GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tο θέμα του Δημοκριτείου

«Για το θέμα του Δημοκριτείου θα επικοινωνήσουμε για να δούμε ακριβώς πώς βρίσκεται και μετά απ’ αυτά που είπατε». Αυτό δήλωσε ο αναπλ...

Συζήτηση για το Ελληνικών Σπουδών για αλλοδαπούς του Δημοκριτείου
«Για το θέμα του Δημοκριτείου θα επικοινωνήσουμε για να δούμε ακριβώς πώς βρίσκεται και μετά απ’ αυτά που είπατε». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας μετά από τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου για το θέμα των ξενόγλωσσων τμημάτων για αλλοδαπούς φοιτητές και ιδίως για το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.
Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε ότι «σχετικά με το ζήτημα που τέθηκε για τα ξενόγλωσσα τμήματα, με πληροφόρησαν, κύριε Λοβέρδο, ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με το φάκελο. Δεν θεωρώ ότι είναι προσχηματικό. Να δούμε, αν υπάρχει πρόβλημα με το φάκελο, πώς μπορεί να τακτοποιηθεί στα πλαίσια του νόμου».
Ο κ. Λοβέρδος με τη σειρά του επεσήμανε ότι απ’ όλα τα τμήματα των πανεπιστημίων που ήταν θετικά ένα προχώρησε, αξιοποιώντας τη σχετική νομοθετική παρέμβαση, πάρα πολύ γρήγορα. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, τόσο πολύ σοβαρό πανεπιστήμιο -το ξέρετε καλά, είστε από τη Βόρειο Ελλάδα- ένα πανεπιστήμιο σαν και αυτό λοιπόν, με ειδικούς ρόλους, παίρνει την απόφαση, κάνει όλες τις διεθνείς επαφές, είναι έτοιμο και περιμένει το Προεδρικό Διάταγμα-τυφλοσούρτη. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Παιδείας το Προεδρικό Διάταγμα είναι ζήτημα ολίγων εβδομάδων, η κατάρτισή του ζήτημα μιας εβδομάδας.
«Το περιμένει, λοιπόν, για να μπορέσει να εφαρμόσει αυτό το πάρα πολύ καλό μέτρο, που και τη φήμη του πανεπιστημίου θα βοηθούσε, αλλά και κάποια μικρή βοήθεια στη χρηματοδότησή του θα έφερνε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος ζητώντας να μάθει τι έγινε με το Προεδρικό Διάταγμα τονίζοντας, «πως το θέμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης δεν ήταν, όσο εγώ παρέδωσα τα πράγματα τον Ιανουάριο σε εσάς, ζήτημα ατέλειας της πρότασης. Ήταν ζήτημα, εκ μέρους σας, διεκπεραίωσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, που απαιτεί η συνολική νομοθεσία περί πανεπιστημίων και ΤΕΙ, άρα και η ειδική νομοθετική ρύθμιση του Δεκεμβρίου, που είχα εγώ την ευθύνη της, προκειμένου να λειτουργήσει ένα τμήμα. Άρα, διεκπεραιώσατε το Προεδρικό Διάταγμα; Το στείλατε; Μη χαθεί αυτή χρονιά. Πάει να χαθεί για το Δημοκρίτειο το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Και θέλω και επ’ αυτού μια διευκρίνιση, αν μπορείτε σήμερα, ειδάλλως από εβδομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση