GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΕΚΤ ανέβασε τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί της Δευτέρας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τ...

Η ΕΚΤ ανέβασε τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί της Δευτέρας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών και ανέβασε το όριο της ρευστότητας μέσω ELA, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές από Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να συνεδριάσει ξανά, όποτε υπάρξει ανάγκη έκτακτης ρευστότητας.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε 5 μόλις ημέρες που η ΕΚΤ αυξάνει το συγκεκριμένο όριο. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η έκτακτη συνεδριάζει ορίστηκε εξαιτίας των ισχυρών εκροών καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εντολές για εκταμίευση καταθέσεων για τη Δευτέρα έχουν φτάσει το 1 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή - λόγω των σημαντικών εκροών από τις τράπεζες, που από τις αρχές της εβδομάδας αποτιμώνται στα 3 δισ. ευρώ- η η ΕΚΤ προχώρησε σε πρόσθετη ένεση ρευστότητας ύψους περίπου 1,8 δισ. ευρώ, ενώ μόλις την περασμένη Τετάρτη, είχε αυξήσει κατά 1,1 δισ. ευρώ το πλαφόν στα 84,1 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση