GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο δραματικός διάλογος! Τουσκ: "The game is over". Τσίπρας: "Μην υποτιμάτε πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος..."

Το ελληνικό ζήτημα απασχόλησε για δύο ώρες τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν συμπε...



Το ελληνικό ζήτημα απασχόλησε για δύο ώρες τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη, μιας και η Σύνοδος ήταν προγραμματισμένη για το μεταναστευτικό ζήτημα.


Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που έγινε αμέσως μετά το αδιέξοδο Eurogroup, ο Ντόναλντ Τουσκ είπε στον Αλέξη Τσίπρα: "The game is over".

Ο Έλληνας πρωθυπουργός του απάντησε:

"Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους, 3 εκατομμύρια φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι".

Του τόνισε ακόμη "να μην υποτιμά μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος". Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στον κ. Τουσκ ότι έχει "καταθέσει προτάσεις. Οι προτάσεις δυστυχώς των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ" και του επεσήμανε ότι "το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα".

"Είμαι αποφασισμένος", συνέχισε, "για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων συντάξεων και ενοποίηση Ταμείων". Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.



"Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρόταση μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία", είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες κατέληξαν στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της περασμένης Δευτέρας, σύμφωνα με τα οποία, το ελληνικό ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί σε επίπεδο θεσμών και Eurogroup.

Ως εκ τούτου, οι ηγέτες συμφώνησαν ότι δεν χρειάζεται να πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης ούτε σήμερα, ούτε αύριο.

Στη συζήτηση πρώτος το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ παρουσιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Στη συνέχεια μίλησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ επί του θέματος τοποθετήθηκαν τουλάχιστον οι μισοί ηγέτες, ανέφεραν οι ίδιες διπλωματικές πηγές.

Τα μέτρα που πρότειναν οι δανειστές

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης κατά τη Σύνοδο στην περίπτωση της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, όπου υπήρξε ευελιξία μεταξύ των προτάσεων των θεσμών και των επιλογών των κυβερνήσεων. Τόνισε στους ομολόγους του ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι μια νέα κυβέρνηση, με διαφορετικές προτεραιότητες, αλλά επειδή θέλει να απαντήσει με ισοδύναμα, προτείνει τα δικά της μέτρα, ώστε να καλύπτονται ποσοτικά τα μέτρα που προτείνονται από την πλευρά των θεσμών.

Επιπλέον, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, μετέφερε στους δημοσιογράφους πως κατά τη συζήτηση για την ΟΝΕ, ο Αλ. Τσίπρας έκανε τη σύνδεση με το ελληνικό ζήτημα, λέγοντας ότι υπάρχει ένα δημοκρατικό κενό ανάμεσα σε αυτό που επιβάλλουν οι κανόνες της Ευρωζώνης και αυτό που θέλουν οι λαοί της Ευρώπης. Η Ελλάδα, είπε, είναι μία περίπτωση που η αντίθεση αυτή είναι ξεκάθαρη, και ενώ έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι επιθυμεί να κινηθεί εντός κανόνων, ζητά ταυτόχρονα να γίνει σεβαστή η λαϊκή έκφραση.

Επιπλέον, τόνισε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή νέα υφεσιακά μέτρα, αλλά ατζέντα για ανάπτυξη, επενδύσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ είπε πως η ελληνική πρόταση περιελάμβανε και διαρθρωτικές προτάσεις για το ασφαλιστικό σύστημα. Πέραν αυτών των συγκεκριμένων προτάσεων που συμπεριλαμβάνονταν στην ελληνική πρόταση, είπε ο πρωθυπουργός ότι χρειαζόμαστε κοινωνικό διάλογο και αναλογιστική μελέτη για να προχωρήσουμε το φθινόπωρο σε βαθιές αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Εξάλλου, επεσήμανε στους εταίρους πως παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει η κυβέρνηση και τις καλές προθέσεις που υπάρχουν σε μερίδα των πιστωτών και των θεσμών, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να βρεθεί συμφωνία, καθώς κάποιοι με την ακραία στάση τους και τις απαιτήσεις τους δυναμιτίζουν το κλίμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, ζήτησε από τους ομολόγους του να πρυτανεύσει η λογική, η αμοιβαία ευθύνη απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, γιατί αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι βιώσιμη λύση και όχι απλά και μόνο συμφωνία. Το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα, κατέληξε, είναι η αβεβαιότητα, η έλλειψη ρευστότητας και η μη εμπιστοσύνη των επενδυτών και για να λυθούν όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και το ζήτημα της χρηματοδότησης.

Τέλος, ερωτηθείς ο συνεργάτης του πρωθυπουργού μετέφερε πως μέσα στη Σύνοδο υπήρχαν σκληρές φωνές αλλά και πιο ήπιες.
Χωρίς αποτέλεσμα το Eurogroup - Ολόκληρο το ανακοινωθέν

Το Eurogroup ενημερώθηκε για την πορεία των εντατικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των θεσμών (Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ) και των ελληνικών αρχών σε ό,τι αφορά ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Η συμφωνία για ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της αναθεώρησης του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος και την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας που εκκρεμεί.

Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και EFSF εκπνέει στις 30 Ιουνίου.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν πως οι θεσμοί θα αξιολογήσουν τις νέες προτάσεις που παρουσίασαν οι ελληνικές αρχές, οι οποίες κατατέθηκαν στις 25 Ιουνίου, πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι θεσμοί ενημέρωσαν το Eurogroup πως παραμένουν οι διαφωνίες σε μια σειρά από ζητήματα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης απηύθυναν έκκληση στις ελληνικές αρχές να αποδεχθούν την πρόταση των θεσμών.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ενημερώνει τους επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Eurogroup είναι πιθανό να συνεδριάσει εκ νέου το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015.

2 σχόλια

  1. α ελληνόφωνα πολιτικά πτώματα πήγαν στις Βρυξέλλες ζητώντας το αίμα των Ελλήνων!

    ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ! Ζητούσαν από τους «βολικούς» θεσμούς.

    Ο Σαμαράς επιθυμεί «οικουμενική» τύπου Παπαδήμου και προτείνει… Αβραμόπουλο!
    Ελεεινή Πέμπτη Φάλαγγα κατά του Ελληνισμού.
    Αηδίασαν ακόμα και Ευρωπαίοι συνομιλητές τους! Εάν κλείσει συμφωνία, θα ανοίξουν τα στόματα και δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν.

    Όλη η κουστωδία των πολιτικών πτωμάτων λοιπόν ειχε ανέβει στις Βρυξέλλες δηθεν για να «βοηθήσει». Ο Σαμαράς, η Γεννηματά και ο Ποτάμης. Με βασική σπουδή να καθοδηγήσουν το «φιλικό» ΔΝΤ να εκφράσει απαιτήσεις που δεν θα γινόντουσαν ποτέ αποδεκτές από την παρούσα κυβέρνηση αλλά και τον λαό. Όμως με εκβιασμό μέσω τραπεζών, δεν θα γινόντουσαν ούτε εκλογές και θα προέκυπτε ένα έκτρωμα τύπου Παπαδήμου, που το προανήγγειλε μάλιστα ο Σαμαράς σε συνέντευξη του στον Τράγκα που κυκλοφορεί σήμερα! Ο Σαμαράς βεβαίως έχει στο μυαλό του τον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο νομίζοντας ότι θα έχει και την στήριξη του Γιουνκέρ.

    Εκτός αυτού, η στοχευμένη αβάντα στην πρόταση του ΔΝΤ σε συγκεκριμένους νταβατζηδες, στην Deutsche Telekom, την Vodafone, τον Μπόμπολα, τους καναλάρχες κλπ ηταν υπό απόλυτη καθοδήγηση.

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!

    Τα μέλη της κυβέρνησης που άκουσαν τις πληροφορίες από πραγματικά …αηδιασμένους Ευρωπαίους, οφείλουν να δώσουν επίσημα τα γεγονότα στην δημοσιότητα για να μάθει ο Ελληνικός λαός με ποιούς έχει να κανει.

    Όσο για τον κύριο Νικολούδη, έχετε στα χέρια σας από τον κύριο Κουρουμπλή τα πορίσματα για την υγεία.

    Τι κάνετε με αυτά;
    Γιατί δεν το έχετε ήδη κάνει;
    Πότε σκοπεύετε να το κάνετε;
    Θα επανέλθουμε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΣΙΠΡΑ ΞΥΠΝΆ ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΑΚΌΜΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΣΤΗΡΊΖΕΙ...ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΚΟΥΡΕΛΉ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ.....


    Βάσει των εξελίξεων, μπορούμε να πούμε ότι στη στρατηγικής σημασίας ήττα της κυβέρνησης Τσίπρα συνέβαλαν αποφασιστικά δύο πολιτικές αποφάσεις της.

    Πρώτη και σημαντικότερη ήταν η προσυπογραφή εκ μέρους της, της απόφασης της 20ής Φεβρουάριου περί τετράμηνης παράτασης του μνημονιακού καθεστώτος.

    Δεύτερη ήταν η απόφαση του πρωθυπουργού να μην νομοθετήσει επί μήνες απολύτως ΚΑΝΈΝΑ φιλολαϊκό μέτρο από εκείνα που συμπεριλαμβάνονταν στις προγραμματικές του δηλώσεις. Ούτε τον ΕΝΦΙΑ κατάργησε ούτε 12.000 αφορολόγητο όριο για κάθε φορολογούμενο καθιέρωσε ούτε 13η σύνταξη νομοθέτησε για τους χαμηλοσυνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 700 ευρώ ούτε τις εργασιακές σχέσεις αποκατέστησε ούτε τον κατώτατο μισθό αύξησε μέχρι στιγμής…

    Με τον τρόπο αυτό, οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι όλες οι υποσχέσεις της κυβέρνησης που συμπεριλαμβάνονταν στις προγραμματικές της δηλώσεις ήταν υπό διαπραγμάτευση με το Βερολίνο !!!! ΚΑΙ ΣΟΥ ΈΠΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΏΛΟ...

    Έτσι δεν άφησαν την κυβέρνηση Τσίπρα να περάσει από τη Βουλή απολύτως κανένα φιλολαϊκό μέτρο, όπου το κράτος θα έδινε κάτι στους πολίτες, ελαφρύνοντας την οικονομική τους κατάσταση....Οι εκατό δόσεις βεβαίως και ανακουφίζουν τους πολίτες, αλλά είναι μέτρο που διευκολύνει το κράτος να εισπράξει λεφτά, όχι να δώσει στους πολίτες!!!! ΤΙ στο κάλο οι αριστεροί είναι έξυπνοι άνθρωποι ΕΣΎ ΤΙ ΡΌΛΟ ΒΑΡΑΣ;;;..

    Επιδιώκουν διασυρμό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ....

    Η Μέρκελ η ίδια κατέστησε σαφές ότι πρώτα θα περάσει η υπό διαμόρφωση συμφωνία από την ελληνική Βουλή και μόνο αφού υπερψηφιστεί από τους Έλληνες βουλευτές θα ασχοληθεί με τη συμφωνία αυτή το γερμανικό Κοινοβούλιο και όσα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια επιβάλλεται από τα Συντάγματα των κρατών τους να ασχοληθούν...

    Είναι προφανές ότι οι Γερμανοί δεν ανέχονται πια τη ρύθμιση με Προεδρικά Διατάγματα, παρά τη βαθύτατη περιφρόνηση που τρέφουν για τις δημοκρατικές διαδικασίες «κατώτερων» κρατών, όπως η Ελλάδα.....

    Επιπροσθέτως όμως στην περίπτωση της χώρας μας έχουν εξασφαλισμένη την επικύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή, αφού οι βουλευτές του Ποταμιού θα την υπερψηφίσουν όποια κι αν είναι, αφού έχει εγκριθεί από το Βερολίνο, και το ίδιο θα κάνουν και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ανήκουν στους εξτρεμιστές «γερμανοτσολιάδες», πιθανότατα δε με την ίδια γραμμή θα πορευτούν και πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά....ΞΥΠΝΆ ΑΛΕΞΗΗΗΗΗΗΗΗ....


    Έχουν όμως κι άλλο στόχο οι Γερμανοί: θέλουν να διασύρουν, να εξευτελίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ψηφίσουν μια απαράδεκτη συμφωνία, για να γελοιοποιήσουν την Αριστερά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

    Αν, μάλιστα, κατάφερναν είτε να υποχρεώσουν έναν τραγικά αποδυναμωμένο Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με το,-Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ ή και τη ΝΔ ακόμη είτε να τον ανατρέψουν και να οδηγήσουν τη χώρα άμεσα σε νέες εκλογές, οι Γερμανοί θα ήταν πανευτυχείς.... ΒΆΛΕ ΕΣΎ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΨΉΦΙΣΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΉΓΑΙΝΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΆ ΕΊΝΑΙ ,,,,ΤΑ ΘΈΛΕΤΕ Η ΌΧΙ ...ΑΝ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΌΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΡΊΞΟΥΝ ΘΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΣΟΥ ......ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΠΆΡΕΙΣ ΥΠΕΡΉΦΑΝΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση