GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Podemos: Η κυβέρνηση φέρθηκε υποδειγματικά απέναντι στον εκβιασμό

Το κόμμα Podemos της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς κατήγγειλε σήμερα τον "εκβιασμό των πιστωτών" που δέχεται η Ελλάδα και...

Podemos: Η κυβέρνηση φέρθηκε υποδειγματικά απέναντι στον εκβιασμό

Το κόμμα Podemos της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς κατήγγειλε σήμερα τον "εκβιασμό των πιστωτών" που δέχεται η Ελλάδα και πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση φέρθηκε "υποδειγματικά" προκηρύσσοντας δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με το Podemos, "οι διεθνείς πιστωτές, με πρώτο το ΔΝΤ, δεν δέχθηκαν να πληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της μέσω της αύξησης της φορολογίας των μεγάλων ελληνικών περιουσιών, όπως πρότεινε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ". Όμως απαίτησαν να τα πληρώσει "με τα χρήματα των πιο φτωχών οικογενειών".

"Μπροστά στο τελεσίγραφο και τον εκβιασμό των πιστωτών, η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε με υποδειγματικό τρόπο: δίνοντας τον λόγο στον λαό για να αποφασίσει με δημοκρατικό και κυρίαρχο τρόπο για το μέλλον του", συνεχίζει το Podemos.

Σύμφωνα με το ισπανικό κόμμα, "με την αδιαλλαξία τους, οι πιστωτές κατέδειξαν πως αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει δεν είναι να επιλύσουν την κρίση του ελληνικού χρέους, αλλά να υποτάξουν και να ανατρέψουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση για να καταδείξουν πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή" από τη φιλελεύθερη πολιτική λιτότητας που ακολουθείται σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση