GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ελλάδα χρειάζεται μία συμφωνία πριν από τα μεσάνυχτα»

«Η Ελλάδα χρειάζεται μία συμφωνία πριν από τα μεσάνυχτα», γράφει ο Μάρτιν Γουλφ στο σημερινό του άρθρο στους Financial Times. Μάλιστα στο ...

Σκίτσο των FT για την Ελλάδα: Αναγκαία η συμφωνία πριν από τα μεσάνυχτα
«Η Ελλάδα χρειάζεται μία συμφωνία πριν από τα μεσάνυχτα», γράφει ο Μάρτιν Γουλφ στο σημερινό του άρθρο στους Financial Times. Μάλιστα στο σκίτσο που συνοδεύει το άρθρο, κάθεται πάνω σε ένα ρολόι-ευρώ, από τη μία πλευρά ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και από την άλλη, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μαριάνο Ραχόι.
«Τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα; Κανείς δεν ξέρει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κανείς δεν νοιάζεται. Αντίθετα και οι δύο πλευρές αγωνιούν αλλά κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις.  Και στις δύο πλευρές κάποιοι είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω», αναφέρει ο αρθρογράφος και προσθέτει:
«Το αδιέξοδο αυτό καταγράφει  την… τρέλα της δημιουργίας μίας νομισματικής ένωσης ανάμεσα σε κυρίαρχα κράτη που δεν έχουν κοινούς πολιτικούς θεσμούς, ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς ή μεγάλες οικονομικές ομοιότητες. Ο γάμος είναι δυσάρεστος αλλά το διαζύγιο, τρομακτικό.
«Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο χείλος της χρεοκοπίας. Αυτό τον μήνα πρέπει να εξοφλήσει 1,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ και άλλα 452 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο και 3,5 δισ. ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον άλλο μήνα. Και επιπλέον 176 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ και 3,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ τον Αύγουστο», υπογραμμίζει ο Μάρτιν Γουλφ σημειώνοντας στο άρθρο του ότι «αν δεν επιτευχθεί συμφωνία η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση