GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Take it or leave it.» H Κομισιόν έστειλε προσχέδιο συμφωνίας που είναι μνημόνιο με μέτρα 3,5 δισ.ευρώ!

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το προσχέδιο συμφωνίας που απέστειλε το απόγευμα του Σαββάτου η Κομισιόν, στη λογική του «take i...

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το προσχέδιο συμφωνίας που απέστειλε το απόγευμα του Σαββάτου η Κομισιόν, στη λογική του «take it or leave it», στην ελληνική κυβέρνηση περιλαμβάνει μέτρα ύψους 3,5 δισ.ευρώ. Το κείμενο τιτλοφορείται «Memorandum of Understanding», δηλαδή μνημόνιο, κι εμπεριέχει τις θέσεις όλων των Θεσμών.

Το κείμενο, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, προβλέπει, για το 2015, μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, κατά βάση φοροεισπρακτικού χαρακτήρα. Περιλαμβάνει, επιπλέον, όλο το φάσμα των θεμάτων της διαπραγμάτευσης από τον ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ έως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, αλλά και την πάγια θέση του ΔΝΤ για περικοπές τουλάχιστον στις επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα τουλάχιστον με το ρεπορτάζ του Ant1, οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν καθυστερήσει πολύ με αποτέλεσμα το δημοσιονομικό κενό να αυξάνεται ημέρα με την ημέρα, γι’ αυτό εμφανίζονται ανυποχώρητοι σε ό,τι αφορά τα αναγκαία εισπρακτικά μέτρα και στις περικοπές που έχουν άμεσο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Αντιθέτως παρουσιάζονται πιο ελαστικοί στην υλοποίηση της λίστας μεταρρυθμίσεων.

Από την κυβέρνηση δεν έχει σχολιαστεί μέχρι στιγμής το περιεχόμενο του ρεπορτάζ. Δεν θεωρείται, πάντως, τυχαίο το γεγονός ότι χθες Σάββατο στην Αθήνα η Ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης συνεδρίαζε για περισσότερο από οκτώ ώρες, προφανώς προκειμένου να αξιολογηθούν οι προτάσεις των δανειστών. Οι Βρυξέλλες περιμένουν την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης.

6 σχόλια

  1. Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να έχει πλέον καμία ανοχή από τον συνειδητό κόσμο της αριστεράς, από το κόσμο που πάλεψε για να μην συνθλιβεί από τις ερπύστριες της αστικής αντεπανάστασης.

    Η ανοχή που δείχνει μέχρι στιγμής στην κυβέρνηση βάζοντας πλάτη έστω και σιωπηλά, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

    Η κυβέρνηση κάνει τις επιλογές της. Το να λένε τα στελέχη της ότι τουλάχιστον αποσόβησαν το email Χαρδούβελη ή ένα ακόμα πιο σκληρό μνημόνιο δεν έχει πλέον κανένα νόημα.

    Ούτε έχει πλέον καμία σημασία η επίκληση των κακών αντικειμενικών συνθηκών ή κάποιου αρνητικού συσχετισμού δύναμης. Όλα αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες. Αν δε μπορείτε να κυβερνήσετε όπως θέλετε καλύτερα να φύγετε...

    Όσο κάθεστε αναλαμβάνετε και την ευθύνη. Και αν τώρα συνειδητοποιήσατε ότι παίρνοντας την κυβέρνηση δεν έχετε και την εξουσία, βγάλτε και τα συμπεράσματά σας...

    Φτάνοντας όμως στην κυβέρνηση τα στελέχη του ξεχνάνε τα προγράμματά τους εν μια νυκτί και γίνονται διαχειριστές της αστικής νομιμότητας. Το πρόγραμμά τους προφανώς δεν έχει καμιά τρέχουσα αξία. Είναι μια έκθεση ιδεών που δεν σημαίνει τίποτα για την πραγματικότητα.

    Με το πρόγραμμα δεν λύνεις προβλήματα, απλά το χεις για εικόνισμα, για ίματζ, για ταυτότητα σε διάφορους κύκλους, για να λέμε ότι είμαστε αριστεροί. Και τι μας λέει τώρα ο Σύριζα ότι στην πραγματικότητα το αριστερό πρόγραμμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί κάποιες αντικειμενικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Μα αυτό το λένε και οι δεξιοί. Ότι οι αριστερές ιδέες είναι ουτοπικές, ανεφάρμοστες και προκαλούν τσάμπα αναταραχή. Έτσι και τώρα. Το ίδιο λένε. Μας πρήξατε 4 μήνες με τις μαλακίες σας και τώρα αφού γίναμε περίγελος θα τα υπογράψετε όλα και τρις χειρότερα....

    Λοιπόν, για να τελειώνουμε. Η αριστερά είναι αριστερά γιατί οι ιδέες της δίνουν λύση στα σημερινά προβλήματα και πολύ περισσότερο τώρα που ο καπιταλισμός δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του.

    Ο Σύριζα μας λέει ότι το αρχικό του πρόγραμμα θα μπορεί να εφαρμοστεί, όταν ο καπιταλισμός θα λειτουργήσει ρολόι.

    Σε έκτακτες συνθήκες προφανώς μόνο ένα πρόγραμμα κοινώς αποδεκτό από τον Ντάισελμπλουμ μπορεί να είναι εφικτό και αναγκαίο. Θα συμφωνήσουμε ότι οι συνθήκες είναι έκτακτες και ακριβώς εδώ είναι που χρειάζεται ένα επαναστατικό πρόγραμμα.

    Η τακτική συμμαχιών, οι ελιγμοί γύρω από τον αντίπαλο, δεν γίνονται για να ακυρωθεί ένα πρόγραμμα αλλά για να εφαρμοστεί το γρηγορότερο. Το αριστερό πρόγραμμα δεν θα προκύψει ως συνέχεια ενός επιτυχούς τρίτου μνημονίου.

    Το τρίτο μνημόνιο που ετοιμάζεται να υπογράψει το Μαξίμου θα είναι η συνέχεια της αστικής αντεπανάστασης. Καμία δικαιολογία δεν θα υπάρχει για όσους επιμείνουν να στηρίζουν μια τέτοια κυβέρνησή και ένα τέτοιο κόμμα.

    Μπορεί καλοκαιριάτικα να συνεχίσουν το δούλεμα, αλλά ας μάθουν ότι δεν τρώνε όλοι κουτόχορτο. Ο χρόνος τελειώνει, όχι μόνο της διαπραγμάτευσης, αλλά και για τα κάθε είδους ρεφορμιστικά καραγκιοζιλίκια.

    ο μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως πώς θα βάλει την υπογραφή της όσο το δυνατόν γρηγορότερα μήπως της πετάξουν 3-4 δις για να βγάλει το Ιούνιο , αφού πρώτα υποστεί ένα ακόμα εξευτελιστικό καψώνι...κατά τα άλλα μας έχει γαμήσι από άνεση και εμφάνιση άλλο από ουσία τίποτα...Αν πραγματικά η κυβέρνηση και ο Σύριζα ήθελαν να δώσουν τη μάχη για αυτά που οι ίδιοι είχαν υποσχεθεί δεν θα συμφωνούσαν καταρχήν στη μυστικότητα των διαπραγματεύσεων... Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα και στο παρά ένα το κυβερνητικό επιτελείο επιμένει να σπέρνει σύγχυση στα πάντα, αφήνοντας το γήπεδο ολόκληρο στον αντίπαλο, αν δεχτούμε φυσικά ότι υπάρχει αντίπαλος και δεν είναι απλά μια σκηνοθεσία προκειμένου να δοθεί η εντύπωση μιας πραγματικής μάχης και όχι ενός σικέ παιχνιδιού.

    ΥΠΟΨΙΆΖΟΜΑΙ ΌΤΙ ΘΑ ΦΆΤΕ ΠΟΛΎ ΞΎΛΟ... ΔΙΌΤΙ ΕΜΕΙΣ ΈΧΟΥΜΕ ΒΓΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ Ε.Ε.. ΤΟ ΚΥΝΉΓΙ ΣΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΟΙΆΖΕΙ ΠΑΙΔΙΚΉ ΧΑΡΆ ΣΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ ΕΣΑΣ ..ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΤΟΥ ΚΏΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η Ε.Ε έχει λέπρα ,θα πρέπει να φύγομε όσο είναι καιρός....

    Η διαπραγμάτευση ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΑΠΌ ΜΑΚΡΙΆ ότι είναι ένα μεγάλο ΠΑΡΑΜΎΘΙ ο λαός έχει δώσει το αίμα του στο να αποπληρώνει δάνεια τους, τους ανεχόμαστε να μας χλευάζουν, να μας κοροϊδεύουν, να μας απειλούν...ΚΑΙ Ο ΣΎΡΙΖΑ ΑΝΤΊ να πάει μόλις Βγήκαν κυβέρνηση και να τους πουν ΑΥΤΆ ΕΊΝΑΙ (αυτά που έλεγαν προεκλογικά) τα θέλετε; ...δεν θέλετε; να μας το απαντήσετε σε 10 ήμερες...ΑΝΤΊ αυτού τι έκαναν; την τρόικα Brussels Group και κάθε αύριο κλείνει η συμφωνία...

    Κύριοι 3.500.000 εκατομμύρια Ελληνες έχουν χεσμένη την Ευρώπη και το ευρώ τους...μέσα στην Ε.Ε ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΖΩΉ, η νομίζετε ότι θα μας αφήσει η Γερμάνια η Γαλλία να φτιάξουμε καμιά βιομηχανία;; ΚΟΎΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΎΝΑΓΕ μας θέλουν σερβιτόρους , μπάρμαν, μαγείρους, καμαριέρες, πουτάνες, ταξιτζήδες,σκουπιδιάριδες, ΘΑ έχουν όπως έχουν 150.000 χιλιάδες δραγουμάνους Ελληνες να μας μαστιγώνουν και θα είναι ΑΥΤΟΊ τα αφεντικά παντού ...

    Ακούω τους μικρομεσαίους και γελάω δηλαδή τι θα κάνουν; θα ανοίξουν ΕΒΓΑ να ανταγωνιστούν τα υπερσούπερ μάρκετ;;

    Αυτός Ο ΣΥΡΙΖΑ τι νέο μας φέρνει; τα έχουν σκεφτεί ΚΑΛΆ;.... Φέρνει σε όλα τα στρώματα οριζοντίους φόρους με το ΦΠΑ , δέχεται όλα τα μνημόνια και τα χρέη τους; , δέχεται μύωσης συντάξεων; αύξησης ορίων ηλικίας; κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτωνς κατάργηση 13 σύνταξης ΕΕΕ ΑΣ ανοίξουν τα μάτια τους θα δουν ότι έχουν πλήρωση οι εργαζόμενοι εισφορές για ΑΥΤΆ τα (δώρα)....

    Αφήνουν τον ΕΝΦΙΑ ακόμη και σε γιαπιά, η και ΣΕ αυθαίρετα διότι τους ζητούν 100 φόρες την άξια τους για να νομιμοποιηθούν, ειδικά αν είναι σε οικόπεδα (γήπεδα) εξ αδιαιρέτου...Όμως αν έχεις 5.000.000 πέντε εκατομμύρια μαύρα από ΧΑΣΊΣΙ Η ΛΗΣΤΕΙΕΣ στο Εξωτερικό τα ξεπλύνεις με 15% φόρο δ.λ με κάτι χιλιάδες ευρώ !!!!! ΝΑ ΦΆΤΕ ΣΚΑΤΆ ΡΕ που θα τα φάτε, αλλά πρώτα θα θα φάτε πολλές ντομάτες ως διαπραγματευτές.... ΤΑ ΑΡΧΊΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΆΞΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ...ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΆΝΕΤΕ ΡΉΞΗ ΙΣΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΠΡΏΞΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ

    Όμως ΟΠΩΣ έχεις καταλάβει Ελληνικέ ΛΑΕ θέλουν να τους ξεπλύνουν όλους με κυβέρνηση εθνικής ενότητας ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΕΣ Κ.Τ.Λ ..ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΙΘΡΑ .. ΌΧΙ ΚΎΡΙΟΙ ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΉ ΡΉΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά από δημοσιεύματα στο εξωτερικό περί κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», και σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον ελληνικό αστικό τύπο, ήρθαν οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών του αστικού μνημονιακού μπλοκ, να αναδείξουν τις ενδόμυχες ελπίδες τόσο των ίδιων όσο και των «εταίρων» για μια τέτοια εξέλιξη.

    Μετά τη παρέμβαση του Ε. Βενιζέλου (σ.σ. λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;) για νέα κυβερνητική πλειοψηφία, χωρίς εκλογές, αλλά και τις χαρακτηριστικές χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκη ο οποίος τόνισε ότι θα ψηφίσουμε όποια συμφωνία έρθει, τη σκυτάλη της δήθεν «εθνικής ενότητας» παρέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του στην εφημερίδα "Αγορά". «Προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση για να υπάρξει συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Τη θέση αυτή ανέλυσε διεξοδικά και σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ρ/σ Real fm ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Πάντως, ενδιαφέρον (!) παρουσιάζουν και οι νέες δηλώσεις του Προέδρου του «Ποταμιού», ο οποίος σχολίασε ότι «Το σενάριο της ρήξης είναι ένα σενάριο τριτοκοσμικό για τη χώρα. Άρα θα έπρεπε η κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς κομματική πειθαρχία να ταυτιστεί με την προσπάθεια της χώρας, με την προσπάθεια του Πρωθυπουργού για να έχουμε μια ευρωπαϊκή πορεία».

    Είναι φανερό ότι τόσο οι ξένες πολιτικο-οικονομικές ελίτ όσο και η «τρόικα εσωτερικού» απεργάζονται τέτοια σενάρια με σκοπό τη δημιουργία μιας κυβέρνησης των ... «προθύμων», χωρίς ενοχλητικά «αριστερίστικα βαρίδια» και φυσικά χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση όπως το συνηθίζουν (βλ. και κυβέρνηση Παπαδήμου). Κι όλα αυτά , μόλις, τέσσερις μήνες μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

    Η κυβέρνηση αυτή, φυσικά, δεν θα απηχεί τη λαϊκή εντολή για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων και θα έχει ως μόνη αποστολή την ικανοποίηση των συμφερόντων των δανειστών....

    h μαύρη προπαγάνδα των καναλιών και με τις νεο-φιλελεύθερες πολιτικές που εφάρμοσαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δρομολόγησαν αυτή την κατάσταση και σε συνεργασία με τους δανειστές να εκμηδενίσουν στην κυριολεξία όλες τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού.

    Και όλα αυτά έτσι για να μην ξεφεύγουμε έγιναν προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

    Το μεγάλο κεφάλαιο δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Αλλά ούτε προς το παρόν είναι διατεθειμένο να πειστεί από τα Ελληνικά Κόμματα ώστε να κάνει το μεγάλο κεφάλαιο κάποιες παραχωρήσεις για την χώρα και για τον ελληνικό λαό.

    Βιώνουμε μια καπιταλιστική κρίση που θα την πληρώσουν δυστυχώς οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και γενικότερα ο φτωχός λαός. Άλλωστε και αυτές οι πολιτικές είναι που αναπαράγονται από τα πολιτικά κόμματα μας.

    Τα κόμματα που θέλουν να στηρίξουν τις λαικές κατακτήσεις πρέπει να φτιάξουν τις λαικές άμυνες, πχ να ενεργοποιήσουν τα παρατημένα εργοστάσια από τους απολυμένους εργάτες, οι αγρότες να αρχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους με την υποστήριξη των αγροτικών συνεταιρισμών να αρχίσει στον κοινωνικό χώρο κάτι να κινείται. ....Δεν μπορεί ο λαός να περιμένει να συγκροτηθεί η λαική συμμαχία χωρίς πολιτική πρακτική. ...

    Η χώρα χρειάζεται να κάνει την ρήξη άμεσα αλλά δεν είναι εφικτό με κόμματα τα οποία κλείνουν το μάτι στο μεγάλο κεφάλαιο;;;.

    Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει η χολέρα και για να εφαρμόσει Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι για μένα ελάχιστο και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ .

    Αν μια συμφωνία το πετσοκόψει - και όλα αυτό δείχνουν - δεν βλέπω το λόγο υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ ..Η ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ ΉΞΕΡΑ ΌΤΙ ΘΑ ΜΕ ΓΑΜΉΣΟΥΝ ΑΝ νομίζει Ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εγώ και άλλοι σαν εμένα είμαστε λίγοι και οι περισσότεροι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είναι "νοικοκυραίοι" και ευρωλιγούρηδες. Πιστεύω ότι θα εκπλαγεί απότομα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΑΣΤΑ ΣΟΪΜΠΛΕ! Κραυγάζουν οι σύγχρονοι μαυραγορίτες του καθεστώτος.

    Οι κατοχικού δοσίλογοι και μαυραγορίτες που υπηρετούσαν την γερμανική κατοχή θησαυρίζοντας στο αίμα του λαού κραύγαζαν «Βάστα Ρόμμελ», βλέποντας ότι η «αλεπού της ερήμου» ήταν η μοναδική ελπίδα της Γερμανίας πριν την συντριβή.
    Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα μόνον στις μαύρες εποχές προδοσίας και διχασμού είχαν ξανασυμβεί.

    Ο Σαμαράς να δίνει ρεσιτάλ μειοδοσίας κατά της χώρας του, διαδίδοντας ψεύδη για «σουξέ στόρι» όταν ο ίδιος παρέδωσε την χώρα σε χειρότερη κατάσταση και από τον Παπανδρέου! Από 1 εκ. Ανέργους, στους 1,310 εκ, από 155% το χρέος στο 180% και διαφθορά που θυμίζει εποχές Σημίτη, με όλα τα ΜΜ»Ε» της διαπλοκής στο πλευρό του.

    Οι λοχαγοί του να καλούν τον κόσμο να βγάλει τα λεφτά του από τις τράπεζες και να προαναγγέλει πτωχευσεις και capital control ανά εβδομάδα.

    Ο ανεκδιήγητος (και ακόμα ελευθερος) Βενιζέλος βαφτίζει «ευλογία» το PSI δίνοντας σήμα στο ΔΝΤ να είναι ανελέητο στο ασφαλιστικό! Οι δε νεοφασίστες του Ποταμιού αποδεικνύουν γιατί υπάρχουν κραυγάζοντας ευθέως «Γερούν γερά» και «Βάστα Σόιμπλε»! Ο στόχος; Να δυναμιτίζουν καθε προσέγγιση εώς ότου η κυβερνηση γονατίσει με μοναδική διέξοδο το GREXIT που θα ισοδυναμεί με εθνικη καταστροφή.


    Από δίπλα σύσσωμη η διαπλοκή. Όλα τα πρωτοσέλιδα προβλέπουν καταστροφή ή ταπείνωση. Και δίπλα, το παρακράτος των απατεώνων του Σαμαρά να διαβεβαιώνει ελεγχόμενους λειτουργούς οτι «σε λίγο γκρεμίζεται ο Τσίπρας», για να συνεχίσουν πτηνών δολιοφθορά. Η περιβόητη θεωρία της «αριστερής παρένθεσης»!

    Αυτά βεβαιως τα είχαμε προβλέψει πολύ πριν τις εκλογές: Θέλουν τον Τσίπρα να φύγει με ελικόπτερο για να διασωθεί το συστημα!
    Και σήμερα απλως επιβεβαιωνόμαστε. Για το ποιόν τους βέβαια και την προδοτική τους ύπαρξη.

    Τα γεγονότα αυτά κάνουν επιτακτική την κάθαρση σε πολιτικό, επιχειρηματικό συστημα και κρατικο μηχανισμό.

    Όποια και αν ειναι η συμφωνία εαν αυτή η κουστωδία καθαρμάτων συνεχίσει να υπάρχει, τότε σε λίγο καιρό θα βρεθούμε πάλι απέναντι στην καταστροφή. Πριν λοιπον από οτιδήποτε, πρωτη προεκλογική υπόσχεση που πρέπει να τηρήσει η κυβέρνηση είναι η καταδίκη, η εξολόθρευση με καθε τρόπο της γάγγραινας που κατατρώγει την πατρίδα.

    Όση κουβέντα και αν γινει για το ασφαλιστικό, για τον ΦΠΑ, για την καθημερινότητα, μακροπρόθεσμα θα γυρίσει σε βάρος μας εάν δεν τελειώσουμε με τους εφιάλτες και δεν κλείσουμε τις κερκόπορτες.
    ΤΟΛΜΗΣΤΕ λοιπόν και δώστε τη Νέμεσι, το νεο Γουδή που οφείλετε και υποσχεθήκατε στον Ελληνικό λαό.

    Αυτό ειναι το πρωτεύον και σημερα αποδεικνύεται εκκωφαντικά. ΓΑΜΗΣΤΕΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πλήρης πολιτική αδυναμία των κομμάτων του αλήστου μνήμης δικομματισμού – το ΠΑΣΟΚ έχει εισέλθει στον αστερισμό της πολιτικής εξαφάνισης και η ΝΔ δέσμια της ακροδεξιάς της πολιτικής υποφέρει από κρίση προασανατολισμού, εσωτερικές εντάσεις και διασπαστικές τάσεις που δεν θα αργήσουν να εκδηλωθούν – έχουν ως αποτέλεσμα το αστικό σύστημα εξουσίας να μην διαθέτει σήμερα εναλλακτική πολιτική λύση.

    Η πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Σκάϊ» είναι αποκαλυπτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς την αναγωγή, συγκεντρώνει 36,5% ενώ το μέτωπο των αυτο-αποκαλούμενων ευρωπαϊστών μόλις και μετά βίας συγκεντρώνει το 25%! Αναλυτικά, η ΝΔ έχει το 15,5%, το Ποτάμι 6% και το ΠΑΣΟΚ 3%.

    Το μπαράζ επιθέσεων κατά της κυβέρνησης από τα συστημικά κόμματα και τα κυρίαρχα ΜΜΕ σε Ελλάδα και Ευρώπη όχι μόνο δεν μειώνει την εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, αντίθετα, εντείνει τα σοβαρά προβλήματα εκπροσώπησης των μνημονιακών κομμάτων. Για το λόγο αυτό κυριολεκτικά τρέμουν την προσφυγή σε νέες εκλογές, δημοψήφισμα κ.λπ.

    Οι σχεδιασμοί, στους οποίους σήμερα αποβλέπουν, είναι η διάσπαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και, ως εκ τούτου, του ΣΥΡΙΖΑ και ο σχηματισμός, από την παρούσα βουλή, νέας κυβέρνησης υπό τον Αλ. Τσίπρα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, με τη συμμετοχή μιας πτέρυγας(;) της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των «ευρωπαϊκών» δυνάμεων του κοινοβουλίου, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, «προοδευτικών» δεξιών κ.λπ. Όλο και περισσότερο τα σχέδια αυτά θυμίζουν την τραγωδία της αποστασίας της δεκαετίας του 1960, στην οποία και τότε είχε πρωτοστατήσει το σημερινό βαρύ πυροβολικό των κοινοβουλευτικών εκτροπών, το Συγκρότημα Λαμπράκη.


    Ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος του γνωστού τριγώνου της διαπλοκής, αποτελώντας στην πραγματικότητα τη μοναδική σημέρα αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, επιχειρεί, από κοινού με τους λεγόμενους «δανειστές», να επαναλάβει το «πείραμα» Παπαδήμου, το σχηματισμό κυβέρνησης από τη σημερινή βουλή με πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα σε πρώτη φάση και τον Γ. Στουρνάρα στη συνέχεια.

    Η Μ. Σπυράκη, της ΝΔ, ήταν σαφής όταν δήλωνε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «αν στηρίξουμε εμείς τη συμφωνία, και θα το κάνουμε για το καλό της χώρας, και δεν την στηρίξουν οι ΑΝ.ΕΛ και η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, τότε αλλάζουν τα δεδομένα». Στην ερώτηση δε, αν σε αυτή την περίπτωση απαιτούνται εκλογές απάντησε: «Δεν είναι απαραίτητο. Η κυβέρνηση δεν θα έχει τη δεδηλωμένη, οπότε πάμε σε άλλα σχήματα». Όπερ έδει δείξαι.


    Το ΠΑΣΟΚ, ή μάλλον ότι απέμεινε από το άλλοτε κραταιό κόμμα, επειδή εκτιμά ότι τη συμφωνία με τους θεσμούς δεν πρόκειται να την ψηφίσουν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα την ψηφίσουν τα «ευρωπαϊκά» κόμματα, θα θέσει θέμα αλλαγής, και μάλιστα από τη σημερινή βουλή, όχι μόνον της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού! Ο βουλευτής Λ. Γρηγοράκος, φανατικός υποστηρικτής του Ε. Βενιζέλου αλλά ανίκανος να αντιληφθεί γιατί το κόμμα του έχει ήδη καταρρεύσει, υποστήριξε: «Δεν θα έχουμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα με δεδηλωμένη δικιά μας, θα έχουμε εξελίξεις. Δηλαδή θα κυβερνάει ο κ. Τσίπρας χωρίς δεδηλωμένη; Θα τεθεί θέμα Τσίπρα, θα στηρίξουμε τη συμφωνία αλλά όχι με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα».

    Η αλήθεια είναι ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία
    Το «Ποτάμι» του κ. Θεοδωράκη - ανίκανο να αποτελέσει, όπως επιθυμούσαν πολλοί, την εναλλακτική λύση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ- σε καθημερινή βάση προτείνει και αυτό τη «συμμετοχή του στη διαπραγμάτευση και για μια άλλη κυβέρνηση που θα πετύχει μια καλύτερη συμφωνία».Επενδύουν στη διάσπαση ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΗΗΗΗΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν αυτός είναι ο εκπρόσωπος της ΝΔ σκέψου τι κουμάσια είναι οι άλλοι !!!!


    Θαυμάστε :Το δημόσιο πλήρωσε 15 εκ . ευρώ για τον πιο σύγχρονο μαγνητικό τομογράφο στο Νοσοκομείο Αγρινίου η ΝΔ φρόντισε να μην διοριστεί ποτέ χειριστής ακτινολόγος και ο εξοπλισμός να παραμείνει σφραγισμένος στα κουτιά.

    Γιατί ; Μα για να θησαυρίζει ο μοναδικός Μ. Τομογράφος στο Αγρίνιο που ανήκει στους αδελφούς Κώστα και Βελισσάριο Καραγκούνη !!!!

    Η ξετσίπωτη απάντησή του : <>

    Αυτό δεν λέγεται ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά ιδιωτική δολιοφθορά και είναι αρμοδιότητα του εισαγγελέα.

    όσοι βγαίνουν στα παράθυρα από την κυβέρνηση να ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΎΝ ερωτήσεις...να μην τούς ακούνε ..να τους πυροβολούν με 15 ερωτήσεις όπως κάνουν και ΑΥΤΟΊ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση