GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eφαρμογή εντοπίζει την κατάλληλη δίαιτα δια... βοής

Σε λίγο καιρό μπορεί να σηκώνετε το τηλέφωνό σας, να μιλάτε και να μαθαίνετε αμέσως… πόσο υγιείς είστε, πώς είναι η διάθεσή σας και ποι...

Eφαρμογή εντοπίζει την κατάλληλη δίαιτα δια... βοής

Σε λίγο καιρό μπορεί να σηκώνετε το τηλέφωνό σας, να μιλάτε και να μαθαίνετε αμέσως… πόσο υγιείς είστε, πώς είναι η διάθεσή σας και ποια δίαιτα σας ταιριάζει καλύτερα.

Αυτό τουλάχιστον «υπόσχεται»  να καταφέρει μια νέα εφαρμογή, που ακούει στο όνομα «Kijini». Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, η εφαρμογή αυτή θα μετρά τις δονήσεις στη φωνή του χρήστη και θα παρέχει ακριβείς «αναγνώσεις», που θα μεταφράζονται σε χρήσιμες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα πώς μπορεί να βελτιώσει τη διατροφή του, να αντιμετωπίσει το αίσθημα κόπωσης, ακόμη και πώς να βελτιώσει τη σχέση του.

Η εφαρμογή αναπτύσσεται από μια ομάδα ερευνητών που εδρεύουν στη Νεβάδα των ΗΠΑ, οι οποίοι ξεκίνησαν μια εκστρατεία χρηματοδότησης μέσω της πλατφόρμας Indiegogo.

Όπως αναφέρουν, η εφαρμογή λειτουργεί με τη σύλληψη ενός δείγματος της φωνής του χρήστη για περίπου 30 δευτερόλεπτα, το οποίο μετατρέπεται σε αριθμητικά δεδομένα μέσω ενός μαθηματικού αλγορίθμου. Στη συνέχεια, οι πληροφορίες αυτές δημιουργούν ένα ψηφιακό γράφημα που αναπαριστά τις διάφορες φωνητικές συχνότητες και πώς συσχετίζονται με τη φωνή του. Η έκθεση που θα εμφανίζεται με διάφορα δεδομένα, υποτίθεται ότι βασίζεται σε περισσότερα από 25 χρόνια ερευνών και θα συμπεριλαμβάνει πληροφορίες για τη μυϊκή δύναμη, τη διατροφή, ενέργεια, τα συναισθήματα, την προσωπικότητα του χρήστη κ.ά.

Η εταιρεία τονίζει ότι η εφαρμογή δεν είναι σχεδιασμένη για να παρέχει ιατρικές διαγνώσεις και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το γιατρό, όμως θα μπορεί να αναγνωρίσει βιοδείκτες ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, διαβήτη ακόμη και του Πάρκινσον, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει την εφαρμογή το ερχόμενο φθινόπωρο, αν καταφέρει να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση