GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο οίκος Standard & Poor's υποβαθμίζει και τις ελληνικές τράπεζες

Δύο ημέρες αφότου υποβάθμισε το αξιόχρεο του ελληνικού δημοσίου, ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε επίσης το αξιό...

Ο οίκος Standard & Poor's υποβαθμίζει και τις ελληνικές τράπεζες
Δύο ημέρες αφότου υποβάθμισε το αξιόχρεο του ελληνικού δημοσίου, ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε επίσης το αξιόχρεο των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της Ελλάδας.

Το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων τίτλων των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών -Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς— υποβαθμίστηκε σε CCC από CCC+, όπως και αυτό του ελληνικού δημοσίου, αναφέρει ο οίκος. Η αξιολόγηση συνοδεύεται από αρνητική προοπτική, σύμφωνα με τον οίκο, ο οποίος σημείωσε πως μπορεί να μειωθεί περαιτέρω εάν αποφασιστεί η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.

Οι ελληνικές τράπεζες κινδυνεύουν να κηρύξουν "πτώχευση μέσα στους προσεχείς δώδεκα μήνες απούσης μιας συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της", κρίνει στην ανακοίνωσή του ο S&P.

Σύμφωνα με τον οίκο, οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν μια μεγάλη εκταμίευση καταθέσεων, οι οποίες ανήλθαν, κατά τους υπολογισμούς του, σε περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Νοέμβριο του 2014 ως τα τέλη του Απριλίου του 2015, τάση η οποία, όπως αναφέρει, "επιταχύνθηκε τον Ιούνιο". Αυτό, αναφέρει ακόμη ο οίκος στην ανακοίνωσή του, σημαίνει πως οι ελληνικές τράπεζες εξαρτώνται περισσότερο από τον δανεισμό τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση