GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

MotoGP: Ασταμάτητος Lorenzo στο Mugello

Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha εξακολουθεί να βρίσκεται σε καυτή φόρμα, τρίτωσε τις νίκες του στο Mugello και πλέον απειλεί στα ίσια τον...

MotoGP: Ασταμάτητος Lorenzo στο Mugello Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha εξακολουθεί να βρίσκεται σε καυτή φόρμα, τρίτωσε τις νίκες του στο Mugello και πλέον απειλεί στα ίσια τον Rossi στην κεφαλή της κατάταξης, την ώρα που ο Marquez έπεφτε.

Ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος του Jorge Lorenzo. Ήταν μέσα στους τρεις ταχύτερους αναβάτες σε όλες τις ημέρες των δοκιμών, εκκίνησε δεύτερος έχοντας γράψει στο δεύτερο Qualifying μόλις ένα δέκατο πιο αργό χρόνο από τον κάτοχο της pole, Andrea Iannone.

Μόλις έσβησαν τα φώτα ο Lorenzo βάλθηκε να εξαφανιστεί, τον ακολούθησαν οι δύο εργοστασιακές Ducati και οι δύο εργοστασιακές Honda, αλλά η αντίστασή τους κράτησε λιγότερο από τρεις στροφές.Ο ρυθμός του Lorenzo ήταν απλώς άπιαστος και πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος είχε αρχίσει να ανοίγει τη διαφορά του από τους υπόλοιπους.

Ο Marc Maqruez, ξεκινώντας 13ος δηλαδή από τη χειρότερη θέση στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία, έκανε μια εξαιρετικά παράτολμη εκκίνηση και - αφού δεν εμβόλισε από πίσω τον Pedrosa - βρέθηκε πίσω από το γκρουπ των πρωτοπόρων. Αυτό που δεν κατάφερε ήταν να περάσει μπροστά από τα δύο Ducati που κρατούσαν δεύτερη και τρίτη θέση, καθώς ήταν εμφανές πως δεν είχε τον ρυθμό.

Ο Valentino Rossi στο μεταξύ είχε προκριθεί 8ος, στην πρώτη στροφή έπεσε 11ος και όση ώρα ο Lorenzo έφευγε, αυτός πάλευε να ξεκολλήσει από την κίνηση. Του πήρε αρκετούς γύρους να το καταφέρει και όταν το έκανε ο Lorenzo ήταν ήδη μακριά. Παρόλα αυτά ο Ιταλός άρχισε να καθαρίζει έναν-έναν τους υπόλοιπους, πρώτα Pedrosa, μετά Marquez και στο τέλος και τον Dovizioso, για να βρεθεί στο κατόπι του εκπληκτικού Iannone.

Ο νεαρός Ιταλός της Ducati ήρθε στο Mugello με το γνωστό πρόβλημα στον ώμο του που τον ταλαιπωρεί εδώ και δύο αγώνες, ενώ στην πορεία είχε ανακαλύψει πως είχε και ράγισμα στον κόκκυγα. Ενώ λοιπόν βλέπαμε τον Andrea Iannone να δυσκολεύεται να φορέσει τη φόρμα του, πάνω στη Ducati ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Ξεκίνησε από την pole, έμεινε με τους πρωτοπόρους σε όλον τον αγώνα και κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Rossi για να τερματίσει σε μια αποθεωτική δεύτερη θέση προς μεγάλη τέρψη του πλήθους των συμπατριωτών του. Τον Lorenzo δεν μπόρεσε να τον πλησιάσει, όπως ακριβώς και ο Rossi ουδέποτε έφτασε αρκετά κοντά στον Iannone.

Πίσω τους ωστόσο παίχτηκαν άλλα δράματα. Ο Andrea Dovizioso στη διάρκεια μάχης με τον Iannone άρχισε να χάνει σταδιακά δύναμη και να νιώθει κραδασμούς από το πίσω μέρος της Desmosedici του, για να εγκαταλείψει καθώς το πίσω γρανάζι του διαλυόταν σιγά-σιγά σε κομματάκια. Κρίμα για τον Ιταλό γιατί είχε όλες τις δυνατότητες να είναι σε ένα ακόμη σερί βάθρο.

Το άλλο δράμα ανήκε στον Marc Marquez. Αφού έχασε τη μάχη από τις δύο Ducati και τις δύο Yamaha, στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα αποφάσισε να κάνει την ύστατη αντεπίθεση για το βάθρο. Κάπου εκεί αναγκάστηκε να πιέσει πολύ τη Honda του και μερικούς γύρους πριν τον τερματισμό το μπροστινό του τον πρόδωσε. Όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του, το πρόβλημα της Honda είναι η απότομη απόδοση του κινητήρα που τον δυσκολεύει πολύ στη στροφή. Το αποτέλεσμα είναι πως το πίσω γλιστράει πολύ, ο ίδιος αναγκάζεται να πιέζει πολύ το μπροστινό για να κρατά τη γραμμή του και, όταν είσαι στο όριο διαρκώς, αρκεί μια στιγμή για να χαθούν όλα. Όπως ακριβώς και έγινε στο Mugello για τον Ισπανό, που πλέον έχει μείνει 49 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Η Honda προσπαθεί τώρα να βρει άκρη με το πρόβλημά τους, το οποίο κατά τον Marquez οφείλεται σε λάθος της ομάδας κατά τις δοκιμές πριν αρχίσει η σεζόν. Καθώς όμως δε μπορεί να επέμβει στον κινητήρα πια, λόγω παγώματος εξέλιξης υπό τους κανονισμούς, το μόνο που μπορούν είναι δοκιμές στο πλαίσιο. Στον προηγούμενο αγώνα δοκίμασαν νέο πλαίσιο, στον επόμενο περιμένουν νέο ψαλίδι κ.ο.κ. Πάντως ο Marquez δηλώνει πως κάτι έχουν βρει στο στήσιμο και σύντομα το πρόβλημά τους θα είναι παρελθόν.

Δίπλα στον Marquez πάντως ο Dani Pedrosa ήταν πιο χαρωπός. Η επιστροφή του στην τέταρτη θέση δεν ήταν ακριβώς βάθρο, αλλά ήταν ό,τι καλύτερο έχει να θυμάται η Honda από αυτόν τον αγώνα και επίσης ήταν μια ακόμη απόδειξη πως η εγχείριση στο χέρι του πήγε καλά και είναι πλέον υγιέστατος.

Σπουδαίο αποτέλεσμα για τον Bradley Smith, η πέμπτη θέση είναι η καλύτερη που έχει πάρει ποτέ στα MotoGP, αφού πρώτα χρειάστηκε να κερδίσει μια μάχη με τον ομόσταυλό του, Pol Espargaro. Έβδομος ήρθε ο Maverick Vinales σε άλλο ένα δυνατό αποτέλεσμα για τη Suzuki, κλέβοντας τις εντυπώσεις και προτρέποντας τον Crutchlow να δηλώσει πως "σε 1-2 χρόνια θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να τον περάσεις τον Maverick..."

Στο Mugello οι Ducati δούλευαν εξαιρετικά, τόσο που ο αναβάτης εξέλιξης της εταιρείας, Michele Pirro, στο αγωνιστικό του ντεμπούτο με τη νέα Desmosedici ως wildcard τερμάτισε όγδοος! Τη δεκάδα συμπλήρωσαν δύο ακόμη Ducati, αυτές της Pramac με αναβάτες τους Danilo Petrucci και Yonny Hernandez. Αμφότεροι οι αναβάτες κάνουν μια πολύ καλή χρονιά, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως επιτέλους η Ducati έφτιαξε τη μοτοσικλέτα της σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Πρώτος από την κατηγορία Open τερμάτισε ο Loris Baz. Ο Γάλλος rookie πέρυσι ήταν ομόσταυλος του Tom Sykes στην εργοστασιακή Kawasaki στο WSBK και φέτος καβαλά μια Yamaha της ομάδας Athina Forward Racing, παίρνοντας στο Mugello το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα, 12ος στη γενική και 1ος στην Open.

Ακολουθεί η Catalunya, όπου ο Lorenzo παίζει εντός έδρας και με ένα σερί των τριών νικών περιμένει τον βασικό του αντίπαλο, τον Rossi, δηλώνοντας πως τώρα "πάμε για την τέταρτη"!

Πηγή: mototriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση