GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωμανιάς: Με το PSI γκρέμισαν το ασφαλιστικό σύστημα

“Ανατράπηκε οριστικώς η μελλοντική ισορροπία του συστήματος, γκρέμισαν το ασφαλιστικό σύστημα για το μέλλον”, είπε ο Γιώργος Ρωμανιάς...

Ρωμανιάς: Με το PSI γκρέμισαν το ασφαλιστικό σύστημα
“Ανατράπηκε οριστικώς η μελλοντική ισορροπία του συστήματος, γκρέμισαν το ασφαλιστικό σύστημα για το μέλλον”, είπε ο Γιώργος Ρωμανιάς, αναφερόμενος στο PSI το 2012.

Από το βήμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος -στην οποία παρουσιάζονται τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των εργασιών της- ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε χαρακτηριστικά πως δεν έγιναν απλώς μειώσεις συντάξεων, ούτε υπήρξαν απλώς σχετικές αξιώσεις για μείωση συντάξεων, αλλά “οι άνθρωποι αυτοί γκρέμισαν το ασφαλιστικό σύστημα για το μέλλον, ανετράπη οριστικώς η μελλοντική οικονομική ισορροπία”.

Όπως ακόμη είπε, “κούρεψαν” και τα χρήματα σε λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία μειώθηκαν στα 4 δισ. από 6 δισ. ευρώ.

Πάντως ο κ. Ρωμανιάς παρείχε την διαβεβαίωση ότι το στο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων “έχουμε τον σχεδιασμό για να ανατρέψουμε τις πολύ δυσμενείς επιπτώσεις που είχε το PSI στο ασφαλιστικό σύστημα”.

“Φτιάξανε δύο μελέτες κατά παραγγελία για να υπάρξουν μειώσεις και εμείς τις βάλαμε στην άκρη. Έχουμε το βαρύ έργο να τις ανατρέψουμε”, είπε αναφερόμενος στην προηγούμενη κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως “προβάλλουν το επιχείρημα ότι έχουν εγκριθεί οι μελέτες από επιτροπή της Ευρώπης” και εξηγώντας πως “είναι όμως δημοσιονομικού χαρακτήρα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση