GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Βαρουφάκης απειλεί με δικαστική προσφυγή για να εμποδίσει το Grexit

"Παίρνουμε συμβουλές και σίγουρα θα εξετάσουμε μια προσφυγή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων", φέρεται να δήλωσε στην...

Ο Βαρουφάκης απειλεί με δικαστική προσφυγή για να εμποδίσει το Grexit

"Παίρνουμε συμβουλές και σίγουρα θα εξετάσουμε μια προσφυγή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων", φέρεται να δήλωσε στην Telegraph ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο υπουργός Οικονομικών απειλεί να ζητήσει δικαστική διαταγή κατά των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να εμποδίσει το Grexit και να σταματήσει την ασφυξία του τραπεζικού συστήματος.

"Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει χρήση όλως των ένδικων δικαιωμάτων της", ήταν τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. "Οι συνθήκες της Ε.Ε. δεν προβλέπουν έξοδο από το ευρώ, και εμείς δεν την δεχόμαστε. Δεν διαπραγματευόμαστε την ιδιότητα του μέλους", συμπλήρωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Όπως σημειώνει η Telegraph, μια τέτοια κίνηση θα περιπλέξει το πρόβλημα και την κρίση, αφού σύμφωνα με το δημοσίευμα, Έλληνες αξιωματούχοι έχουν αναφέρει ότι εξετάζουν σοβαρά να μηνύσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το πάγωμα της έκτακτης ρευστότητας προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες στα 89 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών η Ελλάδα διαθέτει αρκετή ρευστότητα για να συνεχίσει μέχρι το δημοψήφισμα, αλλά οι κεφαλαιακοί έλεγχοι δυσκολεύουν τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση