GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισόβια σε Ιταλούς νεοφασίστες για επίθεση του 1974

Για ένα έγκλημα του 1974, το εφετείο του Μιλάνου επέβαλε ισόβια κάθειρξη σε δυο Ιταλούς ακροδεξιούς νεοφασίστες. Οι ακροδεξιοί Κάρλο Μ...

Ισόβια σε Ιταλούς νεοφασίστες για επίθεση του 1974
Για ένα έγκλημα του 1974, το εφετείο του Μιλάνου επέβαλε ισόβια κάθειρξη σε δυο Ιταλούς ακροδεξιούς νεοφασίστες. Οι ακροδεξιοί Κάρλο Μαρία Μάτζι και Μαουρίτσιο Τραμόντε, είχαν βάλει βόμβα, στην πόλη Μπρέσια, στις 28 Μαΐου του 1974, στη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου. Η έκρηξη της βόμβας, στην πλατεία Ντέλλα Λότζια της Μπρέσια, είχε προκαλέσει τον θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατόν δύο.
«Επιτέλους αποδόθηκε δικαιοσύνη, τουλάχιστον σε έναν βαθμό. Η ικανοποίηση είναι μεγάλη», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης των οικογενειών των θυμάτων, Φεντερίκο Σινικάτο.
«Χρειάζεται ένας σοβαρότατος προβληματισμός σχετικά με τα συμβάντα της περιόδου 1969-1974», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου των οικογενειών των θυμάτων της σφαγής της Μπρέσια, Μάνλιο Μιλάνι.
Η νέα αυτή δικαστική ετυμηγορία ακολουθεί ακύρωση προηγούμενης δίκης από μέρους του Αρείου Πάγου της Ρώμης, με την αιτιολογία ότι δεν είχαν αξιολογηθεί με την πρέπουσα βαρύτητα σειρά ενοχοποιητικών στοιχείων και καταθέσεων βασικών μαρτύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση