GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πραγματικό Prison break από φυλακές που κανείς δεν μπορεί να φύγει!

Prison break ή (για τους πιο σινεφίλ) "Τελευταία έξοδος; Ρίτα Χέιγουορθ" θυμίζει απολύτως η απόδραση δυο επικίνδυνων βαρυποι...

Το πραγματικό Prison break από φυλακές που κανείς δεν μπορεί να φύγει!

Prison break ή (για τους πιο σινεφίλ) "Τελευταία έξοδος; Ρίτα Χέιγουορθ" θυμίζει απολύτως η απόδραση δυο επικίνδυνων βαρυποινιτών από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Clinton Correctional στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Οι δυο κατάδικοι (και οι δυο καταδικασμένοι για φόνους), ο Ρίτσαρντ Ματ (Richard Matt), 48 ετών και ο Ντέιβιντ Σγουέτ (David Sweat), 34 ετών, αφού άνοιξαν τρύπες στους τοίχους των κελιών τους και απέδρασαν από μία σήραγγα.

Κατόπιν... εορτής, οι φύλακες των φυλακών αναφέρουν ότι οι δυο κρατούμενοι πρέπει να δούλευαν για πολλές ημέρες τη δίοδο διαφυγής τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έφτιαχναν κούκλες από ρούχα και κλινοσκεπάσματα και τις έβαζαν στα κρεβάτια τους προκειμένου οι φύλακες να νομίζουν ότι κοιμούνται. Κι εκείνοι, πριόνιζαν τους μεταλλικούς τοίχους και τις σήραγγες της φυλακής που - μέχρι εκείνη τη στιγμή- θεωρούνταν απαραβίαστη.

Τελευταία φορά τους είδαν όλοι στη νυχτερινή καταμέτρηση στις 10.30 μ.μ. και μέχρι τις 5.30 π.μ. το επόμενο πρωί, κανείς δεν γνώριζε τι είχε γίνει.

Όπως εκτιμάται, έφυγαν μέσω των αγωγών του συστήματος θέρμανσης, μέχρι που έφτασαν στις σήραγγες των υπονόμων. Στην επιφάνεια βγήκαν από μια έξοδο των υπονόμων, εκατοντάδες μέτρα μακρυά από τις φυλακές, στην οδό Dannemora.

Μάλιστα, στο κελί τους άφησαν, για "αποχαιρετιστήριο'" ένα αυτοκόλλητο με ένα κινεζάκι που χαμογελάει και τη φράση "να έχετε μια υπέροχη μέρα"!

Τα σκίτσα είναι από το Guardian. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση