GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν η Ελλάδα δε φέρει νέες προτάσεις, το Eurogroup θα συζητήσει τη χρεοκοπία

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν για τη διαχείριση μίας ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας στο έκτακτο Eurogroup της Δ...

Αν η Ελλάδα δε φέρει νέες προτάσεις, το Eurogroup θα συζητήσει τη χρεοκοπία

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν για τη διαχείριση μίας ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας στο έκτακτο Eurogroup της Δευτέρας, σε περίπτωση που μέχρι τότε η Αθήνα δεν έχει καταθέσει νέες προτάσεις, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Όπως ανέφεραν οι εν λόγω αξιωματούχοι, για να μελετήσει το Eurogroup μία συμβιβαστική λύση θα πρέπει πρώτα η Ελλάδα να υποβάλει νέες προτάσεις για τομείς όπως η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και η επέκταση της φορολογικής βάσης για τον ΦΠΑ.

"Αν δεν υπάρξουν νέες προτάσεις από την Αθήνα να συζητήσουμε, οι υπουργοί είναι πιθανό αντίθετα να συζητήσουν για το πώς θα διαχειριστούν τη χρεοκοπία της Ελλάδας", δήλωσε ένας αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ενώ δύο άλλοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι αυτές είναι οι επιλογές τόσο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, όσο και των ηγετών της ΕΕ που θα συναντηθούν επίσης τη Δευτέρα για να συζητήσουν το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση