GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ: O χρόνος πιέζει... - ΒΙΝΤΕΟ

Την εκτίμηση ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά για να υπάρξει συμφωνία εξέφρασε η Άγκελα Μερκελ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη...

Μέρκελ: O χρόνος πιέζει... - ΒΙΝΤΕΟ
Την εκτίμηση ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά για να υπάρξει συμφωνία εξέφρασε η Άγκελα Μερκελ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο Κορυφής.
Η γερμανίδα Καγκελάριος είπε ότι  "πρέπει να δούμε πάνω από όλα τι θα κάνει η ελληνική πλευρά, να δούμε αν υπάρξει αποδοχή του ελληνικού κοινοβουλίου",  ενώ θεωρεί το ελληνικό χρέος βιώσιμος, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή η αποπληρωμή του χρέους δεν πιέζει
"Σήμερα υπάρχει μια σειρά από ελληνικές προτάσεις. Και οι τρεις θεσμικοί φορείς είπαν ότι είναι ένα σημείο εκκινήσεως για συζητήσεις που θα πρέπει να αρχίσουν τώρα . Η ελληνική κυβέρνηση είπε ναι ευχαρίστως, το ίδιο και οι τρεις θεσμικοί φορείς.  Τώρα λοιπόν θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά γιατί ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι στόχος του είναι να έχουμε Eurogroup Τετάρτη βράδυ,ένα Eurogroup που να φτάσει σε τελικά αποτελέσματα τα οποία και να ανακοινώσει. Έτσι θα μπορούμε να έχουμε μια Σύνοδο Κορυφής φυσιολογική" είπε η Άνγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.
"Όλοι είπαμε ότι η Ελλάδα θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αυτό το οποίο παρουσίασε η Ελλάδα είναι μια πρόοδος αλλά έγινε σαφές κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ότι είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμα, ότι ο χρόνος πιέζει, θα πρέπει να δουλέψουμε με ένα πολύ συνεκτικό τρόπο", τόνισε η γερμανίδα Καγκελάριος, λέγοντας ότι η χρηματόδοτηση και το χρέος είναι λεπτομέρεις στις οποίες δεν μπήκαμε σήμερα.
"Πρέπει από τις προτάσεις που έχουμε αυτή τη στιγμή και ο οποίες βρίσκονται μπροστά να αποδεχθούμε τη χρηματοδότηση και να δούμε πάνω από όλα τι θα κάνει η ελληνική πλευρά, να δούμε αν υπάρξει αποδοχή του ελληνικού κοινοβουλίου και μετά θα συνεχιστεί η διαδικασία στα άλλα εθνικά κοινοβούλια" συνέχισε.

Για το χρέος
"Eίμαστε στο δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα, είναι ένα πρόγραμμα του EFSF και  στο γερμανικό πρόγραμμα λέει με ιδιαίτερη σαφήνεια ότι μετά απο το δεύτερο πρόγραμμα δεν μπορεί να δοθεί περαιτέρω χρηματοδότηση και δάνεια, άρα το μέγεθος των κονδυλίων που αποφασίστηκαν πρέπει να καλυφθεί μέσα σε δύο προγράμματα" είπε.
"Πρώτα να διευκρινίσουμε το θέμα της χρηματοδότησης, αυτό απαιτεί ένα μικρό χρονικό διάστημα, μετά θα αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα, όλα όμως στο δεύτερο πρόγραμμα"¨, συνέχισε.
"Το 2012 είχαμε πει ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε σε βάθος χρόνου το θέμα της αντιμετώπισης του χρέους.  Εάν δεν μπορούμε να το κάνουμε, θα δούμε μετά τι μπορεί να γίνει. Η Ελλάδα για πάρα πολλά χρόνια δεν χρειάζεται να αποπληρώνει χρέος άρα αυτή τη στιγμή η αποπληρωμή του χρέους δεν πιέζει".
Ερωτηθείσα αν θα υπάρξουν αντιδράσεις στο γερμανικό κοινοβούλιο, απάντησε: "Όποιος με ξέρει, γνωρίζει ότι δεν θα απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να πετύχουμε.  Πρέπει να δουλέψουμε με φοβερή πίεση -και η Ελλάδα και οι τρεις θεσμοί και οι άλλες πλευρές- αλλά σήμερα μας το υποσχέθηκαν όλοι οι συμβαλλόμενοι".
Για ένα πιθανό τρίτο πρόγραμμα
Σε ερώτηση που δέχθηκε αν υπάρχει πιθανότητας για ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα,  η Άνγκελα Μέρκελ: "Δεν μιλήσαμε για τρίτο πρόγραμμα, μόνο για την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος. Ακούσαμε την ελληνική κυβέρνηση να λέει δεν θέλει τρίτο πρόγραμμα. Άλλες σκέψεις δεν υπήρξαν. Το μόνο που θέλω να σας πω είναι να κοιτάξουμε τη χρηματοδότηση του δευτέρου, αυτή εκκρεμεί. Αν μπορέσουμε να κλείσουμε το δεύτερο, που δείχνει να μπορούμε, εκεί θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε" .


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση