GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ISIS: Πουλά κορίτσια στα σκλαβοπάζαρα για ένα πακέτο τσιγάρα!

Ακόμη και για ένα πακέτο τσιγάρα πουλά το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κορίτσια στα σκλαβοπάζαρα της Συρίας και του Ιράκ. Όπως αναφέρει η ειδ...

ISIS: Πουλά κορίτσια στα σκλαβοπάζαρα για ένα πακέτο τσιγάρα!

Ακόμη και για ένα πακέτο τσιγάρα πουλά το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κορίτσια στα σκλαβοπάζαρα της Συρίας και του Ιράκ. Όπως αναφέρει η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για θέματα σεξουαλικής βίας, Ζαϊνάμπ Μπανγκούρα, η απαγωγή και η πώληση κοριτσιών είναι βασική στρατηγική του ISIS, με στόχο να δελεάσουν και να προσελκύσουν μαχητές. "Έτσι προσελκύουν νεαρούς άνδρες: (τους λένε) έχουμε γυναίκες που σε περιμένουν, παρθένες που μπορείς να παντρευτείς" κατήγγειλε η επιτετραμμένη του ΟΗΕ.

Επίσημοι αριθμοί απαγωγών πάντως δεν υπάρχουν. Τα περισσότερα κορίτσια πάντως εκτιμάται ότι είναι μέλη της φυλής των Γιαζίντι.

Η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ μίλησε στην εφημερίδα The Guardian, αποκαλύπτοντας όσα της είπαν γυναίκες και κορίτσια που κατάφεραν να διαφύγουν από τους τζιχαντιστές. "Μερικές τις πήραν, τις κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο -περισσότερες από 100 σε ένα σπίτι-, τις έγδυσαν και τις έπλυναν. Στη συνέχεια τις ανάγκασαν να σταθούν μπροστά σε ένα πλήθος ανδρών που αποφάσισαν τι αξίζουν" αναφέρει.

Μια σοκαριστική ιστορία που αναφέρει η Μπανγκούρα είναι αυτή μιας 15χρονης που πωλήθηκε σε ηγετικό στέλεχος του ISIS, σε έναν 50χρονο σεΐχη. Εκείνος της έδειξε ένα όπλο και της είπε: "Πες μου τι θέλεις". Εκείνη απάντησε ότι θέλει το όπλο και ο σεΐχης της απάντησε: "Δεν σε αγόρασα για να αυτοκτονήσεις". Στη συνέχεια τη βίασε.

Πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ ανέφερε ότι περίπου 25.000 ξένοι μαχητές από περισσότερες από 100 χώρες εμπλέκονται σε μάχες σε ολόκληρο τον κόσμο, με την πλειοψηφία να μεταβαίνει σε Ιράκ και Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση