πόσο μειώνουμε την πολυπλοκότητα", είπε σε ανακοίνωση της τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση