GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποβαθμίζει την Ελλάδα ο οίκος Standard & Poor's

Στην υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε “CCC” από “CCC+”, με αρνητικό outlook, ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης St...

Υποβαθμίζει την Ελλάδα ο οίκος Standard & Poor's

Στην υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε “CCC” από “CCC+”, με αρνητικό outlook, ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντάται στις Βρυξέλλες με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Αιτιολογώντας την απόφαση αυτή, ο οίκος Standard & Poor's εκφράζει την εκτίμηση ότι δε φαίνεται πιθανή μία συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα ή για το χρέος μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς και ότι η όποια συμφωνία δε θεωρείται πιθανό να κρατήσει πέρα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με το ενδεχόμενο μίας χρεοκοπίας εντός των 12 μηνών να θεωρείται πιθανό.

Η κίνηση αυτή του διεθνούς οίκου αξιολόγησης έρχεται μόλις δύο μήνες μετά την πρόσφατη υποβάθμιση της Ελλάδας από "Β-" σε "CCC+", στις 15 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι η βαθμίδα "CCC" βρίσκεται δύο μόλις επίπεδα πάνω από αυτό της χρεοκοπίας, βάσει των κριτηρίων του οίκου Standard & Poor's.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση