GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι είναι οι 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν...

Με  πλειοψηφία 251 Ναι η κυβέρνηση έλαβε την εξουσιοδότηση της Βουλής για να διαπραγματευτεί τη συμφωνία, ωστόσο μέσα στον Σύριζα σημειώθ...

Με  πλειοψηφία 251 Ναι η κυβέρνηση έλαβε την εξουσιοδότηση της Βουλής για να διαπραγματευτεί τη συμφωνία, ωστόσο μέσα στον Σύριζα σημειώθηκε ρήγμα, καθώς υπήρξαν 17 διαρροές.
Ειδικότερα:
* Δυο βουλευτές καταψήφισαν (Ιωάννα Γαϊτάνη και Ελένη Ψαρέα).
* Οκτώ ψήφισαν παρών
(Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Αγλαΐα Κυρίτση, Γιάννης Σταθάς)
* Έξι ήταν απόντες
Βασίλης Κυριακάκης, Γιάννης Βαρουφάκης, Ραχήλ Μακρή, Ελένη Αυλωνίτου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Δημήτρης Κοδέλας. 

12 σχόλια

  1. Άντε τώρα Τσίπρα να πας να κάνεις συγκυβέρνηση με ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΑΤΟ---ΤΟ ΠΑΣΟΚ ώστε να τρώτε της ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΑΡΕΑ αν θέλεις πάρε και την Νέα δημοκρατία,, ο Άδωνις και ο Βοριδης θα σου είναι χρήσιμοι ΣΎΝΤΡΟΦΟΙ... Φύγετε ΤΏΡΑ ΣΥΡΙΖΕΟΙ διότι ο ΛΑΟΣ σας έχει χεσμένους ΠΡΏΤΗ ΦΌΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΆ άλλη μια Βάρκιζα .....ΠΟΣΆ ΛΆΘΕΙ ΘΑ ΚΆΝΕΤΕ ΑΚΌΜΑ;;;;; ΡΕ ΑΝΊΚΑΝΟΙ ΠΟΣΆ; ...

    ΜΠΡΆΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΆΘΗΚΑΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό,
    αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ’ τα ξένα βήματα,
    αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο,
    αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο.

    Eτούτο το τοπίο είναι σκληρό σαν τη σιωπή,
    σφίγγει στον κόρφο του τα πυρωμένα του λιθάρια,
    σφίγγει στο φως τις ορφανές ελιές του και τ’ αμπέλια του.
    Δεν υπάρχει νερό. Mονάχα φως.

    Γιάννης Ρίτσος
    Μίκης Θεοδωράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα που είδα το μνημόνιο μετά από διαπραγμάτευση, μπορώ να έχω εκείνο το παλιό που ήταν χωρίς διαπραγμάτευση;

    Το προσκυνημένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι είναι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ?

    Είναι Άθλιοι που χωρίσανε τους Έλληνες σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, λες και το 2010, όταν ήμασταν ένα βήμα πριν την χρεοκοπία εξ αιτίας του Μπουχέσα πρώην Πρωθυπουργού Καραμανλή του Μικρού, εκείνου που έβλεπε από την τηλεόραση του σπιτιού του να καίγεται η Ελλάδα, εβδομήντα άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί σε ένα καλοκαίρι, ένας άλλος πρωθυπουργός ο Παπανδρέου ξύπνησε ένα πρωί και είπε στην συμβία του, ρε πόπη έχω πονοκέφαλο, τι λες αν θα τραβήξω ένα μνημόνιο στους συμπατριώτες μας με απολύσεις, μειώσεις μισθών και τα συναφή θα μου περάσει?
    Όμως ο χρόνος δεν σταματά, έγιναν κυβέρνηση και υποχρεωθήκανε εξ αιτίας των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΛΑΘΩΝ να φέρουνε και να ψηφίσουνε με τα χεράκια τους το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, όμως σαν γνήσιοι αλλά φοβισμένοι υποκριτές το μεθοδεύσανε έτσι που να καταλήξουν να το ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ για να μην τους βλέπουν οι ψηφοφόροι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοί που δεν ψηφίζουν της μαλακίες ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Να γίνετε 137 .....να γίνει αρχηγός ο ΜΑΛΑΚΑΣ της Ν.Δ του ΠΑΣΟΚ και του ποταματου....... να ρίξετε ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΎ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν μπορεί, ας σταματήσει εδώ ο κ. Τσίπρας........ Ο ίδιος ας γίνει παρένθεση...... Δεν θα ενοχλήσει κανέναν. Αυτή η παρένθεση, άλλωστε, δεν περιείχε κάτι αριστερό ώστε να το χρεωθεί η Αριστερά....

    Κατάφερε ο Τσίπρας να μετατρέψει σε πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής τον Σταύρο Θεοδωράκη !!!!!. Να τον παρουσιάσει ως δυναμικό, σοβαρό, μετριοπαθή ευρωπαϊστή που όμως κάνει τα πάντα για την πατρίδα του!!!!!. Έφτασε ο Τσίπρας να προσδώσει στον Στ. Θεοδωράκη ρόλο σωσιβίου στις σχέσεις του με τον Γιούνκερ.... Ύστερα από αυτό, ποιος πιστεύει ότι μια κυβέρνηση Τσίπρα θα τολμήσει να αγγίξει τον Μπόμπολα και τις λογικές του;;;;

    Κατάφερε ο Τσίπρας να ξεφτιλίσει έναν ολόκληρο λαό στέλνοντάς τον σε ένα δημοψήφισμα που, στην καλύτερη περίπτωση, το έκανε για να ενδυναμώσει τη θέση του εσωκομματικά. Στη χειρότερη περίπτωση, το δημοψήφισμα έγινε για να το θυμόμαστε όλοι και να γελάμε αν ποτέ στο μέλλον θα ακούμε για δημοψηφίσματα λαϊκές εντολές ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

    Κατάφερε ο Τσίπρας ν’ αρχίσουν ξανά τα ψελλίσματα περί εντιμότητας της Χρυσής Αυγής και τα μια χούντα θα μας σώσει.... Δικό του κατόρθωμα είναι ΑΥΤΑ. Αποκλειστικά . ΔΙΚΑ ΤΟΥ σπάζοντας κάθε ρεκόρ ταχύτητας.

    Κατάφερε ο Τσίπρας να δικαιώσει τις περισσότερες από τις προβλέψεις των εκπροσώπων τού σιχαμερού συστήματος που βασάνισε τη χώρα επί 41 χρόνια. Και δικαιώνοντας αυτές τις προβλέψεις τους, κατάφερε να το κρατήσει ζωντανό.

    Κατάφερε ο . Τσίπρας όχι μόνο να μην εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα για ρήξη με τη γερμανική αυτοκρατορία που του πρόσφερε το 61% του λαού, αλλά και να εκλιπαρεί τον Σόιμπλε να αποσύρει τη δική του πρόθεση για ρήξη με την Ελλάδα. Ναι, ήταν από τα απίστευτα, όμως το κατάφερε κι αυτόΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ.....ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ.

    Κατάφερε ο κ Τσίπρας να μας τρελάνει βάζοντας τον νέο υπουργό Οικονομικών του να μας πείσει πόσο ωραίο μνημόνιο θα είναι το τρίτο επειδή σε αυτό περιλαμβάνονται η φορολόγηση των εφοπλιστών, ο διαγωνισμός για τις άδειες εκπομπής των καναλιών και η φορολόγηση των διαφημιστικών τους εσόδων. Λες κι έπρεπε να υπάρξει μνημόνιο για να γίνουν ΑΥΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ . Λες και δεν ήταν αυτονόητα. Λες και πρέπει να γίνουν – που δεν θα γίνουν ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΣΤΗΣ – ΑΛΛΑ ΘΑ χωθούμε ακόμη περισσότερο μέσα στο βόθρο των δανεικών.

    Κατάφερε ο . Τσίπρας να γίνει ένας ακόμη τρομοκράτης του λαού, λέγοντας μέσα στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ώστε να φτάσει σίγουρα στ’ αυτιά μας – ότι «Κινδυνεύουμε να ανατιναχτεί το κράτος, δεν μιλάμε για Grexit, μιλάμε για άτακτη χρεοκοπία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.... Ομολογεί, λοιπόν, ο ελαχιστότατος και κατά φαντασίαν Τσε της Ευρώπης πως εντάσσεται εξ ολοκλήρου στην πλευρά των μνημονιακών θεωρώντας ότι τα μνημόνια και η υποταγή είναι μονόδρομος. Και ίσως αύριο γίνουν και … ευλογία. ΤΙ ΠΟΥΣΤΗΣ ΕΕΕΕΕΕΕ!!!

    Κατάφερε ο Τσίπρας να δώσει το δικαίωμα στη Ντόρα Μπακογιάννη να μας κουνάει το δάχτυλο. Κατάφερε να κάνει τους εκπροσώπους του 39% του ΝΑΙ να βάζουν όρους και προϋποθέσεις στο 61% του ΟΧΙ.

    Κατάφερε ο Τσίπρας να μας κάνει να νιώθουμε αφόρητα ΜΑΛΑΚΕΣ. Ας σταματήσει κάπου εδώ. Φτάνει! Τα κατάφερε! Ας ελπίσουμε ότι τελικά ήθελε μόνο αυτό κι ότι δεν έχει σχέδια για το μέλλον....ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΆΝΟ ΝΑ ΔΉΛΩΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΉΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΏΝ.....

    ΖΩΉ ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΚΑΝΈΝΑ ΠΟΎΣΤΗ ΚΑΙ ΙΔΙΚΆ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΡΗΜΑΤΟΔΗΤΗΣΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟ
    ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΜΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΗΤΗΣΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟ
    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ
    (Κυρ. 12/7/15 - 13:47)Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ*

    Υπό καθεστώς ενός οιονεί παγκόσμιου κραχ των χρηματαγορών, η κυβέρνηση υπέβαλλε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας αίτηση νέας χρηματοδότησης. Αιτείται νέο χρέος για το παλιό. Με την αίτηση αυτή η χώρα υπάγεται πλέον απευθείας στον μόνιμο μηχανισμό ελγχόμενης χρεοκοπίας και διάλυσης.

    Ο ΕΜΣ δεν είναι κάτι απλό. Είναι ένα ίδρυμα ελεγχόμενης χρεοκοπίας με έδρα το Λουξεμβούργο για τις χώρες της ευρωζώνης που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα χρέη τους. Η συνθήκη για τον ΕΜΣ δεν είναι παρά μία συνθήκη χρέους για την προστασία του ευρώ.Το διοικητικό συμβούλιο και ο διευθύνων σύμβουλος έχουν απόλυτη εξουσία έναντι των κρατών μελών που οφείλουν να συμμορφώνονται «άνευ όρων και αμετάκλητα», όπως ορίζεται αυτολεξεί στην Συνθήκη Ίδρυσης του ΕΜΣ. Στην ουσία πρόκειται για το στήσιμο ενός ανεξέλεγκτου οργανισμού με έδρα το Λουξεμβούργο ώστε να μην υπόκειται σε κανέναν έλεγχο και καμία εξουσία, δικαστική, ή άλλης μορφής.

    Ας δούμε τι προβλέπει η Συνθήκη Ίδρυσης του ΕΜΣ. Επιγραμματικά με το άρθρο 32 παρ. 2 της Συνθήκης: «Ο ΕΜΣ διαθέτει πλήρη νομική προσωπικότητα· έχει πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα:

    α) να αποκτά και να διαθέτει κινητή και ακίνητη περιουσία,

    β) να συμβάλλεται,

    γ) να είναι διάδικος και

    δ) να συνάπτει συμφωνία και/ή πρωτόκολλα για την έδρα, όποτε είναι αναγκαίο, για την εξασφάλιση της αναγνώρισης και της επιβολής του νομικού καθεστώτος και των προνομίων και ασυλιών του.»

    Η παρ. 3 του ίδιου άρθρου αναφέρει: «Ο ΕΜΣ, η ακίνητη περιουσία, οι πόροι του και τα περιουσιακά του στοιχεία, ανεξαρτήτως τοποθεσίας και κατόχου, χαίρουν ασυλίας από οιασδήποτε μορφής δικαστική διαδικασία, εκτός εάν ο ΕΜΣ παραιτηθεί ρητώς από την ασυλία του για τους σκοπούς οιασδήποτε διαδικασίας ή βάσει των όρων οιασδήποτε συμβάσεως, συμπεριλαμβανομένης της τεκμηρίωσης των χρηματοδοτικών του μέσων.»

    Η παρ. 4 του ίδιου άρθρου αναφέρει: «Η περιουσία, οι χρηματοδοτικοί πόροι και τα στοιχεία του ενεργητικού του ΕΜΣ, ανεξαρτήτως τοποθεσίας και κατόχου, χαίρουν ασυλίας έναντι έρευνας, επίταξης, δήμευσης, απαλλοτρίωσης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής κατάσχεσης, αφαίρεσης ή δέσμευσης βάσει εκτελεστικών, δικαστικών, διοικητικών ή νομοθετικών μέτρων.»

    Οι παρ. 5 & 6 του ίδιου άρθρου αναφέρουν: «Τα αρχεία του ΕΜΣ και όλα τα έγγραφα που ανήκουν στον ΕΜΣ ή βρίσκονται στην κατοχή του είναι απαραβίαστα. Οι χώροι των εγκαταστάσεων του ΕΜΣ είναι απαραβίαστοι.»

    Ενώ οι παρ. 8 & 9 του ίδιου άρθρου αναφέρουν: «Στον βαθμό που είναι αναγκαίο για την άσκηση των δραστηριοτήτων που προβλέπονται στην παρούσα συνθήκη, όλη η περιουσία, οι χρηματοδοτικοί πόροι και τα στοιχεία του ενεργητικού του ΕΜΣ δεν υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό, ρύθμιση, έλεγχο και μορατόρια οποιασδήποτε φύσεως. Ο ΕΜΣ απαλλάσσεται από οιαδήποτε υποχρέωση έγκρισης ή αδειοδότησης ως πιστωτικό ίδρυμα, πάροχος επενδυτικών υπηρεσιών ή άλλου είδους επίσημη αδειοδοτημένη, ή ρυθμιζόμενη οντότητα δυνάμει των νομοθεσιών εκάστου μέλους του ΕΜΣ.»

    Μάλιστα στο άρθρο 32 παρ. 8 της Συνθήκης ίδρυσης του ΕΜΣ προβλέπεται: «Στον βαθμό που είναι αναγκαίο για την άσκηση των δραστηριοτήτων που προβλέπονται στην παρούσα συνθήκη, όλη η περιουσία, οι χρηματοδοτικοί πόροι και τα στοιχεία του ενεργητικού του ΕΜΣ δεν υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό, ρύθμιση, έλεγχο και μορατόρια οποιασδήποτε φύσεως.»

    Με άλλα λόγια ο δανεισμός και οι εγγυήσεις που θα αποσπάσει ο ΕΜΣ από το κράτος μέλος που έχει τεθεί υπό την κηδεμονία του «δεν υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό, ρύθμιση, έλεγχο και μορατόρια οποιασδήποτε φύσεως.» Κι έτσι το κράτος οφειλέτης είναι αναγκασμένο να υποστεί ότι έχει αποφασιστεί ερήμην του χωρίς να έχει καν το δικαίωμα διαπραγμάτευσης ώστε δήθεν να πετύχει τίποτε περιορισμούς, ρυθμίσεις, ελέγχους και μορατόρια στον τρόπο δανεισμού του από τον ΕΜΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. ΧΡΗΜΑΤΟΔΗΤΗΣΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟ
    ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΜΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΗΤΗΣΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΑΓΟ
    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ
    (Κυρ. 12/7/15 - 13:47)Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ*

    Τι γίνεται όταν ο ΕΜΣ εγκρίνει την έναρξη ενός νέου χρηματοδοτικού προγράμματος προς την Ελλάδα; Τότε συντάσσεται «με το ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ μνημόνιο κατανόησης («ΜΚ») όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι που θα συνδέονται με τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής. Το περιεχόμενο του ΜΚ αντικατοπτρίζει τις αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν και το μέσο χρηματοπιστωτικής συνδρομής που έχει επιλεγεί.» (άρθρο 13, παρ. 3) Επομένως κάθε νέα χρηματοδότηση, οφείλει να συνοδεύεται από «μνημόνιο κατανόησης», όπως αυτά που μας έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα.

    Το καινούργιο είναι ότι το «ΜΚ [Μνημόνιο Κατανόησης] συνάδει πλήρως με τα μέτρα συντονισμού των οικονομικών πολιτικών που προβλέπονται στη ΣΛΕΕ [Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης], ιδίως με τυχόν πράξεις του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε γνώμης, προειδοποίησης, σύστασης ή απόφασης απευθυνόμενης στο ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ.» (στο ίδιο άρθρο) Δηλαδή αυτή την φορά το Μνημόνιο δεν είναι μια διμερής συμφωνία με το υπό χρηματοδότηση κράτος, όπως είναι η Ελλάδα, απόρροια μιας συγκεκριμένης δανειακής σύμβασης. Εντάσσεται στη ΣΛΕΕ και στο δίκαιο της ΕΕ.

    Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πώς η εφαρμογή του μνημονίου δεν είναι κάτι ξεχωριστό από την συμμετοχή της χώρας μας στην «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» Κι επομένως η τήρηση του μνημονίου, εντάσσεται στο άρθρο 28 του Συντάγματος που «προβλέπει περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της,» προκειμένου να διευκολυνθεί η «συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης,» όπως ρητά αναφέρεται στην ερμηνευτική δήλωση του συγκεκριμένου άρθρου.

    Γι’ αυτό και η «Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογράφει το ΜΚ εξ ονόματος του ΕΜΣ» (παρ. 4) και επίσης η «Ευρωπαϊκή Επιτροπή – σε συνεργασία με την ΕΚΤ και, εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το ΔΝΤ – επιφορτίζεται με την παρακολούθηση της συμμόρφωσης προς τους όρους που συνοδεύουν τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής.» (παρ. 5).

    Με άλλα λόγια το κράτος μέλος που δανείζεται απευθείας από τον ΕΜΣ χάνει όχι μόνο την εθνική του κυριαρχία, αλλά την ίδια την κρατική του υπόσταση. Η κυβέρνηση οφείλει "άνευ όρων και αμετάκλητα" να ακολουθεί κατά γράμμα ότι αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το διοικητικό συμβούλιο του ΕΜΣ. Δηλαδή, με την ένταξή μας στο ΕΜΣ, τελειώσαμε σαν Ελλάδα. Μετατρεπόμαστε σε οικόπεδο υπό εκκαθάριση του μηχανισμού. Κι όλα με αριστερά στην κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έσπασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάτω από το βάρος των αφόρητων πιέσεων των Γερμανών. Ετοιμάζεται να υπογράψει μια επαίσχυντη συμφωνία με τους δανειστές, τους οποίους εκλιπαρεί γονατιστός για… τρίτο Μνημόνιο!

    Ζήτησε και πήρε από το λαό ένα παρήφανο και αγέρωχο «Όχι» με ποσοστό 63,1%. Το «πούλησε» όμως ο πρωθυπουργός πριν καν περάσει μια βδομάδα! Διαχειρίστηκε το «Όχι» του λαού λες και είχε νικήσει το… «Ναι»!

    Τώρα το μόνο που απομένει να κάνει ο Τσίπρας είναι να βάλει στην κυβέρνησή του και τον… Σταύρο Θεοδωράκη του Ποταμιού, τον οποίο οι Γερμανοί θέλουν σφοδρότατα να τον αντικαταστήσει στην πρωθυπουργία!

    Εκτός από τους 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφώνησαν και αρνήθηκαν με τον έναν ή τον άλλο ή τον τρίτο τρόπο να στηρίξουν την κατάπτυστη επιλογή Τσίπρα να μετατρέψει το «Όχι» του λαού σε «Ναι» της κυβέρνησης στους όρους των Γερμανών, συνέβη και κάτι άλλο, αρκετά σημαντικό. Δεκαπέντε, ναι 15, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν κείμενο με το οποίο δηλώνουν ότι ψήφισαν «Ναι» στη Βουλή αναγκαστικά! Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτοί οι αριστεροί βουλευτές θα ψηφίσουν «Ναι» και στη σίγουρα επαίσχυντη συμφωνία, όταν αυτή θα έρθει στη Βουλή, με όλες τις προσθήκες που επίτηδες θα κάνουν οι Γερμανοί για να εξευτελίσουν εντελώς τον Αλέξη Τσίπρα.

    Το Βερολίνο δεν ξεχνά ποτέ. Αν ο Αλέξης Τσίπρας νομίζει ότι επειδή προσκύνησε τους Γερμανούς, αυτοί θα τον αφήσουν στην εξουσία, είναι πολύ βαθιά νυχτωμένος. Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε ότι θα τον ανατρέψουν οπωσδήποτε οι Γερμανοί τον Τσίπρα. Θα τον έχουν γελοιοποιήσει όμως πρώτα ώστε να φύγει περιφρονημένος από τον ελληνικό λαό, ξεφτιλισμένος, όχι σαν το παληκάρι που αντιστάθηκε στους Γερμαναράδες, αλλά ως αυτός που τελικά υπέκυψε στο συσχετισμό δυνάμεων......ΚΡΙΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΛΕΞΗΣ «ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ»?

    Τώρα λοιπόν, που το ΟΧΙ της λαϊκής βούλησης μετατράπηκε περίπου με «ένα νόμο, ένα άρθρο» σε ΝΑΙ στις απαιτήσεις των δανειστών, σκέφτομαι:

    Ο κ. Τσίπρας γνώριζε πολύ καλά τι απαιτούσαν οι δανειστές. Κάνοντας λοιπόν το δημοψήφισμα με κλειστές τις τράπεζες και capital controls, ήθελε να εκβιάσει το ΝΑΙ. Υπερασπίστηκε λοιπόν το ΟΧΙ, οπότε εάν έβγαινε το ΝΑΙ, θα έλεγε «καταψηφίστικα, δεν έχω τη λαϊκή νομιμοποίηση», θα παραιτήτο και μια οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα έπαιρνε τα δυσβάστακτα μέτρα, αλλά αυτός θα είχε αποφύγει την κακοτοπιά. Έλα όμως που ο λαός φήφισε ΟΧΙ. Οπότε?

    Αποδείχθηκε λοιπόν, ότι η κοινωνία των 2/3 έχει ήδη χάσει τα πάντα, με τη σύνταξη ενός κλινήρη γέρου τα «φέρνουν βόλτα» τρία, τέσσερα, πέντε άτομα, δεν καίγεται για το πενηντάρικο ανά ημέρα (γιατί απλούστα θα πάει, αν πάει, maximum 8 φορές το μήνα στο ΑΤΜ), γιατί δεν περιμένει τίποτα καλύτερο, δεν έχει καμμία προοπτική και μέλλον, έχει πάψει να κάνει σχέδια και πολύ λιγότερο όνειρα, και ως εκ τούτου αποφάσισε να βροντοφωνάξει ΟΧΙ στην ευρωζώνη, ΝΑΙ στην αξιοπρέπεια.

    Το ΟΧΙ αυτό λοιπόν, κλίθηκε να το διαχειριστεί ο κ. Τσίπρας. Και τι έκανε? Πρότεινε: (i) 12 δις υφεσιακά μέτρα, (ii) προερχόμενα από φορολογία κατά 92% και μόνο κατά 8% από μείωση δαπανών, (iii) δεν επιβάλει τελικά φόρο στις επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 1.000.000€, αλλά ταυτόχρονα ζητά προκαταβολή φόρου 100% από τον ελευθεροεπαγγελματία, (iv) δεν προβλέπει κανένα έσοδο από τους καναλάρχες και τα μαζικά μέσα αποβλάκωσης, (v) προβλέπει έσοδα από εκποίηση του δημόσιου (ΔΕΗ) και εθνικού πλούτου (αεροδρόμια, λιμάνια, ΤΑΙΠΕΔ), (vi) αποδέχεται τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, (vii) πολλαπλασιάζει την πλέον άδικη φορολογία των εμμέσων φόρων μέσω της αύξησης του ΦΠΑ και το σημαντικότερο (viii) ρητώς δεν κατέθεσε καμμία πρόταση, σχέδιο, προσχέδιο ή οποιαδήποτε εναλλακτική για απομείωση του χρέους, έστω και σε βάθος δεκαετιών.

    Το πρώτο βήμα όμως, ήταν άλλο. Με το δημοψήφισμα ανέβασε το θυμικό του λαού στα ύψη, αλλά με την πλήρη αγνόηση του αποτελέσματος τον έστειλε οριστικά στο σπίτι του και ακόμα πιο βαθιά στον καναπέ του. Ταυτόχρονα, ταπείνωσε και εξαφάνισε, επικοινωνιακά, κάθε έννοια και όρο της αριστεράς.

    Συνεπώς, η προαπαίτηση του νεοφιλελευθερισμού για πλήρη αγνόηση του λαού, εξαφανισμό κάθε διεκδίκησης, κινητοποίησης και πλήρη ήττα της αριστεράς, εκπληρώθηκε απολύτως, από έναν άνθρωπο που επικοινωνιακά χαρακτηρίσθηκε ως «πρώτη φορά αριστερός πρωθυπουργός». Και το ιδεολογικό αυτό χτύπημα (που με τη συμπαράσταση των ΜΜΕ θα μεγιστοποιηθεί), είναι πολύ χειρότερο και πολύ πιο καίριο από όποιο δημοσιονομικό μέτρο ύφεσης και ασφυξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΛΕΞΗΣ «ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ»?

    Αφού λοιπόν εκπληρώθηκε το προαναφερθέν προαπαιτούμενο (που ήταν και το δυσκολότερο), ακολούθησε η πλήρης υποταγή στις υποδείξεις της ελίτ. Είναι γνωστό ότι το 1% του ελληνικού πληθυσμού (δηλαδή περίπου 100.000 άτομα, βαρειά-βαρειά 25.000 οικογένειες) κατέχει το 48% του παραγώμενου πλούτου (δηλαδή, στο ΑΕΠ των 180 δις, κατέχει τα 86 δις).

    Αυτά τα 100.000 άτομα, με την παραμονή στην ευρωζώνη προσδοκούν θα καρπωθούν άλλα 35 δις από τα ΕΣΠΑ, άλλα 35 δις από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, συν άλλα 9-10 δις από την απλή μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 1% ετησίως ( 1,8 δις Χ 5), για την προσεχή πενταετία. Κάτι ψίχουλα από αυτά θα δωθούν στους εργαζομένους των 360-480€ μηνιαίως με σκοπό να τονωθεί η κατανάλωση και να καταγραφεί «ανάπτυξη» και τα υπόλοιπα θα γίνουν «τριτογενής» τομέας, δηλαδή υπηρεσίες. Αεριτζίδικες δουλειές δηλαδή.

    Είναι επίσης γνωστό ότι οι «υπηρεσίες» αποτελούν το 82-91% του παραγώμενου ΑΕΠ στις ανεπτυγμένες νεοφιλελεύθερες οικονομίες, ενώ στην «καθυστερημένη» Ελλάδα είναι μόνο 76-78% του ΑΕΠ. Συμπερασματικά, ούτε σεντ στον πρωτογενή, ούτε σεντ στο δευτερογενή τομέα της παραγωγής. Άρα αποικία χρέους καθ’ όλον τον 21ο αιώνα.

    Και τώρα τι μπορούμε να κάνουμε? Η νεοφιλελεύθερη ολοκλήρωση θέλει χρήμα, άρα η αντίδραση θα πρέπει να είναι σχετική με αυτό. Συνεπώς, καμμία πληρωμή σε κανέναν φορέα και υπηρεσία του κράτους, από κανέναν πολίτη, για το τετράμηνο Σεπτ-Δεκ 2015. Το πρόγραμμα τινάχθηκε στον αέρα.

    Έτσι κι αλλιώς, τα 2/3 του λαού δεν έχει να χάσει τίποτα.

    Έτσι κι αλλιώς, ο πρώτιστος φόβος που καλλιεργήθηκε για την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι η επιβολή capital controls. Μα αυτή μπήκε και θα παραμείνει 12-24 μήνες, με τη χώρα εντός ευρώ.

    Ενδεχομένως, ο «πρώτη φορά αριστερός πρωθυπουργός» να βρεθεί μπροστά στο εξής: παρά την πλήρη υποταγή του στις απαιτήσεις των δανειστών και των φερεφώνων τους στο εσωτερικό, εάν ο Γερμανο-φινλανδο-βαλτικός άξονας, αποφασίσουν να προειδοποιήσουν τη Γαλλία και την Ιταλία, μπορεί να βρεθούμε εκτός ευρώ με δική του (του άξονα) πρωτοβουλία και τότε πάει στράφι η υποταγή του «Τσιριμώκου της γενιάς μας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Σόιμπλε είναι πρόεδρος τράπεζας που θέλει να αποκτήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Τί δεν καταλαβαίνετε;


    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κι ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι πρόεδρος κι αντιπρόεδρος, αντιστοίχως, της τράπεζας KfW, η οποία έχει απλώσει τα δίχτυα της εδώ και πολύ καιρό για να αποκτήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Τώρα, ο κ. Σόιμπλε επιθυμεί διακαώς να μεταφερθούν 50 δισεκατομμύρια ευρώ κρατικής ελληνικής περιουσίας στο νέο ΤΑΙΠΕΔ με έδρα το Λουξεμβούργο. Να απορούμε ή συμβαίνει αυτό που υποψιαζόμαστε;

    H KfW έχει χρηματοδοτήσει το Institute for Growth, στο οποίο θέλουν οι Γερμανοί να μεταβιβαστεί η ελληνική κρατική περιουσία....

    Μην ακούσω κανένα η καμιά να μιλά Γερμανικά //// διότι θα του πω ιχλημπηντιχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση