GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαμός στην Ύδρα! Persona non grata o Παυλόπουλος-Διαφωνία για την ανακήρυξη του σε επίτιμο Δημότη...

Διαφωνία μετά από σκληρή αντιπαράθεση στην Ύδρα, στην πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Κουκουδάκη να ανακηρυχθεί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατ...

Διαφωνία μετά από σκληρή αντιπαράθεση στην Ύδρα, στην πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Κουκουδάκη να ανακηρυχθεί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε Επίτιμο Δημότη του Νησιού!
HYDRA MIAOYLIA
Με αφορμή τα «Μιαούλεια» που ξεκίνησαν και κορυφώνονται το προσεχές Σαββατοκύριακο, η Δημοτική Αρχή της Ύδρας είχε τKOUKOUDAKISην ιδέα να προτείνει την ανακήρυξη του Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη και σε ειδική τελετή το Σάββατο που έρχεται, να του παραδοθεί… «το κλειδί» του ιστορικού νησιού του Ανδρέα Μιαούλη!
Φυσικά, μια τέτοια τιμή για να έχει και κάποιο νόημα θα έπρεπε να αποδοθεί με μια ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου της Ύδρας, κάτι που όχι μόνο δεν κατέστη δυνατόν, αλλά και μόνο η συζήτηση γι’ αυτό πυροδότησε ένταση και αντιπαράθεση που έφτασε στα άκρα!
( Άσε που η πρόταση ήταν να γίνει δημοτικό συμβούλιο… εκ περιφοράς!)
Η δικαστική εμπλοκή
Η ιστορία ξεκινάει από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, πριν 13 μήνες, όταν ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης -συνεργάτης του πρώην υπουργού Κώστα Αρβανιτόπουλου- είχε χάσει για λίγες ψήφους στον πρώτο γύρο, αλλά, εντέλει «γύρισε» τοARVANITOPOULOS αποτέλεσμα στο δεύτερο γύρο και κέρδισε με πολύ μικρή διαφορά.
Η εκλογή του αυτή, αμφισβητήθηκε έντονα από τον συνδυασμό του τότε Δημάρχου Ύδρας Άγγελου Κοτρώνη, ο οποίος προσέφυγε στα δικαστήρια κατά του κύρους των εκλογών, ζητώντας ή την ακύρωση της ψηφοφορίας σε ένα «επίμαχο» εκλογικό τμήμα και επανάληψη, ή την εκλογή του, με συγκεκριμένα επιχειρήματα, τα οποία απορρίφτηκαν τελικά και έτσι Δήμαρχος παρέμεινε ο Γ. Κουκουδάκης.

Ο Παυλόπουλος δικηγόρος στην αντιπαράθεση!
Που όμως εμπλέκεται ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και γιατί τώρα «υπάρχει θέμα» στο νησί της Ύδρας;
Πολύ απλά, ο Προκόπης Παυλόπουλος ενεπλάκη νομικά και στις δύο δίκες που έγιναν για το κύρος και την τύχη των Δημοτικών εκλογών στην Ύδρα, ως εξής:
1. Στο πρώτο δικαστήριο, στο διοικητικό Πρωτοδικείο, παρουσιάστηκε από την πλευρά του νυν Δημάρχου Γιώργου Κουκουδάκη μια δική του γραπτή Ερμηνεία του Νόμου που στήριζε τα επιχειρήματά του και ήταν σαφώς κατά της προσφυγής του τέως Δημάρχου!
2. Το πιο σημαντικό όμως συνέβη κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, την οποία, στο Συμβούλιο Της Επικρατείας, ανέλαβε και έφερε εις πέρας ο ίδιος ο Προκόπης Παυλόπουλος!
Persona non grata
Για το λόγο αυτό και επειδή η εμπλοκή Παυλόπουλου στα της Ύδρας ήταν σαφέστατη νομικά υπέρ του ενός εμπλεκομένου, τώρα η παρουσία του θεωρείται… διχαστική και για πολλούς αποτελεί πρόκληση η ανακήρυξή του ως Επίτιμου Δημότη.
Δηλαδή πολλοί Υδραίοι θεωρούν περίπου… Persona non grata στο νησί τους τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πόσο μάλλον να ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης και να του παραδοθεί από τον «πελάτη του», όπως υποστηρίζουν πολλοί, και… το Κλειδί της Πόλης!!!
Αν το ήξερε…
Φυσικά, ο Προκόπης Παυλόπουλος, στέλεχος τότε της Ν.Δ. και βουλευτής της δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι σε λίγους μήνες θα γινόταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας!
Αν το είχε μαντέψει αυτό, πιθανότατα δεν θα είχε αναλάβει ούτε αυτή, ούτε και πολλές άλλες υποθέσεις στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας…
Θα πάει ή δεν θα πάει στην Ύδρα;
Τώρα όμως το ΠΡΟΒΛΗΜΑ υπάρχει και παραλίγο να γίνει εκρηκτικό για τον ίδιο, αφού είναι δεδομένη και σταθερή η αντίθεση στην τιμητική ανακήρυξή του.
Και ενώ ήταν έτοιμος να επισκεφθεί την Ύδρα και να παραστεί στα φετινά «Μιαούλεια» ως ΤΙΜΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, τώρα που δεν υπάρχει καμιά συναίνεση στο πρόσωπό του, κανείς δεν γνωρίζει τι θα πράξει τελικά:
• Θα πάει στην Ύδρα, έτσι απλά;
• Ή θα ακυρώσει την επίσκεψή του, σκεπτόμενος ότι μπορεί να προκληθεί και κανένα θέμα από κάποιον θερμοκέφαλο;
Πάντως στην Ύδρα σιγοβράζει μια υπόγεια αντιπαράθεση και ένταση και ο συνήθως προσεκτικός και πάντα ήπιος Προκόπης Παυλόπουλος δεν αρέσκεται σε αυτά…

1 σχόλιο

  1. Καλά οι κομουνιστές είναι αγωνιστές ΆΛΛΑ θα πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν ΜΕ ΦΌΡΟ αυτοί που ΣΉΜΕΡΑ έχουν εισόδημα για αυτούς που δεν έχουν θα τσούζει βέβαια ΑΛΛΑ αν έχεις εισόδημα ΣΉΜΕΡΑ 30.000 ευρώ ΔΕΝ λέγετε ότι περνάς και κρίση όπως τον άλλο που δεν έχει ούτε ευρώ τον ΜΗΝΆ η καθόλου εργασία , η εργασία με 500 ευρώ τον μήνα !!!!!... Το ΦΠΑ λοιπών ακόμα αν πάει ακόμα και 13 % για αυτό που παίρνει 500 ευρώ είναι σκληρό αλλά φανταστείτε να μην έχουν και εργασιακά δικαιώματα ...δηλαδή θα δίνει 65 ευρώ στο ΦΠΑ αλλά θα παίρνει έστω τα 435 ΜΕ ΤΟ ΝΌΜΟ ,ΤΟ ΝΌΜΟ που είχαν καταργήσει ΑΥΤΟΊ που σήμερα ΚΛΑΊΝΕ ότι θα φορολογηθούν αυτοί που παίρνουν τα 30.000 ευρώ και ΆΝΩ... Η κάνουμε όλοι ότι δεν ξέρουμε ΤΆΧΑ ποιοι εκμεταλλεύεται τους αδύναμα οικονομικά φτωχούς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

    Ο κύριος όγκος της ανασφάλιστης εργασίας εντοπίζεται κυρίως σε οικοδομοτεχνικά έργα, εποχικές επιχειρήσεις [ξενοδοχεία, εστιατόρια, camping κλπ), σε επιχειρήσεις του δευτερογενούς τομέα της αγροτικής οικονομίας (συσκευαστήρια, επιχειρήσεις τυποποίησης κλπ, κέντρα διασκέδασης (μπαρ, καφετέριες, επιχειρήσεις φασόν κλπ)].

    Παρά το γεγονός ότι παρέχεται πλέον στα ελεγκτικά όργανα η δυνατότητα αξιοποίησης των ολοκληρωμένων μηχανογραφικών συστημάτων που έχουν αναπτυχθεί για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας, τις ροές απασχόλησης και την παρακολούθηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των εργοδοτών, η αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των αποχωρήσεων των υπαλλήλων για συνταξιοδότηση, έχει περιορίσει σημαντικά την ελεγκτική δράση των τοπικών υπηρεσιών των φορέων με σημαντική συνέπεια την ένταση των φαινομένων της ανασφάλιστης και της αδήλωτης εργασίας.

    Επιπλέον η μεγάλη εποχική αυξομείωση απασχόλησης σε ορισμένες κατηγορίες περιοχών και επιχειρήσεων απαιτεί τη δυνατότητα των ελεγκτικών μηχανισμών να ενισχύουν κατά περιόδους την ελεγκτική τους δράση σε συγκεκριμένες περιοχές....

    ΑΥΤΑ πρέπει σιγά σιγά να φτιάξουν ΜΕ ΑΓΏΝΑ και συναίνεση ΚΑΙ ΑΣ ΚΛΑΊΕΙ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ... ΣΤΑ ΝΗΣΙΆ ΠΟΥ ΦΩΝΆΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΊΝΑΙ ΌΛΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ;;;;; μένουν στο νησί όλο το χειμώνα;;; ΑΝ ΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΟΎΝ ΚΊΝΗΤΡΑ ΔΙΑΒΊΩΣΗΣ....ΠΌΣΟ ΘΈΛΟΥΝ ???

    ΠΡΟΧΩΡΆ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση