GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Germanwings: Παρέλαση φερέτρων έξω από το γερμανικό σχολείο

Τα φέρετρα 44 από τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας, του αεροπλάνου της Germanwings, που ο πιλότος, Αντρέας Λούμπιτς έριξε στις Άλπε...

Germanwings: Παρέλαση φερέτρων έξω από το γερμανικό σχολείο

Τα φέρετρα 44 από τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας, του αεροπλάνου της Germanwings, που ο πιλότος, Αντρέας Λούμπιτς έριξε στις Άλπεις, θα μπορούν να δουν οι συγγενείς των θυμάτων. Τα θύματα της τραγωδίας ανέρχονται συνολικά σε 150.

Από τα 44 αυτά θύματα, τα 16 ήταν δάσκαλοι και μαθητές ενός γερμανικού σχολείου, που επέστρεφε από πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών, στη Γερμανία. Τα 16 φέρετρα θα "παρελάσουν" μπροστά από το σχολείο Joseph-Koenig-Gymnasium του Χάλτερν, όπου φοιτούσαν οι μαθητές.

Οι σωροί των υπόλοιπων θυμάτων, θα αποσταλούν στις χώρες τους τις επόμενες εβδομάδες. Επιβάτες από 18 χώρες συνολικά σκοτώθηκαν κατά τη μοιραία συντριβή.

Την οργή των συγγενών έχουν προκαλέσει οι καθυστερήσεις αλλά και τα λάθη στον επαναπατρισμό των σωρών των θυμάτων.

Οι ψυχολόγοι που παρακολουθούν και υποστηρίζουν τους συγγενείς των θυμάτων έχουν τονίσει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι συγγενείς να δουν έστω το φέρετρο των αγαπημένων τους ανθρώπων καθώς θα τους βοηθήσει να συμβιβαστούν με την απώλεια.

Στο νομικό επίπεδο, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ασκήσουν ποινική δίωξη κατά της Germanwings και της Lufthansa με την κατηγορία ότι έδειξαν αμέλεια στην κατάσταση του Αντρέα Λούμπιτς και το ιστορικό κατάθλιψης, αιτία που φαίνεται να τον οδήγησε στο μοιραίο.

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το BBC, ο εισαγγελέας της Γαλλίας, Μπρις Ρόμπιν, ανακοίνωσε ότι ο Λούμπιτς είχε προσπαθήσει να μιλήσει σε πολλούς γιατρούς την ημέρα πριν τη μοιραία πτήση. Αλλά δεν έγινε ποτέ σαφές τι ήθελε να τους ζητήσει, ούτε αν ήθελε να ζητήσει βοήθεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση