GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας χρόνος από τη συντριβή της πτήσης ΜΗ17 στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κατηγόρησε σήμερα τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ότι ευθύνονται για την πυραυλική επίθεση που ...

Ένας χρόνος από τη συντριβή της πτήσης ΜΗ17 στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κατηγόρησε σήμερα τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ότι ευθύνονται για την πυραυλική επίθεση που οδήγησε στην κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17 της Malaysia Airlines ακριβώς πριν από έναν χρόνο, όπου 298 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η Ουκρανία έχει κατ' επανάληψη επιρρίψει ευθύνες στη Μόσχα για τη συντριβή του Μπόινγκ 777.
Η Ρωσία αρνείται κάθε ευθύνη και με τη σειρά της υποδεικνύει ως υπεύθυνη την Ουκρανία. 
Στην ανατολική Ουκρανία τελέστηκε σήμερα λειτουργία στη μνήμη των θυμάτων και πολλοί κάτοικοι και συγγενείς των θυμάτων ακολούθησαν τη λιτανεία μέχρι τη στήλη που έχει τοποθετηθεί στο σημείο όπου κατέπεσε το Μπόινγκ. "Στη μνήμη των νεκρών — 298 αθώων θυμάτων του εμφυλίου" αναγράφεται στην πλάκα στο χωριό Χράμποβε όπου ένας ορθόδοξος ιερέας και ένας ιμάμης προσευχήθηκαν μαζί. 
Οι περισσότεροι από τους επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους, 196 άνθρωποι, ήταν Ολλανδοί. Περίπου 1500 συγγενείς τους συγκεντρώθηκαν για να τους τιμήσουν, παρουσία του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε. Αφού διαβάστηκαν τα ονόματα των θυμάτων, η σύζυγος του κυβερνήτη ανέβηκε στο πόντιουμ για να κάνει την ανακοίνωση που δεν πρόλαβε να κάνει ο άνδρας της. "Σαλάμ αλέκουμ και καλησπέρα. Πολύ σύντομα θα αρχίσουμε τη διαδικασία προσγείωσης" είπε με τρεμάμενη φωνή.
Στο αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ, απ' όπου είχε αναχωρήσει η πτήση, είχαν απλωθεί ηλιοτρόπια, σαν αυτά που φυτρώνουν στο χωράφι όπου έπεσε το Μπόινγκ. Οι σημαίες στην Ολλανδία κυμάτιζαν μεσίστιες. 
Τριάντα εννέα από τα θύματα ήταν Αυστραλοί υπήκοοι. "Ο θάνατός τους αφήνει ένα κενό που δεν πρόκειται ποτέ να κλείσει και η οδύνη μας συνεχίζεται" είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ. 
Η Μαλαισία, απ' όπου προέρχονταν οι 43 από τους επιβάτες, τίμησε τα θύματα σε μια τελετή στις 11 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση