GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Tο ερώτημα που σκοτώνει»

Με τίτλο « Tο ερώτημα που σκοτώνει» η γαλλική  εφημερίδα Les Echos αναφέρεται στο δημοψήφισμα και τονίζει ότι μπορεί να φέρει τη χώρα  προ...

Les Echos: Το ερώτημα που σκοτώνει
Με τίτλο « Tο ερώτημα που σκοτώνει» η γαλλική  εφημερίδα Les Echos αναφέρεται στο δημοψήφισμα και τονίζει ότι μπορεί να φέρει τη χώρα  προς το χάος.
"Αλλάξτε την ερώτηση, θα αλλάξει την απάντηση, έστω και αν η ουσία του θέματος δεν έχει αλλάξει " αναφέρει η εφημερίδα και υπογραμμίζει ότι οι δημοσκόποι είναι εξοικειωμένοι με αυτόν τον κανόνα.
"Στην πραγματικότητα και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξέρει τον κανόνα αυτό. Το ερώτημα που ο ίδιος επέλεξε να υποβληθεί σε δημοψήφισμα μπορεί να φέρει τη χώρα του προς το χάος. Μια λέξη ελληνικής καταγωγής, όπως η λέξη δημοκρατία. Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι απλό: "Θέλετε η Ελλάδα βγει από το ευρώ; "Πάρα πολύ απλό, πραγματικά", αναφέρει ακόμα η εφημερίδα και συνεχίζει:
"Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ ότι σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να αποφύγουν το "Grexit". Μια νέα ύφεση. Το θάνατο των τραπεζών, που  δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν μελλοντικά έργα. Ένα νέο ακρωτηριασμό της αγοραστικής δύναμης μετά από μια κατολίσθηση σε πέντε χρόνια, με μια έκρηξη των τιμών των εισαγωγών. Δεν το θέλουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Τσίπρας θέτει ένα άλλο ζήτημα, το οποίο είναι ουσιαστικά το ίδιο, για να πάρει μια διαφορετική απάντηση. «Ναι ή όχι στην πρόταση των δανειστών; «Πρώτη παραδοξότητα αυτή η" πρόταση "δεν υπάρχει ως τέτοιο.".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση