GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα Υόρκη: Απόδραση τύπου «Prison Break» από φυλακές υψίστης ασφαλείας

Aφού απλά άνοιξαν τρύπες στους τοίχους των κελιών τους και απέδρασαν από μία σήραγγα, δύο επικίνδυνοι κρατούμενοι σε μία φυλακή υψίστης...

Νέα Υόρκη: Απόδραση τύπου «Prison Break» από φυλακές υψίστης ασφαλείας

Aφού απλά άνοιξαν τρύπες στους τοίχους των κελιών τους και απέδρασαν από μία σήραγγα, δύο επικίνδυνοι κρατούμενοι σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης παραμένουν ασύλληπτοι έως αυτή τη στιγμή και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Κανείς κρατούμενος δεν είχε ποτέ καταφέρει να αποδράσει από την πτέρυγα υψίστης ασφαλείας του σωφρονιστικού ιδρύματος που οικοδομήθηκε το 1865 όμως οι δύο άνδρες, που κρατούνταν σε διπλανά κελιά, κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα μοναδικής έμπνευσης σχέδιο απόδρασης που θα μπορούσε να παραπέμψει στην τηλεοπτική σειρά «Prison Break». 

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί με την βοήθεια των ειδικών δυνάμεων, κυρίως μονάδων των SWAT (Special Weapons And Tactics, ειδικές δυνάμεις επέμβασης της αστυνομίας) και ελικοπτέρων συμμετέχουν σε μια ευρεία επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ανδρών. 

Ο Ντέιβιντ Σουίτ, 34 ετών, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός αναπληρωτή σερίφη. Ο Ρίτσαρντ Ματ, 48 ετών, εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών επειδή απήγαγε έναν άνδρα και τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου. 

Το «Σωφρονιστικό Ίδρυμα Clinton», που περιβάλλεται από τοίχους ύψους 10 μέτρων, στεγάζει 3.000 κρατουμένους.Υπό συνθήκες που εγείρουν πολλά ερωτήματα ιδίως για το ενδεχόμενο να είχαν συνεργούς εντός της φυλακής, ο Σουίτ και ο Ματ κατάφεραν να ανοίξουν τρύπες στους τοίχους από χάλυβα στα κελιά τους. Έπειτα μπόρεσαν και βρήκαν πρόσβαση σε μία σκάλα που βρίσκεται πίσω από τους τοίχους, στο ύψος του έκτου ορόφου του κτίσματος απ’ όπου κατόπιν κατέβηκαν έως τα υπόγεια του κτιρίου.

Εκεί με τη βοήθεια ενός μηχανήματος διάτρησης ή ενός τροχού κατάφεραν να ανοίξουν τρύπες σε μεγάλους σωλήνες και έτσι να φτιάξουν ένα μονοπάτι κατά μήκος ενός λαβυρίνθου από σήραγγες και τελικά να βγουν από ένα φρεάτιο που κατέληγε σε έναν παρακείμενο δρόμο. 

Οι δύο άνδρες άφησαν μάλιστα ένα σημείωμα στο φρεάτιο απ' όπου απέδρασαν, στο οποίο είχαν σχεδιάσει ένα ανθρωπάκι και εύχονταν στους ερευνητές «καλημέρα». 

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν την απόδραση χθες το πρωί στις 05:30 τοπική ώρα. Οι δύο δραπέτες τους είχαν παραπλανήσει καθώς είχαν τοποθετήσει ρούχα κάτω από τις κουβέρτες τους και οι φύλακες νόμιζαν ότι κοιμόντουσαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση