ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

ΕΠΕΙΓΟΝ! Πάνε (αύριο) για συμφωνία με "νέο πρόγραμμα" και "σκληρότερους όρους" από τον ESM...

Share it:
«Οχι» στην παράταση του υφιστάμενου προγράμματος αποφάνθηκε το Eurogroup. Νέα συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, ώστε οι υπουργοί Οικονομικών αν εξετάσουν τις προτάσεις της Ελλάδας, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
Ένα ναι και ένα όχι αναμενόταν να εισπράξει η Αθήνα, μετά τα νέα αιτήματα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Αναλυτικά, η ελληνική πλευρά ζήτησε α) μία ολιγοήμερη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και β) ένα νέο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει τα επόμενα δύο χρόνια και θα χρηματοδοτείται μόνο από τον ESM, όχι από το ΔΝΤ.
Για το πρώτο αίτημα καλά πηροφορημένη πηγή κοντά στο Eurogroup εξηγεί δεν δόθηκε σύντομη παράταση του προγράμματος, καθώς το πρόγραμμα θεωρείται πλέον λήξαν (δεν προλαβαίνει να παραταθεί περνώντας από κοινοβούλια κτλ.). Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημειώνουν ότι τελευταία ευκαιρία για μια τέτοια παράταση ήταν το Eurogroup του Σαββάτου.
Για το δεύτερο αίτημα της ελληνικής πλευράς που αφορά σε τρίτο πρόγραμμα, οι αξιωματούοι σημειώνουν ότι το Eurogroup κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει τη διαδικασία εξέτασης της αίτησης.
Ξεκαθαρίστηκε πως δεν έχουμε παράταση του προηγούμενου προγράμματος, μιλάμε για νέο πρόγραμμα.

Φινλανδός υπ. Οικονομικών: Όχι σε παράταση και κούρεμα, ναι σε πρόγραμμα ESM

Στο δια ταύτα για το σημερινό Eurogroup. Οι προτάσεις μας ικανοποιούν εν μέρει τους δανειστές, θέλουν κάποιες βελτιώσεις. Στέλνουμε νέες προτάσεις μέχρι αύριο το πρωί και στις 18.00 ώρα Ελλάδας θα έχουμε νέα συνεδρίαση για το ελληνικό ζήτημα. Φαίνεται πως στόχος είναι η συμφωνία και από τις δύο μεριές.

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα καταθέσει νέες προτάσεις αύριο. Ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα θα απαιτήσει σκληρότερους όρους.

Οι αυστηρότεροι όροι τους οποίους επικαλέστηκε ο Ντάισελμπλουμ, έχουν να κάνουν με τον έλεγχο του ESM που προβλέπει αποστολή θεσμών στην Αθήνα.
Το κράτος μέλος που λαμβάνει την προληπτική χρηματοπιστωτική συνδρομή υπόκεινται σε ενισχυμένη εποπτεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο πλαίσιο αυτό θα παρέχει στον ESM σε μηναία βάση όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που απαιτούνται για την εκτέλεση της δανειοδοτικής δραστηριότητας και τη διαχείριση του κινδύνου, όπως μηνιαίες πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης, τα ταμειακά διαθέσιμα, αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό του σύστημα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και, εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το ΔΝΤ, επιφορτίζεται με την παρακολούθηση της συμμόρφωσης προς τους όρους που συνοδεύουν τη διευκόλυνση της χρηματοπιστωτικής συνδρομής.
Εμείς, αιτούμαστε απεμπλοκής από το ΔΝΤ σε αυτό το σημείο.

Το άρθρο 12 της Συνθήκης του ESM ξεκαθαρίζει πως για τη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης δύναται να παρέχει στήριξη σταθερότητας σε μέλος του, κάτω από αυστηρούς όρους, κατάλληλους για το επιλεγμένο μέσο χρηματοπιστωτικής συνδρομής. Οι εν λόγω όροι μπορούν να καλύπτουν το φάσμα από ένα πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής έως τη συνεχή τήρηση προκαθορισμένων όρων επιλεξιμότητας.
Για την προληπτική χρηματοπιστωτική συνδρομή το άρθρο 14 της Συνθήκης του ESM αναφέρει πως το συμβούλιο διοικητών μπορεί να αποφασίσει τη χορήγηση προληπτικής χρηματοπιστωτικής συνδρομής με τη μορφή προληπτικού πιστωτικού ορίου υπό όρους (Precautionary Conditioned Credit Line - PCCL) ή με τη μορφή πιστωτικού ορίου με ενισχυμένους όρους (Enhanced Conditions Credit Line - ECCL).Και οι δύο αυτές πιστωτικές γραμμές έχουν μια αρχική περίοδο διαθεσιμότητας ενός έτους και μπορεί να ανανεωθούν δύο φορές, κάθε φορά για έξι μήνες.
Αναφορικά με την προληπτική χρηματοπιστωτική συνδρομή ο κανονισμός του ESM αναφέρει πως στόχος της είναι να στηρίξει υγιείς πολιτικές και την πρόληψη καταστάσεων κρίσης, επιτρέποντας στα μέλη του ESM να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη βοήθεια του Μηχανισμού πριν αντιμετωπίσουν σημαντικές δυσκολίες άντλησης κεφαλαίων στις αγορές κεφαλαίων.
Share it:
Reactions:

Πρώτη Σελίδα

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

4 comments:

 1. Ναι αυτόΙ είναι οι κυβερνήτες ΣΑΜΑΡΑΣ Η ΦΩΦΗ ΚΑΙ Ο ΘΟΔΩΡΑΚΗ ...
  Αυτοί είναι ο κολλητοί της Ευρωπαϊκής ΕΛΙΤ οι δίκαιοι οι πατριώτες ...Κρίμα κρίμα που δεν είναι κυβέρνηση αλλά που θα πάει!!!! ΤΗΝ ΔΕΎΤΕΡΑ θα είναι και πάλι στην εξουσία οι τρόικα εσωτερικού ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΓΑΜΆΝΕ και θα λένε ότι για όλα φταίει ο ΣΎΡΙΖΑ ...ΑΥΤΌ που έκαναν και ΕΝΑ χρόνο πριν βγει κυβέρνηση ο ΣΎΡΙΖΑ πάλι ο ΣΎΡΙΖΑ δεν έφταιγε ;;η κανω ΛΑΘΟΣ;;...

  Ο Τσιπρας έκανε πολλά λάθει ΑΠΌ ΤΙΜΙΌΤΗΤΑ προς τους τοκογλύφους -θεσμούς- τους πλήρωνε ...Ενώ αμέσως θα έπρεπε να πάει με το πρόγραμμα του και να θέση τους κανόνες...

  ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ να φύγει ο ΣΎΡΙΖΑ ...αν και έχω την γνώμη να μην ΚΆΝΕΙ ΑΥΤΌ ΤΟ δημοψήφισμα ΆΛΛΑ να ΠΆΕΙ και να δεχτεί ΌΛΑ τα μέτρα της τρόικα σας ΜΑ ΌΛΑ και μετά να κάνει εκλογές και να φύγει... ώστε η τρόικα ΣΑΜΑΡΑΣ Η ΦΩΦΗ ΚΑΙ Ο ΘΟΔΩΡΑΚΗ να δούμε πως θα τα εφαρμόσουν..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ωρα να στηθούνε κρεμάλες στην Πλατεία Συντάγματος για τους Συριζαίους και ΑΝΕΛ προδότες - πράκτορες της Τουρκίας που θέλουν την Πατρίδα μας έξω από την Ευρωπαϊκή ένωση για να μπορεί, Η ΤΟΥΡΚΙΑ, να κάνει πιο εύκολατα τα παιχνίδια της εις βάρος μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν

  Ζητείτε από τις Ψυχιατρικές Σχολές της Ελλάδας, από το Δημόσιο Ψυχοθεραπευτήριο Δαφνίου, και από το Δημόσιο Ψυχοθεραπευτήριο ΔρομοκαΪτιου να αποκαλύψουν τι είδους ψυχοφάρμακα παίρνει ο Τσίπρας οι Υπουργοί του, οι βουλευτές και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ που μας τα έκοψε Σύριζα και των ΑΝΕΛ, πριν βγούνε στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα για να μπορούν χωρίς εμφανή ντροπή, ήρεμοι, να υπερασπίζονται την πολιτική τους , δηλαδή τα ψέματα που ξεφουρνίζουν κάθε τόσο και λιγάκι.

  Το Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν
  έγκειται στο γεγονός ότι αφού αυτά τα ψυχοφάρμακα είναι τόσο αποτελεσματικά θα είναι ευχής έργο να γίνουν γνωστά και να συνταγογραφούνται στο ευρύ κοινό που χρήζει ψυχιατρικής θεραπείας, έτσι που και οι ασθενείς και οι δικοί τους άνθρωποι να ηρεμήσουν και η ζωή τους να γίνει καλύτερη.

  Θα αναφέρω το πιο αισχρό προεκλογικό ψέμα που ειπώθηκε ποτέ στην Ελλάδα, και που ειπώθηκε από αυτούς¨

  Θα χαρίσουμε Το 80/100 της οφειλής του οποιοιδήποτε προς την Εφορία, Ταμεία, και άλλους Δημόσιους Οργανισμούς και το υπόλοιπο 20/100 θα το κάνουμε 74 μηνιαίες δόσεις, εννοείτε ότι μέσα σε αυτούς τους οφειλέτες βρίσκονται παντός είδους καθάρματα που με τις πράξεις τους στερούν το Ελληνικό Δημόσιο από το να μπορεί να έχει καλύτερη Παιδεία, καλύτερη Υγεία, καλύτερη Πρόνοια, καλύτερη Άμυνα, και γενικά καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
  Όμως ο Σύριζα είναι Σύριζα και από τέτοια το αυτί των Συριζαίων δεν ιδρώνει.

  Ευχαριστώ και παρ’ ότι πικραίνομαι ΝΑΙ δαγκωτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτοί που θέλουν να λέγονται δημοκράτες ποτέ δεν "συμμάχησαν" με φασίστες , ποτέ δεν βγάλαν εξω απο την φυλακή εναν φασίστα για ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΨΗΦΟΥΣ , ποτέ δεν τούς σιγοντάρανε στην βουλή για "τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιωματά τους"με την πρόεδρο της βουλής επειδή ξέρανε που πήγαινε το πράγμα, και προτιμώ να συνεργαστώ με τον οποιοδήποτε ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ !!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση