GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Die Welt: Η Μέρκελ έχει παραμερίσει τον Σόιμπλε στο θέμα της Ελλάδας

Η Μέρκελ έχει παραμερίσει τον Σόιμπλε για το ελληνικό θέμα, αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα “Die Welt”, με τίτλο: «Πώς η Μέρκε...

Die Welt: Η Μέρκελ έχει παραμερίσει τον Σόιμπλε στο θέμα της Ελλάδας
Η Μέρκελ έχει παραμερίσει τον Σόιμπλε για το ελληνικό θέμα, αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα “Die Welt”, με τίτλο: «Πώς η Μέρκελ κάνει τη σωτηρία της Ελλάδας θέμα του αρχηγού».
Η Καγκελάριος, σημειώνει η εφημερίδα, δεν ήταν ποτέ άλλοτε κάτω από τόσο μεγάλη πίεση, όπως τώρα με το θέμα της διάσωσης της Ελλάδας. Αυτό, προσθέτει, οφείλεται και σε διαφορές ουσίας που έχει με τον υπουργό Οικονομικών της.
Με τον Γκάμπριελ, τον επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, που είναι κυβερνητικός εταίρος της, είναι περισσότερο στην ίδια γραμμή.
Πριν από τις σημερινές καθοριστικές διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, η Μέρκελ δεν συμβουλεύθηκε τον Σόιμπλε, αλλά κάλεσε τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο γραφείο της στην Καγκελαρία, καθώς ήθελε να συντονιστεί μαζί τους για την κυβερνητική γραμμή στην επόμενη πράξη του ελληνικού δράματος.
Τον Γκάμπριελ, σημειώνει το δημοσίευμα, τον χρειάζεται η Μέρκελ περισσότερο από ποτέ, καθώς βρίσκεται περισσότερο από ποτέ σε πίεση. Στην κοινοβουλευτική της ομάδας υπάρχει φημολογία ότι πολλοί βουλευτές βλέπουν επικριτικά μία νέα βοήθεια στην Ελλάδα. Και αυτό οφείλεται καθοριστικά στον Σόιμπλε, ο οποίος έλειπε στη συνάντηση που είχε χθες βράδυ στην καγκελαρία. Πολλοί βουλευτές βασίζουν τη συγκατάθεσή τους στην άποψη του Σόιμπλε και τον εμπιστεύονται σχεδόν τυφλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση